to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η τραγική ιστορία του Φλόιντ ξεπερνά τα σύνορα των ΗΠΑ και φτάνει σε όλο τον κόσμο. Γιατί μαζί με τον ρατσισμό, αναδεικνύει και τις ανισότητες που βαθαίνουν όλο και περισσότερο. H ιστορία του Φλόιντ αφορά όλες τις κοινωνίες, αφορά τους φτωχούς, τους αδύναμους, τους κατατρεγμένους, τα θύματα των πολέμων, τους πρόσφυγες, τους πρόσφυγες της φτώχιας – τους μετανάστες δηλαδή – και τα θύματα της ρατσιστικής βίας, της μισαλλοδοξίας, της μισανθρωπιάς, της κοινωνικής περιθωριοποίησης.


Η τραγική ιστορία του Φλόιντ ξεπερνά τα σύνορα των ΗΠΑ και φτάνει σε όλο τον κόσμο. Γιατί μαζί με τον ρατσισμό, αναδεικνύει και τις ανισότητες που βαθαίνουν όλο και περισσότερο.  H ιστορία του Φλόιντ αφορά όλες τις κοινωνίες, αφορά τους φτωχούς, τους αδύναμους, τους κατατρεγμένους, τα θύματα των πολέμων, τους πρόσφυγες, τους πρόσφυγες της φτώχιας – τους μετανάστες δηλαδή – και  τα θύματα της ρατσιστικής βίας, της μισαλλοδοξίας, της μισανθρωπιάς, της κοινωνικής περιθωριοποίησης.

Αφορά και την Ελλάδα!

Ποιος θα είναι ο επόμενος λοιπόν; Θα είναι ο διαδηλωτής εργαζόμενος, ο νέος που απλώς έχει διαφορετική εμφάνιση, ο Κρητικός «που μοιάζει με πακιστανό» όπως συνέβη πριν λίγες μέρες στην Κρήτη;

«Η κατά σύστημα παρακώλυση των ΕΔΕ και των λοιπόν ανακρίσεων εντός του αστυνομικού σώματος ….οδηγεί στο να μην αποδίδονται ευθύνες.  Η ατιμωρησία όμως αυτή έχει προφανείς παρενέργειες: διαιωνίζει τις απαράδεκτες και καταδικαστέες πρακτικές», αυτά λέει μεταξύ άλλων πολύ σημαντικών ο Πρόεδρος της άτυπης Επιτροπής Παρακολούθησης της αστυνομικής βίας, καθηγητής κ Ν. Αλεβιζάτος, ολοκληρώνοντας το έργο της.

Η Ελλάδα έχει μπει σε ένα νέο κύκλο ανασφάλειας, οικονομικής δυσπραγίας, διεύρυνσης των ανισοτήτων, κρίσης στη διαχείριση των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών, και ξαφνικά μαθαίνουμε ότι η Επιτροπή έχει ολοκληρώσει το έργο της από τις 4 Μαΐου, παραδίδοντας το πόρισμα στον Υπουργό…

Πότε θα δοθεί στη δημοσιότητα, γιατί δεν έχει δοθεί ακόμα; Τι θα γίνει στη συνέχεια;

Ζούμε σε ένα κόσμο που δοκιμάζεται σε μία Ελλάδα που αντιμετωπίζει μια δεύτερη κρίση, σε μια κοινωνία που μπορεί να γεννηθούν συγκρούσεις και εντάσεις. Το δημοκρατικό μέτρο είναι ο οδηγός μας.

Η προστασία των αδυνάτων μέσα από θεσμούς και συλλογικές πρωτοβουλίες για να μην αναρωτιόμαστε αύριο.

Θα είμαι «εγώ» ο επόμενος;

*Ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι Βουλευτής στη Β1 εκλογική περιφέρεια βορείου τομέα Αθηνών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)