to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:33 | 13.08.2012

πηγή: https://left.gr/94

Κοινωνία

Aμείωτα συνεχίζεται η επιχείρηση Ξένιος Ζευς

Συνεχίζει με αμείωτη ένταση, εν μέσω πολιτικών αντιπαραθέσεων και καταγγελτικών ανακοινώσεων διεθνών και τοπικών οργανώσεων για τα δικαιώματα, η κυβέρνηση την επιχείρηση "Ξένιος Ζευς" στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στον Έβρο.


Οι δυνάμεις της αστυνομίας που έχουν ενισχυθεί με 16 εκπαιδευμένους σκύλους έχουν συλλάβει από την έναρξη της επιχείρησης, περισσότερους από 1.500 μετανάστες.

Την Κυριακή στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, προσήχθησαν 408 μετανάστες σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και συνελήφθησαν δέκα διότι δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής.

Μέχρι στιγμής  έχουν γίνει συνολικά 7.361 προσαγωγές αλλοδαπών εκ των οποίων 1.596 συλλήψεις από την έναρξη της επιχείρησης. Συνελήφθησαν επίσης δέκα άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες.

Ακόμη διενεργήθηκαν 52 έρευνες σε σπίτια παρουσία εννέα εισαγγελικών λειτουργών.Προσήχθησαν επίσης, από υπαίθριους χώρους 181 εκδιδόμενες γυναίκες (αλλοδαπές και ημεδαπές) σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν ισάριθμες μηνύσεις. Δέκα εξ αυτών βρέθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, θετικές στο ιό HIV.

Οξεία αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-κυβέρνησης για τον "Ξένιο Ζευ"

Σκληρή είναι η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση για την αστυνομική επιχείρηση, επικαλούμενοι καταγγελίες περί κακομεταχείρισης των παράνομων μεταναστών. Ενστάσεις υπάρχουν για τους χώρους κράτησης όσων συλλαμβάνονται καθώς όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ «εκατοντάδες στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες και σε ακατάλληλους χώρους, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι πολλοί από τους προσαχθέντες έχουν υποστεί ξυλοδαρμό και την ίδια στιγμή η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει δώσει κανένα στοιχείο για τους κρατούμενους που, βάσει συμβάσεων, δικαιούνται διεθνή προστασία».

Από την πλευρά του το υπουργείο Δημόσιας Τάξης  κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για ψευδολογία και ανυπόστατες καταγγελίες. «Ουδείς ξυλοδαρμός υπήρξε, όπως φυσικά και ουδεμία σχετική καταγγελία. Καμία καταστρατήγηση ανθρώπινου δικαιώματος υπήρξε, αλλά εφαρμόσθηκαν αυτά που οι νόμοι και οι διεθνείς συνθήκες ορίζουν» τονίζει το υπουργείο και κατηγορεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για ανευθυνότητα και «αστήριχτο “κατηγορώ” εναντίον όχι της συγκεκριμένης κυβέρνησης, αλλά της ίδιας τους της χώρας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)