to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:47 | 22.09.2014

πηγή: Ναυτεμπορική

Αθλητισμός

Αμφίβολη η διεξαγωγή του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ

Οι φήμες που θέλουν τη FIFA να αφαιρεί τελικώς από το Κατάρ τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2022 λαμβάνουν καθημερινά επίσημη υπόσταση, υπό τη μορφή δηλώσεων τόσο από κορυφαίους παράγοντες και εξέχοντα μέλη του παγκοσμίου ποδοσφαίρου όσο και από στελέχη της ίδιας της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα λόγια του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής, Τέο Τσβάντσιγκερ, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι η τελική φάση της διοργάνωσης το 2022 δεν θα διεξαχθεί τελικά στο Κατάρ, λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν το καλοκαίρι στην αραβική αυτή χώρα.

«Προσωπικά, θεωρώ ότι το Μουντιάλ του 2022 δεν θα τελεστεί στο Κατάρ. Οι γιατροί λένε ότι δεν μπορούν να αποδεχθούν την ευθύνη για μια διοργάνωση που θα διεξαχθεί κάτω από αυτές τις συνθήκες» υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και νυν μέλος της FIFA στις δηλώσεις του στη «Sport Bild». 

Οι παράγοντες του Κατάρ μπορεί να διατείνονται ότι είναι εφικτή η διεξαγωγή του Μουντιάλ το καλοκαίρι, επικαλούμενοι την τεχνολογία (συστήματα ψύξης) που αναπτύσσεται στα γήπεδα, στους χώρους προπόνησης και στις ζώνες των φιλάθλων, όμως η ανησυχία για την υγεία ποδοσφαιριστών και επισκεπτών δεν μπορεί προς το παρόν να καμφθεί.  

«Ίσως να μπορούν να δροσίζουν τα γήπεδα, αλλά ένα Παγκόσμιο Κύπελλο δεν διεξάγεται μόνο εκεί. Φίλαθλοι από όλο τον κόσμο θα έρθουν και θα ταξιδέψουν μέσα σε αυτή τη ζέστη. Το πρώτο απειλητικό για τη ζωή περιστατικό θα προκαλέσει μια έρευνα από ένα δημόσιο κατήγορο κι αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA θέλουν να λογοδοτήσουν» τόνισε ο Τσβάντσιγκερ.

Μια λύση που έχει προταθεί από τη FIFA για μετάθεση της διοργάνωσης το χειμώνα δεν φαίνεται να γίνεται αποδεκτή, τουλάχιστον προς το παρόν, καθώς αυτό το ενδεχόμενο έχει προκαλέσει μεγάλη αντίδραση από τις εγχώριες λίγες ανά την υφήλιο και δη τις μεγάλες ευρωπαϊκές, αφού είναι πασιφανές και λογικό ότι μια τόσο μεγάλη αλλαγή στο αγωνιστικό πρόγραμμα θα τις διαταράξει σε πολύ μεγάλο βαθμό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)