Θα βρεθεί η "χρυσή τομή" στο θέμα Μουζάλα

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα βρεθεί η «χρυσή τομή» όσον αφορά το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Σε ερώτηση αν ο Γιάννης Μουζάλας θα είναι αυτός που θα υλοποιήσει τη συμφωνία που επετεύχθη στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι το τελευταίο πράγμα που απασχόλησε τον Γ. Μουζάλα σε αυτή την καθοριστική Σύνοδο, ήταν ζητήματα «δευτερευούσης σημασίας», τα οποία θα αντιμετωπιστούν στην ώρα τους.


«Όλοι αντιλαμβάνεστε ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας έχουν τα καλά τους και τις δυσκολίες τους», δήλωσε ο πρωθυπουργός και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή όταν θα συναντηθεί με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ.


Ο Αλέξης Τσίπρας εξήρε τη συνεισφορά του Γ. Μουζάλα και του Π. Καμένου σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια.


Αξιολόγηση: Όσοι ζητούν περισσότερα θα δώσουν σύντομα εξηγήσεις

Εξάλλου, ερωτηθείς αν στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής είχε την ευκαιρία να συζητήσει το θέμα της αξιολόγησης, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι σε κάθε Σύνοδο έχει την ευκαιρία να κουβεντιάσει για αυτό το θέμα, παρόλο που όπως είπε, δεν αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της Ευρώπης αυτή τη στιγμή, εξαιτίας του προσφυγικού.


Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι σε κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνει πως η ελληνική πλευρά θα τηρήσει πλήρως τα συμφωνηθέντα και ότι δε θα κάνει λιγότερα από όσα συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο, αλλά και τίποτα περισσότερο.


«Όσοι ζητούν περισσότερα θα πρέπει να κληθούν να δώσουν απαντήσεις για το αν το κάνουν επειδή έχουν επιχειρήματα, ή επειδή έχουν άλλους στόχους και σκοπούς», ανέφερε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι σύντομα θα κληθούν να το απαντήσουν.