to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:30 | 10.02.2014

Πολιτική

Άμεση σύγκληση επιτροπής «Πόθεν Έσχες» για την υπόθεση των τριών βουλευτών της ΝΔ, ζητά ο Δ. Παπαδημούλης

Αποσπάσματα συνέντευξης του Δ.Παπαδημούλη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 και τον Σπ. Χαριτάτο


Σήμερα, ως μέλος της Επιτροπής για τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες, κατέθεσα επιστολή με την οποία ζητώ άμεση σύγκληση της Επιτροπής και ενημέρωση. Επίσης, μετά από επικοινωνία με τον αναπληρωτή πρόεδρο κ.Μπούρα, υπήρξε αίτημα εκ μέρους μου για συνεδρίαση το ταχύτερο δυνατό, γιατί το θέμα δεν μπορεί να περιμένει. Αν όντως υπάρχουν οι τρεις αυτοί βουλευτές της ΝΔ που στα χρόνια της μεγάλης κρίσης (2009-2012) έβγαλαν 3,5 εκατ. ευρώ σε τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού χωρίς να τα έχουν δηλώσει στο Πόθεν Έσχες, είναι μια «χοντρή» πρόκληση από όλες τις πλευρές, και τη νομική/ποινική και κυρίως την ηθική. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι έχει ενημερωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Όμως, είναι αδιανόητο να μην έχει ενημερωθεί η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η οποία έχει στη σύνθεσή της εκπροσώπους όλων των κομμάτων και κορυφαίους δικαστικούς. Το γεγονός ότι επί 24 ώρες έχουμε απόλυτη σιωπή, και από το υπουργείο Οικονομικών και από τη ΝΔ, οδηγεί στη σκέψη ότι δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. 

Ό,τι κόλπο κι αν σκαρφιστούν, δεν θα αποφύγουν την ήττα που τους περιμένει

Η απόφαση των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου για την σταυροδοσία στις Ευρωεκλογές υπαγορεύεται προφανέστατα από μικροπολιτικές, δικές τους, σκοπιμότητες. Διότι είναι οι ίδιοι που υποστήριζαν ότι δεν πρέπει να αλλάζει ο εκλογικός νόμος λίγο πριν τις εκλογές, διότι είναι οι ίδιοι που υποστήριζαν πως πρέπει να «σπάσει» η μεγάλη περιφέρεια της Β’ Αθήνας και τώρα δημιουργούν μια ακόμη μεγαλύτερη περιφέρεια, που είναι ολόκληρη η Ελλάδα, διότι είναι οι ίδιοι που έλεγαν ότι ο σταυρός διευκολύνει το «μαύρο» πολιτικό χρήμα και τώρα τον καθιερώνουν. Ωστόσο, ό,τι κόλπο κι αν σκαρφιστούν, δεν θα αποφύγουν την ήττα που τους περιμένει στην κάλπη των Ευρωεκλογών. 

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, το θέμα του σταυρού δεν έχει ιδιαίτερη σημασία

Κατά τ’ άλλα, για εμάς, που δεν αποφασίζει ο αρχηγός για τη λίστα αλλά τα μέλη του κόμματος με εσωκομματικό δημοψήφισμα σε όλη τη χώρα, το θέμα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Σε ένα κόμμα δημοκρατικό, είτε έτσι, είτε αλλιώς, αποφασίζουν οι πολλοί. Σε ένα κόμμα αρχηγικό, με δεσμούς με τη διαπλοκή, είτε έτσι, είτε αλλιώς, αποφασίζουν οι λίγοι. Είναι βέβαιο ότι αυτοί που θα εμφανιστούν στα μεγάλα κανάλια τις τελευταίες μέρες κατά κόρον, θα είναι εκείνοι που θα ευνοηθούν από μια τέτοια αλλαγή συστήματος. Ο λόγος που το κάνει αυτό η κυβέρνηση, είναι για να κινητοποιηθούν οι μηχανισμοί των προσώπων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που τους χαρακτηρίζει η αδράνεια και η ηττοπάθεια. Αλλά ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο...

Η σημερινή κατάσταση και η ευθύνη γι’ αυτήν έχει πολιτικό ονοματεπώνυμο: Αντώνης Σαμαράς

Ο κ.Στουρνάρας είχε χαρακτηρίσει το Μνημόνιο ως το «πιο σοβαρό πολιτικό κείμενο που κατατέθηκε στη χώρα τα τελευταία χρόνια». Θεωρείται, κι όχι άδικα, ως ο πιο μνημονιακός υπουργός της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και επιπλέον είναι ο βασικός διαπραγματευτής της Τρόικα. Αν ακόμη κι ο Στουρνάρας εξεγείρεται, αυτό οφείλεται σε δυο λόγους. Ο πρώτος είναι οι εκλογές που πλησιάζουν και τον ωθούν να κάνει κι αυτός τα επικοινωνιακά του κόλπα. Κι ο δεύτερος είναι ότι η Τρόικα είναι τόσο ανάλγητη και αδιάφορη για τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας που ακόμη και ο δεδομένος Στουρνάρας του «σφάξε με αγά μου να αγιάσω» αναγκάζεται να διαμαρτυρηθεί. Όπως και να το πάρουμε, αυτή η κατάσταση, όπου η Τρόικα ζητά τα πάντα αλλά παραμένει ανικανοποίητη από το «ναι σε όλα» και η ευθύνη γι’ αυτήν έχει πολιτικό ονοματεπώνυμο: Αντώνης Σαμαράς. Ο Στουρνάρας είναι «τσάρος» της οικονομίας με εντολή δική του. 

Ηχούν ακόμη στα αυτιά μας οι δηλώσεις Χρυσοχοϊδη ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα διόδια

Υπάρχουν προκλητικά άδικες και μεγάλες αυξήσεις στα διόδια, έως 60% εδώ και λίγες ημέρες.  Έχουμε τα πιο ακριβά διόδια σε όλη την Ευρώπη για δρόμους που δεν υπάρχουν. Η κυβέρνηση πριν λίγο καιρό, ψήφισε νόμο που δίνει τα πάντα στους μεγαλοεργολάβους και μάλιστα με τρόπο αναξιόπιστο. Ηχούν ακόμη στα αυτιά μας οι δηλώσεις του κ.Χρυσοχοϊδη -τον περασμένο μόλις Δεκέμβρη- ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα διόδια! Είναι και ανάλγητοι, και άδικοι και αναξιόπιστοι. Από εκεί και πέρα, υπάρχει μια καθολική κοινωνική αντίδραση, καθώς σε μερικές περιοχές, ακόμη και για να κάνεις μικρές μετακινήσεις μέσα στον ίδιο το δήμο σου (Μέγαρα, Ωρωπό κ.ο.κ) πρέπει να πληρώνεις πανάκριβα διόδια γιατί δεν έχουν φτιάξει τις παρακαμπτήριες οδούς. Είναι τρελά πράγματα αυτά!

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)