to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:10 | 21.04.2021

Διεθνή

Αλβανία: Νεκρός και τραυματίες σε προεκλογικές συγκρούσεις

Εκτεταμένη βία και ένας νεκρός με φόντο την εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής. Μάχη στήθος με στήθος μεταξύ του κόμματος του Ράμα και της αντιπολίτευσης με επικεφαλής τους Δημοκρατικούς προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις.


Ένας υποστηρικτής του κυβερνώντος κόμματος της Αλβανίας σκοτώθηκε και τέσσερα άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού, τραυματίστηκαν από πυρά μετά τη διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ υποστηρικτών δύο αντίπαλων πολιτικών στρατοπέδων που θα τεθούν αντιμέτωπα στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα στην πόλη Ελμπασάν, περίπου 45 χλμ. βόρεια από την πρωτεύουσα Τίρανα, όταν ένας υποστηρικτής του Σοσιαλιστικού κόμματος (PS) του πρωθυπουργού Έντι Ράμα σκοτώθηκε μπροστά από τα γραφεία του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού κόμματος (PD). Δεκάδες, συμπεριλαμβανομένου του κύριου υπόπτου που είναι ένας πρώην αστυνομικός, συνελήφθησαν μετά το συμβάν, ανέφερε η αστυνομία.

Αλβανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το φονικό ακολούθησε μια διένεξη μεταξύ υποστηρικτών των δύο κομμάτων.

Κανένα από τα δύο πολιτικά κόμματα δεν σχολίασε το αιματηρό συμβάν.

Όλα ξεκίνησαν, όταν εκπρόσωποι του Δημοκρατικού Κόμματος στην πόλη του Ελμπασάν, κατήγγειλαν στην αστυνομία ότι αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας μοίραζε σε πολίτες φακέλους με χρήματα για εξαγορά των ψήφων τους και ταυτόχρονα συγκέντρωνε τις αστυνομικές τους ταυτότητες.

Καθώς η αστυνομία καθυστέρησε να φτάσει, άτομα της προεκλογικής επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν το όχημα. Ακολούθησε έντονη λογομαχία και στη συνέχεια ανταλλαγή πυρών, από τα οποία έπεσε νεκρός ένας 57χρονός και τραυματίστηκαν δύο συνεργοί του και η αστυνομικός, η οποία βρέθηκε τυχαία εκεί και επιδίωξε να εξομαλύνει την κατάσταση.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος Γκαζμέντ Μπάρδι ισχυρίστηκε ότι το θύμα ανήκε σε συμμορία του Σοσιαλιστικού Κόμματος, που εξαγόραζε ψήφους. Ο δράστης, που είναι σωματοφύλακας του Μπάρδι, συνελήφθη από την αστυνομία και υποστήριξε ότι πυροβόλησε σε συνθήκες αυτοάμυνας.

Η κατάσταση στο Ελμπασάν ήταν τεταμένη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Πριν από ένα μήνα, υποστηρικτές του κόμματος του Ράμα συγκρούστηκαν με υποστηρικτές των Δημοκρατικών όταν και τα δύο κόμματα πραγματοποίησαν ταυτόχρονες συγκεντρώσεις.

Ο Ράμα, ο οποίος διεκδικεί μια τρίτη θητεία την Κυριακή, βρίσκεται στην εξουσία από το 2013. Έχει επικριθεί από την αντιπολίτευση για την αποτυχία του να σταματήσει την εκτεταμένη διαφθορά.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)