to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:16 | 16.06.2018

Πολιτική

Αμετανόητος εμφανίστηκε ο Αντ. Σαμαράς, δεν τον χειροκρότησε η Ντ. Μπακογιάννη (βίντεο)

Με ακροδεξιά ρητορική και κινδυνολογία, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τη συμφωνία και προέβλεψε έξαρση των αλυτρωτισμών, των εθνικισμών και της αμφισβήτησης των συνόρων, οξύνοντας τα συντηρητικά αντανακλαστικά


Σε ένα ακόμα ρεσιτάλ κινδυνολογίας, εθνικιστικής ρητορικής αλλά και εμμονής στα αδιέξοδα που ιστορικά ο ίδιος δημιουργήσε, ο Αντ. Σαμαράς, μιλώντας το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ολομέλεια της Βουλής, χαρακτήρισε «έκτρωμα» χαρακτήρισε τη συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ, σημειώνοντας πως δεν θα σταθεροποιήσει την περιοχή, αλλά θα τη δυναμιτίσει.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Αντ. Σαμαράς πραγματοποίησε μία αρχηγική εμφάνιση, καταχειροκροτήθηκε πολλές φορές από την Κ.Ο. της ΝΔ, με εξαίρεση τη Ντ. Μπακογιάννη, ενώ εντύπωση προκάλεσε η απουσία του Κυρ. Μητσοτάκη.

«Η συμφωνία αυτή είτε δεν θα αντέξει είτε θα προκαλέσει εκρήξεις», τόνισε. 

«Από τη μία είμαστε όλοι εμείς που αντισταθήκαμε στον αλυτρωτισμό, και από την άλλη εσείς που τους τα δώσατε όλα» ανέφερε στο γνωστό του ύφος ο πρώην πρωθυπουργός και τόνισε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «Μην μας λέτε για εθνική γραμμή, ήσασταν πάντα αντίθετοι».

Αναφερόμενος στη συμφωνία, είπε πως αναγνωρίζει πλήρως τον αλυτρωτισμό, καθώς και «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα.

Κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πως είπε ψέματα, καθώς όπως πρόσθεσε, το όνομα δεν είναι αμετάφραστο, ούτε και erga omnes.

Μιλώντας για τα  Δυτικά Βαλκάνια, είπε πως θέμα χρόνου είναι να αναβιώσουν οι επιθετικοί αλυτρωτισμοί.

Εκτοξεύοντας βολές στον Πρωθυπουργό, ανέφερε πως «εσείς κ. Τσίπρα δεν γίνατε φυλοδυτικός ξαφνικά, ένας απλός yesman καταντήσατε».

Τόνισε επιπλέον πως «εμείς θα παραμείνουμε ενωμένοι κ. Τσίπρα» και υπογράμμισε ότι «η Ν.Δ. δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ», ενώ επεσήμανε πως «στηρίζω πλήρως τον Κυριάκο Μητσάκη».

«Είστε ηθικά, πολιτικά και ιδεολογικά ασπόνδυλοι» συνέχισε ο κ. Σαμαράς και καταλήγοντας απείλησε, στο γνωστό του ύφος: «Ο κόσμος σας έχει καταλάβει, ετοιμαστείτε να λογοδοτήσετε».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)