to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:25 | 07.02.2023

Κοινωνία

Άμεση επαναλειτουργία του Κέντρου Logistics της Περιφέρειας για βοήθεια στα θύματα του σεισμού ζητά η Δύναμη Ζωής

Η Δύναμη Ζωής ζητά από τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να επαναλειτουργήσει άμεσα το Κέντρο Logistics της Περιφέρειας για τη συγκέντρωση και την αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας.Είναι ένα κομβικό και ήδη δοκιμασμένο εργαλείο αλληλεγγύης και αρωγής που όμως η Διοίκηση έχει εγκαταλείψει εδώ και τέσσερα χρόνια.


Η Δύναμη Ζωής, με σχετικό αίτημα που κατέθεσε, ζητά από τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία και να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες και ενέργειες προκειμένου να επαναλειτουργήσει το Κέντρο Logistics της Περιφέρειας για τη συγκέντρωση και την αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στους δοκιμαζόμενους  από τους φονικούς σεισμούς, λαούς της Τουρκίας και της Συρίας. Το Κέντρο Logistics είναι ένα κομβικό και ήδη δοκιμασμένο εργαλείο αλληλεγγύης και αρωγής που όμως η Διοίκηση έχει εγκαταλείψει εδώ και τέσσερα χρόνια.

Η Ρένα Δούρου αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για την ανείπωτη τραγωδία, παρατήρησε: “Το αξίωμα του Περιφερειάρχη δεν είναι πάρεργο. Ο κ. Πατούλης αντί για συλλυπητήρια και αόριστες υποσχέσεις ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, οφείλει ως Περιφερειάρχης Αττικής να προχωρήσει σε συγκεκριμένες πράξεις. Η αλληλεγγύη σημαίνει πράξη, έργο, πρωτοβουλία, οργάνωση, υλοποίηση. Όλα όσα σηματοδοτεί η άμεση επαναλειτουργία, μετά από την αδικαιολόγητη εγκατάλειψή του από τη σημερινή Διοίκηση, του Κέντρου Logistics. Μόνο έτσι μπορεί η Περιφέρεια Αττικής να συνδράμει πραγματικά τους ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά τούτες τις ώρες σε Τουρκία και Συρία. Και όχι με Δελτία Τύπου και φωτογραφίες. Ελπίζουμε ότι δεν δένουν τα χέρια του κ. Πατούλη οι ακροδεξιές ψήφοι που χρησιμοποιεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να διασφαλίζει πλειοψηφία. Ας επικρατήσει στη Διοίκηση της Περιφέρειας η αίσθηση της ευθύνης και της αλληλεγγύης και όχι οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες”.

Στο αίτημά της η Δύναμη Ζωής θυμίζει ότι το Κέντρο Logistics ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής τον Μάρτιο του 2016, αρχικά για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού / προσφυγικού φαινομένου, με την καθημερινή στήριξη 41 κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε όλη τη χώρα. Ενώ αργότερα προσέφερε αρωγή στις κοινωνικές δομές σε επίπεδο Δήμων, Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, Κέντρων φιλοξενίας ηλικιωμένων. Αποτέλεσε συντονιστικό εφοδιαστικό κέντρο ειδών πρώτης ανάγκης σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και κατοχυρώθηκε νομικά. Είναι δε αναγνωρισμένο ως «καλή πρακτική» από το Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η κατάσταση που έχει δημιουργήσει ο φονικός σεισμός σε Τουρκία και Συρία, συνάδει απόλυτα με τη φιλοσοφία βάσει της οποίας το ιδρύσαμε και, παρά το γεγονός ότι η νυν Διοίκηση το έχει εγκαταλείψει, μπορεί να αναλάβει και πάλι σημαντικό ρόλο στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης της χώρας μας.

Η Δύναμη Ζωής δηλώνει παρούσα για να συμβάλλει σε οτιδήποτε χρειαστεί προς την κατεύθυνση αυτή. Γιατί, η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά πρέπει να μας ενώνουν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)