to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:55 | 16.05.2021

Διεθνή

Αμετανόητος Νετανιάχου: «Απόλυτα νόμιμος στόχος» τα γραφεία διεθνών ΜΜΕ στη Γάζα

Επαναλαμβάνοντας τον στερεότυπο ισχυρισμό ότι το κτίριο όπου στεγάζονταν διεθνή ΜΜΕ στέγαζε επίσης «ένα γραφείο 'πληροφοριών' για την παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση (...) που προετοιμάζει και οργανώνει τρομοκρατικές επιθέσεις κατά Ισραηλινών πολιτών»


Παρά τη διεθνή κατακραυγή για το πλήγμα στην ελευθεροτυπία με τον βομβαρδισμό και την ισοπέδωση του κτιρίου που στέγαζε διεθνή ΜΜΕ στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας, ο ισραηλινός πρωθυπουργός εμφανίστηκε σε εκπομπή του αμερικανικού CBS υπερασπιζόμενος «απόλυτα» την ειδεχθή πράξη του.

Το κτίριο όπου στεγάζονταν μέσα ενημέρωσης στη Γάζα που καταστράφηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή το Σάββατο ήταν "ένας απόλυτα νόμιμος στόχος", δήλωσε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, τονίζοντας ότι «βασίζεται σε πληροφορίες των υπηρεσιών πληροφοριών».

Το κτίριο, το οποίο στέγαζε συγκεκριμένα τα γραφεία του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Associated Press και της τηλεόρασης Al-Jazeera, στέγαζε επίσης "ένα γραφείο 'πληροφοριών' για την παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση (...) που προετοιμάζει και οργανώνει τρομοκρατικές επιθέσεις κατά Ισραηλινών πολιτών", ισχυρίστηκε ο Νετανιάχου μιλώντας στην εκπομπή "Face the Nation" του αμερικανικού δικτύου CBS, συμπεραίνοντας ότι «συνεπώς είναι ένας απόλυτα νόμιμος στόχος».

Πρόσθεσε επίσης ότι οι πληροφορίες σχετικά με την επίθεση του Σαββάτου κοινοποιήθηκαν στις αμερικανικές αρχές. Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει όσους βρίσκονταν μέσα στο κτίριο πριν ξεκινήσει η επίθεση, πρόσθεσε ο Νετανιάχου, προσθέτοντας ότι «στοχεύουμε μια τρομοκρατική οργάνωση που στοχεύει τους πολίτες μας και κρύβεται πίσω από αυτούς, χρησιμοποιώντας τους ως ανθρώπινες ασπίδες».

Και μια λεπτομέρεια...

Ας σημειωθεί πάντως, παρά τα λεγόμενα Νετανιάχου και τη στερεότυπη επίκληση ότι «προειδοποιήσαμε», η δήλωση του Τζαβάντ Μεχντί, ιδιοκτήτη του πύργου Jala, ο οποίος τόνισε πως ένας Ισραηλινός αξιωματικός τον προειδοποίησε, πριν από το αεροπορικό πλήγμα, ότι είχε στη διάθεσή του μία ώρα για να εκκενώσει το κτίριο.

Εκείνος ζήτησε επιπλέον 10 λεπτά προκειμένου οι δημοσιογράφοι να μπορέσουν να μεταφέρουν εκτός του κτιρίου τον εξοπλισμό τους, ωστόσο το αίτημά του απορρίφθηκε...

Το βίντεο από τη στιγμή της ισοπέδωσης του κτιρίου:

* * *

Άλλες εξελίξεις των τελευταίων ωρών για τη Γάζα, τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, αλλά και το παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη:

Αιματοκύλισμα και πλήγμα στον Τύπο: 188 οι νεκροί στη Γάζα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Λιβόρνο: Οι Ιταλοί λιμενεργάτες αρνήθηκαν να φορτώσουν πλοίο με πυρομαχικά για το Ισραήλ

Aλληλεγγύη στην Παλαιστίνη: Πορεία της ΕΕΔΥΕ προς τις πρεσβείες Ισραήλ και ΗΠΑ

Διαδηλώσεις το Σάββατο 15/5 σε δεκάδες πόλεις σε Ευρώπη και Αμερική, τόσο λόγω των συνεχιζόμενων βομβαρδισμών στη Γάζα όσο και λόγω της επετείου των 73 χρόνων από τη «Νάκμπα»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)