to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:25 | 04.12.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Άμεσα η εφαρμογή της απόφασης για την απαλλαγή ανέργων και κατοίκων από τα διόδια στην Εγνατία

Από την δημοσίευση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης που έχει υπογραφεί, ξεκινά η εφαρμογή της απόφασης Σπίρτζη για απαλλαγή των ανέργων και κατοίκων των όμορων περιοχών από την υποχρέωση πληρωμής διοδίων σε όλη την Εγνατία Οδό και στους κάθετους άξονες του αυτοκινητοδρόμου με την επίδειξη κάρτας ανεργίας.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εγνατίας Οδού Απ. Αντωνούδη άμεσα θα καθοριστούν κάποια διαδικαστικά ζητήματα  π.χ. πως θα ταυτοποιείται η κάρτα ανεργίας.
 
Επιχειρηματίες και κάτοικοι των όμορων περιοχών θα περιλαμβάνονται σε αυτούς που εξαιρούνται από την πληρωμή των διοδίων.
 
«Αυτό ήταν γνωστό εδώ και αρκετές μέρες έχουμε προετοιμαστεί, και για τα αυτοκίνητα που βγαίνουν από τον αυτοκινητόδρομο και σύντομα θα έχουμε πληροφόρηση» δήλωσε μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού, Απ. Αντωνούδης.
 
Ερωτηθείς σχετικά με το αν η απόφαση αυτή είναι δεσμευτική και με τον διαγωνισμό της Εγνατίας Οδού και των κάθετων αξόνων, ο Απ. Αντωνούδης τόνισε ότι αυτό θα συζητηθεί στη σύμβαση με τον παραχωρησιούχο όταν και αν θα υπάρξει. «Αντίστοιχα το ζήτημα των μετακινήσεων εντός της Αντιπεριφέρειας, των παλιών νομών εξετάζεται από το ΤΑΙΠΕΔ και θα το δούμε τους επόμενες μήνες» σημείωσε ακόμη.
 
Στις 26 Γενάρη είναι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των προσφορών για τον διαγωνισμό της Εγνατίας. Η εκτίμηση της διοίκησης της Εγνατίας Οδού είναι ότι υπάρχει ενδιαφέρον από ελληνικές αλλά και από ευρωπαϊκές εταιρείες ακόμη και από ασιατικές. Μέχρι στιγμής δεν έχει κατατεθεί κατώτατο τίμημα προσφοράς, αλλά σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εγνατίας Οδού αφού κατατεθούν οι προσφορές θα οριστεί και η σχετική διαδικασία.

* Ακούστε τα όσα είπε για το θέμα ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Απ. Αντωνούδης μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης, στην εκπομπή Ορθά-Κοφτά και στους Απόστολο Λυκεσά και Ευγενία Χατζηγεωργίου
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)