to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:12 | 05.09.2013

Κοινωνία

Το… αμήχανο πρώτο δελτίο ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης

Εκτός των άλλων, ήταν μουδιασμένο, κάπως σκοτεινό και με τεχνικά προβλήματα. Λίγα ολοκληρωμένα, μονταρισμένα ρεπορτάζ και αρκετά πρόσωπα να παρελαύνουν από τα παράθυρα, σε ένα δελτίο ειδήσεων που προσπάθησε να αποφύγει τις παγίδες και τις κακοτοπιές.


Αμήχανο, μουδιασμένο, κάπως σκοτεινό, με ορισμένα τεχνικά προβλήματα. Έτσι μεταδόθηκε το πρώτο δελτίο ειδήσεων της Δ.Τ. με παρουσιαστή τον Προκόπη Δούκα. Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε τις συνθήκες υπό τις οποίες βγήκε στον «αέρα» γι αυτό και το αποτέλεσμα δεν μπορεί να θεωρηθεί κακό. Χρειάζεται όμως πολλά ακόμα για να γίνει κανονικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων.

Ως πρώτο θέμα επιλέχθηκαν οι εξελίξεις στη Συρία. Επιλογή εκτός συνόρων ίσως και για να ξεφύγουν από τις «παγίδες» των εσωτερικών θεμάτων. Όχι ότι δεν είναι σημαντικό θέμα που μπορεί να μεταδοθεί και ως πρώτο. Αμέσως μετά μας παρουσίασαν την κυβέρνηση να κάνει… αντίσταση απέναντι στην τρόικα για το λουκέτο και στην αμυντική βιομηχανία. Μια σύνδεση με τη Βουλή δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί λόγω τεχνικών προβλημάτων, ενώ τα περισσότερα θέματα παρουσιάστηκαν με τη χρήση των γνωστών «παραθύρων» και κάποιες εικόνες να μεταδίδονται παράλληλα.

Λίγα ολοκληρωμένα, μονταρισμένα ρεπορτάζ και αρκετά πρόσωπα να παρελαύνουν από τα παράθυρα. Μόνο ρεπόρτερ όμως, κανένας από το χώρο της πολιτικής, της οικονομίας κ.α. Όχι γιατί οι συνδέσεις δεν είναι εύκολες αλλά κυρίως για να αποφύγουν προφανώς κρίσεις και επικρίσεις. Άλλωστε τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να παρευρεθούν σε πάνελ εκπομπών ή ειδήσεων της Δ.Τ. Οπότε θα έπρεπε να τη βγάλουν μόνο με κυβερνητικούς. Και για την ώρα το απέφυγαν…

Πηγή: efsyn.gr - ΣΩ.ΜΑ 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)