to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:27 | 08.12.2014

Διεθνή

Άμεσο τερματισμό των προκλήσεων της Τουρκίας στην ΑΟΖ, ζητεί η Λευκωσία

Τη σταθερή θέση της Λευκωσίας για άμεσο τερματισμό των τουρκικών προκλητικών ενεργειών εντός της κυπριακής ΑΟΖ μετέφερε ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας Γιαννάκης Ομήρου στον Ευάγγελο Βενιζέλο κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν, τη Δευτέρα


Τη σταθερή θέση της Λευκωσίας για άμεσο τερματισμό των τουρκικών προκλητικών ενεργειών εντός της κυπριακής ΑΟΖ και της επίδειξης σεβασμού στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας για να καταστεί εφικτή η επανέναρξη των συνομιλιών μετέφερε ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας Γιαννάκης Ομήρου στον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν, τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη, ο κ. Ομήρου «ενημερώθηκε σήμερα τηλεφωνικώς από τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για τα αποτελέσματα του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε στις 5 και 6 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα».

Ενημερώθηκε επίσης για τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης του κ. Βενιζέλου στην Άγκυρα. «Κατά τη συνομιλία τους, ο κ. Ομήρου υπογράμμισε τη σταθερή θέση της Λευκωσίας όπως τερματιστούν άμεσα οι τουρκικές προκλητικές ενέργειες εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας και όπως η Τουρκία επιδείξει εμπράκτως σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, έτσι ώστε να καταστεί εφικτή η επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό», αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Πηγές: philenews, ΚΥΠΕ 

tags: κύπρος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)