to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:18 | 23.06.2013

Κοινωνία

Άμεση παύση των διώξεων σε βάρος των τριών συνδικαλιστών ζητούν φορείς του Ρεθύμνου

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η άσκηση δίωξης για την κατάληψη στο δημαρχείο - Συγκέντρωση στο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου την Τρίτη το πρωί


Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο Ρέθυμνο η άσκηση δίωξης για την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης» σε τρεις συνδικαλιστές, δημοσίους υπαλλήλους, η οποία τους απειλεί ακόμα και με αργία από τη θέση τους, εάν η δικαστική διαδικασία προχωρήσει. Αφορμή για τη δίωξη στάθηκε η κατάληψη που έγινε τον Φεβρουάριο του 2012 στο δημαρχείο Ρεθύμνου, στη διάρκεια των αντιμνημονιακών κινητοποιήσεων στο νομό Ρεθύμνου.

Οι τρεις δημόσιοι υπάλληλοι και συνδικαλιστές, ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΜΕΡ, και ο καθηγητής του ΤΕΙ Κρήτης, καλούνται το πρωί της ερχόμενης Τρίτης να απολογηθούν στον ανακριτή και ήδη υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση ώστε η συμπαράσταση των συναδέλφων τους να εκφραστεί με συγκέντρωση έξω από το δικαστικό μέγαρο.

Η δίωξη σε βάρος των τριών προκάλεσε σειρά από αντιδράσεις, που εκφράστηκαν από ψηφίσματα όλων των φορέων, οι οποίοι ζητούν άμεσα την παύση της δίωξης, ενώ κάνουν λόγο για «ποινικοποίηση» των κοινωνικών αγώνων.

Χθες το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Ρεθύμνου.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ: ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ "ΠΑΡΑΓΕΙ" ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Την άμεση παύση της δίωξης ζητά και ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος υποστηρίζει πως αποτελεί «κατάφωρη ποινικοποίηση των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων».

Αναφέρει:

«Η πρόσφατη δίωξη που ασκήθηκε κατά τριών συνδικαλιστών στο Ρέθυμνο μεταξύ των οποίων, του Προέδρου της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ρεθύμνου και του τ. Προέδρου της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου, επειδή συμμετείχαν στην κατάληψη του Δημαρχείου στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που έγιναν στο Ρέθυμνο ενάντια στα μνημονιακά μέτρα τον Φεβρουάριο του 2012, αποτελεί κατάφωρη ποινικοποίηση των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων.

Ο στόχος είναι προφανής: Σε μια περίοδο που συσσωρεύεται κοινωνική οργή και εντείνονται οι κοινωνικές και πολιτικές συγκρούσεις, προωθείται η εδραίωση του εκφοβισμού, της απάθειας και της μοιρολατρικής υποταγής στο καταστροφικό για την κοινωνία μνημονιακό πλαίσιο. Είναι εμφανής η πρόθεση καταστολής των κοινωνικών αντανακλαστικών και ειδικά για το Δημόσιο Τομέα, η δημιουργία «δεξαμενής» υποτιθέμενων επιόρκων και άρα δυνάμει απολυμένων υπαλλήλων.

Η ποινικοποίηση των αγώνων είναι στοιχείο της περιρρέουσας πολιτικής ατμόσφαιρας κρατικού αυταρχισμού και αντιδημοκρατικής εκτροπής που διαμορφώνει η κυβέρνηση Σαμαρά, με τις αιφνιδιαστικές απολύσεις εργαζομένων (βλ. ΕΡΤ), με τις επιστρατεύσεις κλάδων εργαζομένων που κινητοποιούνται (καθηγητές, ναυτεργάτες, υπάλληλοι του Μετρό), με την κατά παράβαση του Συντάγματος διακυβέρνηση της χώρας με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Με άλλα λόγια, το ίδιο το Μνημόνιο «παράγει» υπονόμευση της Δημοκρατίας και ποινικοποίηση της κοινωνικής διαμαρτυρίας.

Χρειάζεται να σταματήσει άμεσα η δίωξη των 3 συνδικαλιστών, που έχουν την αμέριστη συμπαράσταση όλης της τοπικής κοινωνίας. Οι αγώνες των εργαζομένων και οι μορφές πάλης που επιλέγουν μέσα από συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες δεν μπορούν και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως υπόθεση της δικαιοσύνης και των κατασταλτικών μηχανισμών.

Οφείλουμε όλες οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις του Ρεθύμνου να βρεθούμε αλληλέγγυοι στους 3 συμπολίτες μας μέχρι την οριστική δικαίωση τους».

"ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ"

Την παύση όλων των διώξεων ζητούν σε κοινό ψήφισμά τους η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Ρεθύμνου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ρεθύμνου, ο Ενιαίος Φορέας Διδασκόντων Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Ενιαίος Φορέας Διδασκόντων Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Κρήτης.

Αναφέρουν: 

«Η κυβέρνηση της ανοικτής συνταγματικής εκτροπής επιδιώκει με κάθε τρόπο να ισοπεδώσει ό,τι έχει απομείνει από τις δημόσιες υπηρεσίες και τα στοιχειώδη εργασιακά και πολιτικά μας δικαιώματα. Υπηρετώντας το στόχο των 14.500 απολύσεων στο δημόσιο μέσα στους επόμενους μήνες, όπως προβλέπεται από τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, αύξησαν το ωράριο διδασκαλίας των εκπαιδευτικών προκειμένου να δημιουργήσουν τεχνητά «υπεραριθμίες» και επιχείρησαν να κλείσουν εν μία νυκτί την ΕΡΤ. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο προχωρούν και στην κατασκευή «επίορκων» δημοσίων υπαλλήλων προς άμεση απόλυση.

Ταυτόχρονα, κάθε αντίδραση αντιμετωπίζεται με ποινικοποίηση, εκφοβισμό και καταστολή, όπως αποδεικνύει η προληπτική επιστράτευση 88.000 εκπαιδευτικών, οι οποίοι παραμένουν ακόμα επιστρατευμένοι…

Στο Ρέθυμνο, εφαρμόζοντας και εδώ την ίδια πρακτική που έχει ήδη ακολουθηθεί στα Χανιά και σε άλλες πόλεις, ασκήθηκαν αναδρομικά διώξεις σε 3 συναδέλφους, για τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις που έγιναν στην 48ωρη γενική απεργία της 10-11 Φλεβάρη του 2012, η πορεία της οποίας κατέληξε στην κατάληψη του δημαρχείου Ρεθύμνου. Υπενθυμίζουμε ότι μαζί με το Μνημόνιο 3, η τρόικα εσωτερικού (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) ψήφισε και διάταξη σύμφωνα με την οποία, οι δημόσιοι υπάλληλοι για τους οποίους εκκρεμεί δικαστική δίωξη για σχετικά αδικήματα, είναι δυνατόν να τεθούν αυτόματα σε διαθεσιμότητα και αργία.

Οι διώξεις αυτές έχουν διπλή στόχευση:

- Πρώτον, είναι πολιτικές διώξεις. Με τις μηνύσεις αυτές στοχοποιούν επιλεγμένους πολιτικούς, κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς χώρους και επιχειρούν να ποινικοποιήσουν τη δράση τους. Οι τρεις συνάδελφοι «επιλέχθηκαν» για τη συμμετοχή τους στους κοινωνικούς αγώνες της πόλης μας. Χαρακτηριστικά, διώκεται ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου και ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΜΕΡ και νυν αιρετός εκπρόσωπος των καθηγητών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

- Δεύτερον, πρόκειται για χονδροειδές παράδειγμα κατασκευής «επίορκων» δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να «βγουν» τα νούμερα απολύσεων που έχουν συμφωνήσει με την τρόικα. «Όλως τυχαίως» και οι τρεις συνάδελφοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι…

Τα σωματεία και οι φορείς που υπογράφουμε αυτό το ψήφισμα, ζητάμε:

1. Την άμεση παύση των πολιτικών αυτών διώξεων, με αναδρομικά κατηγορητήρια της ασφάλειας Ρεθύμνου, για τις κινητοποιήσεις της 48ωρης γενικής απεργίας στις 10-11 Φλεβάρη 2012. Ζητάμε από τη Δικαιοσύνη να τιμήσει τη συνταγματική της υποχρέωση για ανεξαρτησία.

2. Την άμεση απαλλαγή των κατηγορουμένων από την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης». Να σταματήσει τώρα η ομηρία των συναδέλφων!

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και τους κοινωνικούς και πολιτιστικούς χώρους, να εκδώσουν αντίστοιχα ψηφίσματα συμπαράστασης.

Οι κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ».

Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Με αφορμή τις διώξεις σε βάρος των τριών συνδικαλιστών στο Ρέθυμνο η Συντονιστική Γραμματεία της δημοτικής παράταξης «Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου» εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η δημοτική παράταξη «Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου» θεωρεί απαράδεκτη τη δίωξη του Ευθύμη Καρουζάκη τέως Προέδρου της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου και υποψηφίου δημοτικού συμβούλου της «Εναλλακτικής Κίνησης», του Γιάννη Σαριδάκη Προέδρου της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ρεθύμνου και του Νίκου Βαλσαμάκη Καθηγητή στο ΤΕΙ Ρεθύμνου.

Συμπαραστεκόμαστε στους τρεις συμπολίτες μας που έπραξαν το αυτονόητο όπως και πολλοί άλλοι συναγωνιστές, να αγωνίζονται για τα κοινωνικά δικαιώματα στην δουλειά, την εκπαίδευση και την υγεία που καταπατήθηκαν βάναυσα τα 3 χρόνια του μνημονίου.

Κάθε προσπάθεια φίμωσης, στοχοποίησης και εκφοβισμού των λαϊκών αγώνων που εκπορεύεται από το γενικότερο αντιδημοκρατικό κλίμα της κυβέρνησης Σαμαρά θα πέσει στο κενό. Το Μνημόνιο καταπατά τη Δημοκρατία, όπως έγινε στο κλείσιμο της ΕΡΤ και στην έκτακτη διακυβέρνηση με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Διαφορετικά δεν μπορεί να επικρατήσει.

Ζητάμε την παύση της δίωξης των τριών συνδικαλιστών. Καλούμε τον ρεθυμνιώτικο λαό ενωμένο να παλέψει με Ανένδοτο Αγώνα για δημοκρατία, κατάργηση των μνημονίων και κοινωνικά δικαιώματα».

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Ν.Τ. ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ψήφισμα συμπαράστασης εξέδωσε τόσο το Νομαρχιακό Τμήμα Ρεθύμνου της ΑΔΕΔΥ, όσο και η ΑΔΕΔΥ, όπου αναφέρεται:

«Η τρικομματική κυβέρνηση, καθ’ υπόδειξη της τρόικα, έχει το τελευταίο χρονικό διάστημα υπερβεί τα εσκαμένα. Μετά το κλείσιμο-παρωδία της ΕΡΤ, που αποκλειστικό και μόνο στόχο έχει να βγάλει στο δρόμο τους 2.500 υπαλλήλους της, ώστε να πιάσει τους στόχους των απολύσεων που τους έχουν επιβάλει οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, η κυβέρνηση έβγαλε άλλον έναν άσσο από το μανίκι της. Αυτόν των «επίορκων» δημοσίων υπαλλήλων.

Στο Ρέθυμνο, τρεις συνάδελφοι Δημόσιοι υπάλληλοι, κλήθηκαν από την πταισματοδίκη Ρεθύμνου να καταθέσουν, ως κατηγορούμενοι, για την κατάληψη του Δημαρχείου Ρεθύμνου, στην οποία συμμετείχαν το Φλεβάρη του 2012, μαζί με εκατοντάδες άλλους συμπολίτες μας ενάντια στην ψήφιση του δεύτερου μνημονίου. 

Πρόκειται για τον Πρόεδρο της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, τον τότε Πρόεδρο της ΕΛΜΕΡ και νυν Αιρετό εκπρόσωπο των καθηγητών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, καθώς και για έναν καθηγητή του ΤΕΙ του Ρεθύμνου. 

Με τον νέο νόμο για τα πειθαρχικά Συμβούλια και οι τρεις συνάδελφοι κινδυνεύουν να τεθούν σε αργία και στη συνέχεια να απολυθούν, επειδή έκαναν το «μέγα» έγκλημα να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις πολιτικές αυτές που αποτελούν, αποδεδειγμένα, πλέον, την ταφόπλακα της ελληνικής κοινωνίας.

Η συγκεκριμένη δίωξη αποκτά και πολιτικά χαρακτηριστικά, αφού οι δύο από τους τρεις είναι νόμιμα εκλεγμένα μέλη των Σωματείων τους και εφάρμοζαν αποφάσεις των Γενικών συνελεύσεών τους, οι οποίες εναρμονίστηκαν με τις αποφάσεις του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου και του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου που ψήφισαν και στήριξαν την κατάληψη του Δημαρχείου Ρεθύμνου, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων της 48ωρης γενικής απεργίας στις 10-11 Φλεβάρη 2012.

Είναι ξεκάθαρο ότι με αυτές τις ενέργειες επιχειρείται η φίμωση του συνδικαλιστικού κινήματος και η καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας σε όλες τις εργασιακές ομάδες του δημοσίου τομέα»

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου ζητά την άμεση παύση των διώξεων και την απαλλαγή των κατηγορουμένων από την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Τρίωρη στάση εργασίας κήρυξε η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου για την Τρίτη 25 Ιουνίου από τις 9 ως τις 12 το πρωί, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής τους στη διαμαρτυρία στα δικαστήρια. Αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή της: 

«Αυτό που διώκεται είναι το δικαίωμα στο όνειρο για κοινωνική δικαιοσύνη. Μας θέλουν σκυφτούς, φοβισμένους, χωρίς βούληση, χωρίς διαμαρτυρία, για να πετύχει το θανατηφόρο σχέδιο της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας για μεγαλύτερο κέρδος των κρατούντων, για ακόμη μεγαλύτερη κλοπή της δουλειάς μας, των δημόσιων αγαθών και της δημόσιας περιουσίας.

Μας κλέβουν, μας αυτοκτονούν, μας ταπεινώνουν, μας σκοτώνουν καθημερινά και συστηματικά, οι ίδιοι που επέβαλαν, ανέχτηκαν και νομιμοποίησαν τη διαφθορά και την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος. Αυτό το καθεστώς μόνο δημοκρατία δεν ονομάζεται. 

Φορά τη μάσκα της, κρύβοντας από κάτω το μαύρο προσωπείο του θανάτου, του φασισμού και της βίας. 

Την Τρίτη το πρωί η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου έχει προκηρύξει 3ωρη στάση εργασίας μεταξύ 9-12 το πρωί για να βρεθούμε όλοι έξω από το δικαστικό μέγαρο μαζί με τον Σαριδάκη, τον Καρουζάκη και τον Βαλσαμάκη και να δηλώσουμε ότι οι κοινωνικοί αγώνες είναι υπόθεση της κοινωνίας, όχι του κοινού ποινικού δικαίου και της δικαστικής εξουσίας».

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Δίωρη στάση εργασίας την Τρίτη 25 Ιουνίου από τις 9 ώς τις 11 το πρωί κήρυξε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, προκειμένου τα μέλη του να παραστούν στο δικαστικό μέγαρο, όπου θα καταθέσουν οι διωκώμενοι. Σε ψήφισμά τους, μεταξύ άλλων, αναφέρουν:

«Καταδικάζουμε τέτοιου είδους διώξεων και θεωρούμε ότι με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να χαρακτηριστούν τυχαίες. Αφενός απευθύνονται σε άτομα με έντονη συνδικαλιστική- πολιτική και κοινωνική δράση, και αφετέρου, τα συγκεκριμένα αυτά άτομα σχετίζονται με συνδικαλιστικούς φορείς της υγείας και της εκπαίδευσης (πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, πρώην πρόεδρος της ΕΛΜΕΡ και νυν αιρετός εκπρόσωπος των καθηγητών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο), με δυο δημόσιους τομείς δηλαδή, που αποτελούν σήμερα τους στόχους των μνημονιακών πολιτικών. Οι διώξεις αυτές δηλώνουν το μέσο και το στόχο που μετέρχεται η τρικομματικη κυβέρνηση προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι «απάνθρωπες» μνημονιακές πολιτικές. Ως προς το μέσο επιχειρείται εκφοβισμός των συνδικαλιστών του δημόσιου τομέα (βλέπε διαθεσιμότητα και απόλυση των «επιόρκων»), ως προς το στόχο επιδιώκεται η «φίμωση» ατομικών και η διάλυση συλλογικών «φωνών» που αντιστέκονται στην ισοπέδωση του κοινωνικού χαρακτήρα του δημόσιου τομέα».

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ 2012

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους διωκόμενους της κατάληψης του δημαρχείου σημειώνει σε ανακοίνωσή της: 

«Αυτές τις μέρες καλούνται από το Πταισματοδικείο Ρεθύμνου τρεις συμπολίτες μας, με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης. Οι τρομοκράτες της καθημερινότητάς μας, καλούν σε απολογία άτομα πού σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού-μάρτυρα, “αυτοί πάντα είναι οι συντονιστές των καταλήψεων και των κινητοποιήσεων”. 

Η κατάληψη του Δημαρχείου το Φλεβάρη του 2012 ήταν εστία συλλογικού αγώνα, σε μία περίοδο πανελλαδικών κινητοποιήσεων ενάντια στη μνημονιακή πολιτική. Πραγματοποιούνταν καθημερινά μαζικές ανοιχτές συνελεύσεις, στις οποίες συμμετείχαν εκατοντάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και αντιδήμαρχοι.

Στα πρόσωπα των τριών διωκόμενων επιχειρείται να ποινικοποιηθεί η δράση ιστορικών σωματείων του νομού (ΕΛΜΕΡ, Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου), αλλά και πολιτικών χώρων που πρωταγωνίστησαν στις μεγάλες κινητοποιήσεις. Άλλωστε, οι τρεις αυτές διώξεις στο Ρέθυμνο είναι μέρος μιας πανελλαδικής βιομηχανίας διώξεων που εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες με κατηγορητήρια που ποινικοποιούν την αντιμνημονιακή δράση και προσπαθούν να την καταστείλουν. 

Μ’ αυτές τις χουντικές πρακτικές, Τρόικα και συγκυβέρνηση μεθοδεύουν τόσο την τρομοκράτηση του λαού όσο και τις χιλιάδες ακόμη απολύσεις που έρχονται. Αυτές τις μέρες άλλωστε ζούμε στο έπακρο την κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας, με την πραξικοπηματική απόπειρα κλεισίματος της Δημόσιας Τηλεόρασης, και την απόλυση των 2.500 εργαζομένων της. 

Απαντώντας λοιπόν στο κατηγορητήριό τους, δηλώνουμε ότι τα τρία τελευταία χρόνια συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις και υπερασπιζόμαστε τις κοινωνικές ανάγκες για ελευθερία, δικαιοσύνη, εργασία, υγεία και παιδεία. 

Υπερασπιζόμαστε τα δημόσια αγαθά που καταργεί και ακυρώνει καθημερινά η κυρίαρχη πολιτική.

Υπερασπιζόμαστε τις αρχές μας και την πίστη μας ότι σε μια κοινωνική οργάνωση, προτεραιότητα είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του και όχι η οικονομική διευθέτηση των άνομων κρατικών και τραπεζικών δανείων.

Η κυβέρνηση ασκεί βία καθημερινά στους δρόμους, στα σχολεία, στους εργασιακούς χώρους. Χειραγωγούμενη από οικονομικά συμφέροντα, επιβάλλει με απολυταρχικό τρόπο την πολιτική που είναι πραγματικά υπεύθυνη για διατάραξη οικιακής ειρήνης, για την πείνα στα παιδιά, για τον αποκλεισμό των ανασφάλιστων από τις δομές δημόσιας υγείας, για το 1,5 εκατ. ανέργων, για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τις χιλιάδες αυτοκτονίες.

Στο όνομα των αρχών μας συμμετείχαμε στην κατάληψη στο Δημαρχείο, αντιστεκόμαστε καθημερινά και προβάλλουμε το κεντρικό αίτημα μας για κοινωνική δικαιοσύνη.

Άλλοτε, στα χρόνια της Χούντας, αρκούσε η υποθετική κατάθεση ενός χωροφύλακα για να συρθείς στα δικαστήρια και να χάσεις τη δουλειά σου. Σήμερα, αρκεί ο υποθετικός λόγος στην κατάθεση ενός ειδικού φρουρού.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ 

• την άμεση παύση των πολιτικών διώξεων με τα αναδρομικά κατηγορητήρια της ασφάλειας.

• την άμεση απαλλαγή των κατηγορουμένων απ’ όλες τις κατηγορίες. Να σταματήσει η ομηρία των αγωνιστών και η απειλή της απόλυσής τους».

Πηγή: goodnet.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)