to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Αλυσοδεμένος στη Σαλαμίνα: Σε δίκη οι βασανιστές του αιγύπτιου Ουαλίντ

Εκδικάζεται σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά η υπόθεση της απαγωγής και του βασανισμού του Αιγύπτιου εργαζόμενου σε φούρνο, Ουαλίντ Ταλέμπ, ο οποίος είχε βρεθεί αλυσοδεμένος σε δέντρο το καλοκαίρι του 2012 στη Σαλαμίνα.


Ο Ουαλίντ μετά την περιπέτεια - τη φρικτή φωτογραφική αποτύπωση του μαρτυρίου του καθώς τον είχαν αλυσοδέσει σε δέντρο στη Σαλαμίνα την έχετε σίγουρα δει.

Ο Ουαλίντ είχε πέσει θύμα φρικιαστικής επίθεσης από τον Ελληνα εργοδότη του, ο οποίος τον απήγαγε, τον έδειρε, του έκλεψε οικονομίες μηνών και τον άφησε επί ώρες αλυσοδεμένο σε έναν στάβλο στη Σαλαμίνα. 

Η ιστορία της άνευ προηγουμένου ρατσιστικής επίθεσης είχε κάνει τον γύρο του κόσμου, καθώς η οικογένεια του δράστη είχε σχέσεις και με την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ως πρωταγωνιστές της βάρβαρης κακοποίησης φέρονται ο Γιώργος Σγούρδος, ιδιοκτήτης φούρνου στη Σαλαμίνα και εργοδότης του θύματος, ο γιος του (μέλος της Χ.Α.) και ένας φίλος τους, αλβανικής καταγωγής. 

«Σε έχω δέσει όπως δένουν τις καμήλεςό στην Αίγυπτο», «είναι η τελευταία σου μέρα, θα σε θάψω εκεί που είσαι» του έλεγαν. Κατά τη διάρκεια των βασανισμών, που διήρκεσαν ένα ολόκληρο βράδυ, οι δράστες έπιναν, έτρωγαν κι άλλαζαν βάρδιες, ενώ σε κάποια στιγμή συμμετείχε και τέταρτο άτομο, το οποίο κατηγορείται επίσης. 

Η πρεσβεία της Αιγύπτου είχε υποστηρίξει τότε το θύμα με επίσημη ανακοίνωσή της. Εκτοτε το θέμα ξεχάστηκε και ο άνεργος Ουαλίντ, απομονωμένος πια, δέχτηκε εκ νέου απειλές από το πρώην αφεντικό του. 

Κώστας Ζαφειρόπουλος

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)