to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:55 | 30.06.2017

Οικονομία

Αμερικανός ΥΠΟΙΚ: Στηρίζουμε τους χειρισμούς του ΔΝΤ για την Ελλάδα

«Υποστηρίζουμε το ΔΝΤ, παρόλο που θα εξετάσουμε τις συνεισφορές μας στο ΔΝΤ, όπως εξετάζουμε πολύ προσεκτικά όλες τις συνεισφορές...»


Η αμερικανική κυβέρνηση στηρίζει τους χειρισμούς του ΔΝΤ και της Κριστίν Λαγκάρντ στο θέμα της συμμετοχής στο ελληνικό πρόγραμμα, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνιούτσιν.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο Λευκό Οίκο ο κ. Μνιούτσιν τόνισε ότι η χρηματοδοτική συμμετοχή του Ταμείου είναι μικρή, έχει περισσότερο χαρακτήρα έγκρισης και δεν επιβαρύνει τους Αμερικανούς φορολογουμένους.

Αναλυτικά οι ερωτήσεις και απαντήσεις για το ζήτημα της Ελλάδας σύμφωνα με τα πρακτικά του Λευκού Οίκου:

Δημοσιογράφος: Συμμετείχατε μαζί με την κυρία Λαγκάρντ, κατά την τελευταία συνάντηση του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας και σίγουρα γνωρίζετε ότι υπάρχει κάποια ανησυχία σχετικά με το ποιο είναι το μέλλον της πολιτικής των ΗΠΑ για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ποια είναι η πολιτική των ΗΠΑ έναντι αυτού και της εμπλοκής του στην οικονομική ανακούφιση στην Ευρωζώνη;

Μνιούτσιν: Eίχα την ευχαρίστηση να συναντηθώ με την Κριστίν (σ.σ. Λαγκάρντ) τουλάχιστον δώδεκα φορές. Νομίζω ότι το ΔΝΤ διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επίβλεψη των νομισμάτων και των παγκόσμιων οικονομιών. Το ΔΝΤ ήταν πολύ χρήσιμο όσον αφορά τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ελλάδα και τη συνεργασία με την Ευρώπη. Νομίζω ότι αυτό το καλοκαίρι θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα που θα είχε σημαντικές ανησυχίες για τις αγορές και την οικονομία και νομίζω ότι ήταν ένα πολύ σημαντικό μέρος αυτών των διαπραγματεύσεων”.

Δημοσιογράφος: Πώς αισθάνεστε με το να διατηρείτε το αμερικανικό επίπεδο υποστήριξης στο ΔΝΤ στο σημερινό επίπεδο και συγκεκριμένα ως μέρος της ανακούφισης για την Ελλάδα; Επειδή ο ρόλος των ΗΠΑ είναι διαμέσου του ΔΝΤ για την ανάκαμψη της ελληνικής χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Μνιούτσιν: Η δέσμευση του ΔΝΤ προς την Ελλάδα ήταν πολύ μικρή. Δεν είμαι καν βέβαιος ότι η Ελλάδα θα την χρησιμοποιήσει αναγκαστικά, γι 'αυτό νομίζω ότι η σημασία ήταν πραγματικά περισσότερο σφραγίδα έγκρισης. Και, πάλι, δεν υπάρχει άμεσο κόστος για τις ΗΠΑ ή τους φορολογούμενους. Και υποστηρίζουμε το ΔΝΤ, παρόλο που θα εξετάσουμε τις συνεισφορές μας στο ΔΝΤ, όπως εξετάζουμε πολύ προσεκτικά όλες τις συνεισφορές και διασφαλίζουμε ότι δαπανώνται σωστά τα χρήματα των φορολογουμένων.

Πηγή: Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)