to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:01 | 31.03.2016

Πολιτική

Άμα το λέει κι ο Κύρτσος... «Να μην κυνηγάει και πολύ» τις εκλογές η ΝΔ

«Ούτε πρόκειται να κατέβουμε στους δρόμους, δεν έχουμε καμία τέτοια διάθεση, ούτε είμαστε σε θέση να επιβάλουμε εκλογές», εκτίμησε ο Γ. Κύρτσος μιλώντας Στο Κόκκινο και την Φυλή των Φίλων του Κ. Αρβανίτη


Σχολιάζοντας το αίτημα που διατύπωσε ο Κ. Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της προ ημερησίας διάταξης συζήτησης για τη Δικαιοσύνη στη Βουλή, την ώρα που η Ελλάδα είναι λίγες εβδομάδες πριν το κλείσιμο της διαδικασίας αξιολόγησης και το άνοιγμα της συζήτησης για το χρέος, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας «αποδόμησε» την πρόταση αυτή.

Οπως είπε, ήταν απλώς μία διαφορετική διατύπωση του «αν δεν μπορείτε, φύγετε ... Ούτε πρόκειται να κατέβουμε στους δρόμους, δεν έχουμε καμία τέτοια διάθεση, ούτε είμαστε σε θέση να επιβάλουμε εκλογές ... το λες για να ενισχύσεις το επιχείρημά σου, εν πάσει περιπτώσει δεν υπάρχει καμία κινητοποίηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για να επιταχυνθούν οι εξελίξεις».

Σημείωσε μάλιστα ότι η ΝΔ ποντάρει σε μείωση της δημοτικότητας της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα, λόγω πιθανών μέτρων που θα ληφθούν στην πορεία για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

«Αν λοιπόν φτάσουμε στο Σεπτέμβριο και γίνει και καμία "στραβή" με τον τουρισμό και δεν έχουν αποδώσει αυτά, τότε η κυβέρνηση δεν θα έχει κανένα πρόβλημα στη Βουλή αλλά θα έχει τεράστιο πρόβλημα στην κοινωνία ...  Με αυτή τη λογική, ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να προβάλλει ένα τέτοιο αίτημα, αρκεί να μην το κυνηγάει και πολύ», όπως είπε.

Αίτημα της κοινωνίας και πράξη πολιτικής ευθύνης, λέει ο Γ.Κουμουτσάκος

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ από την πλευρά του, υποστήριξε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι το αίτημα για εκλογές είναι αίτημα της κοινωνίας, καθώς και πράξη πολιτικής ευθύνης.

Σκοπός είναι να σταματήσει η πορεία φθοράς της χώρας: «Όταν το σπίτι καταρρέει δεν μπορείς να αδιαφορείς ή να λες ας καταρρεύσει στα χέρια άλλου. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει, η χώρα είναι ακυβέρνητη, είναι μία χώρα που παρουσιάζει εικόνες τριτοκοσμικής χώρας. Δείτε τι γίνεται στον Πειραιά και στην Ειδομένη, δείτε τι γίνεται στην οικονομία και στους θεσμούς».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)