to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:25 | 11.01.2018

Κοινωνία

Άμεσα ο διαγωνισμός για την προμήθεια των 12 ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ: Έγκριση της διαδικασίας από την ΕΥΔ Νοτ. Αιγαίου

Προκηρύσσεται άμεσα ο διαγωνισμός για την προμήθεια των 12 ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, μετά την έγκριση της διαδικασίας από την ΕΥΔ Νοτίου Αιγαίου - Η προμήθεια των ασθενοφόρων χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020»


Στην έγκριση της προκήρυξης του διαγωνισμού για την προμήθεια των 12 ασθενοφόρων που θα ενισχύσουν τον στόλο του ΕΚΑΒ σε νησιά του Νοτίου Αιγαίου, προέβη η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Νοτίου Αιγαίου. Κατόπιν αυτού, ο διαγωνισμός προκηρύσσεται άμεσα, με σημερινή απόφαση της διοίκησης  του ΕΚΑΒ.

Ειδικότερα, η ΕΥΔ Νοτίου Αιγαίου ενέκρινε τα τεύχη διακήρυξης και τη διαδικασία με την οποία θα προκηρυχθεί το έργο «Προμήθεια 2 ασθενοφόρων 4Χ4, 1 Κινητής Μονάδας και 9 ασθενοφόρων μικρού όγκου για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου», συνολικού προϋπολογισμού 829.560 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020».

Κατόπιν αυτού, άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά της διοίκησης του ΕΚΑΒ. Σήμερα το πρωί συνήλθε το διοικητικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του κ. Κωνσταντίνου Καρακατσιανόπουλου και αποφάσισε την άμεση προκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια των ασθενοφόρων, ο οποίος βγαίνει στον «αέρα» αύριο, Παρασκευή.

Ο διαγωνισμός αφορά στην προμήθεια δύο (2) ασθενοφόρων οχημάτων 4X4 για τα νησιά της Ρόδου και της Νάξου, μιας (1) κινητή μονάδας για τη Σύρο και εννέα (9) ασθενοφόρων μικρού όγκου, σύμφωνα με τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στα νησιά Θήρα, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Λέρο, Μύκονο, Πάρο, Ρόδο και Τήνο.

Πρόκειται για 12 οχήματα VAN κλειστού τύπου που πληρούν τις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών προτύπων και διαθέτουν τον απαιτούμενο ιατροτεχνολογικό και υγειονομικό εξοπλισμό.

Τα έντεκα (11) ασθενοφόρα οχήματα έχουν τη δυνατότητα βασικής υποστήριξης ζωτικών λειτουργιών και διακομιδής του πάσχοντος και δυνητικά τα οχήματα 4x4 (σε έκτακτες περιστάσεις) μεταφοράς και υποστήριξης δύο ασθενών.

Διασφαλίζονται επιπρόσθετα οι μικρότερες δυνατές εξωτερικές διαστάσεις που καθιστούν τα οχήματα ευέλικτα στην κίνηση σε πόλεις και ειδικά για τα ασθενοφόρα μικρού όγκου, τους επιτρέπουν τη διέλευση ή στροφή από δρόμους στενούς ή από δρόμους με σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Η κινητή ιατρική μονάδα, διαθέτει τον επιπλέον απαιτούμενο ιατροτεχνολογικό και υγειονομικό εξοπλισμό, σε σχέση με τα απλά ασθενοφόρα οχήματα.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για την εν λόγω Πράξη ανέρχεται σε 829.560,00 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)