to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:50 | 05.06.2013

Κοινωνία

Alter Summit: Το πρόγραμμα της θεματικής συνέλευσης για τη φτώχεια

«Αγώνας ενάντια στη φτώχεια και αντίσταση στη διάλυση του κράτους πρόνοιας στην Ευρώπη: κοινωνικά δικαιώματα για όλους/ες»


Συντονίστρια: Κατερίνα Πούτου, πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, ιδρυτικό μέλος της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ», ενεργό μέλος στο πεδίο των κοινωνικών διεκδικήσεων και με πολυετή εμπειρία σε θέματα κοινωνικής πολιτικής σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Θέτοντας το πλαίσιο της συνάντησης: "Προκλήσεις και διλήμματα των εθνικών και ευρωπαϊκών πολιτικών καταπολέμησης της φτώχειας - Απαιτήσεις και προϋποθέσεις οργάνωσης και συντονισμού των κινημάτων" 

9.30 πμ -10.45 πμ: Α’ Μέρος- Εισηγήσεις 

-Ο πολιτικο-ιστορικός ρόλος του Κράτους Πρόνοιας στην πραγμάτωση των βασικών κοινωνικών δικαιωμάτων- Μορφές αλληλλεγγύης και αυτοοργάνωσης και προτάσεις για στρατηγικές επιβίωσης”

Εισηγ.:  Chris Jones, πανεπιστημιακός σε Βρετανικά πανεπιστήμια, συγγραφέας βιβλίων για θέματα ριζοσπαστικής κοινωνικής εργασίας και κοινωνικής πολιτικής. Τα τελευταία χρόνια ζει στην Ελλάδα και αρθρογραφεί για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

-«Πρωτοβουλία των ευρωπαίων πολιτών για τη διεκδίκηση του δικαιώματος σε ένα  βασικό χωρίς προϋποθέσεις εισόδημα για τους ευρωπαίους πολίτες και πολίτισσες» 

Εισηγ.:  Klaus Sambor, συντονιστής από το 2004 του δικτύου Attac για τη διεκδίκηση του δικαιώματος στο βασικό εισόδημα για όλους/ες στην Αυστρία. 

-«Η επίτευξη ενός επαρκούς ελάχιστου εισοδήματος στην Ευρώπη»

 Εισηγ.:  Amana Ferro, Υπεύθυνη Πολιτικής, European Antipoverty Network (EAPN) Ευρώπης

-«Οι επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας και των κυβερνητικών περικοπών του κοινωνικού κράτους στα παιδιά και τους ηλικιωμένους/ες στην Ισπανία και την Ευρώπη. Προτάσεις για κοινή δράση»

Εισηγ.:  Juan Gutiérrez Currás, μέλος του ΔΣ του Ισπανικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Κοινωνικών Λειτουργών, και εκπρόσωπος στο Αlter summit της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κοινωνικών Λειτουργών (IFSW).

10.45 πμ – 11.15 πμ: Β’ Μέρος - Παρεμβάσεις

Συντονίστρια: Sonja Leemkuil, EAPN Ολλανδίας, πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για στρατηγικές κοινωνικής ένταξης στην ΕΕ του EAPN. 

" Φέρνοντας τις απόψεις των ανθρώπων που βιώνουν τη φτώχεια: Φωνές από το πεδίο"

-Παρεμβάσεις (από 3 λεπτά) από προσκεκλημένους εκπροσώπους-μέλη φορέων/οργανώσεων/δικτύων: 

Συνταξιούχων, Μονογονεϊκών οικογενειών, υποστήριξης νέων, γυναικών,  παιδικής προστασίας, για το δικαίωμα στη Στέγη και τη Κατοικία, ανέργων, ψυχικής υγείας, αναπηρίας, επανένταξης Ρομά, Προσφύγων και Αιτούντων Άσυλο, Μεταναστών, κοινωνικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων. 

11.15 πμ – 12.00: Γ’ Μέρος – Προτάσεις κοινής δράσης

Συντονίστρια: Μαρία Jeliazkova, EAPN Βουλγαρίας, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του EAPN, ειδική στην κοινωνική πολιτική σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

"Υπάρχουν εναλλακτικές - Παραδείγματα από το Συμβούλιο της Ευρώπης"

-Συζήτηση και Προτάσεις συνεργασίας και κοινής συντονισμένης δράσης (βραχυπρόθεσμης και μεσοπρόθεσμης) σε ευρωπαϊκό επίπεδο μεταξύ όλων των οργανώσεων που συμμετέχουν στη Θεματική Συνέλευση  

12.00 – 12.30: Σύνοψη – Συμπεράσματα:

Μαρία Μαρινάκου, EAPN Ελλάδας, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του EAPN 

Αμάνα Φέρρο, ΕΑΠΝ Ευρώπης 

Info: Η 1η Ευρωπαϊκή Εναλλακτική Σύνοδος, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 7 και 8 Ιούνη 2013, στο Ποδηλατοδρόμιο του Ολυμπιακού Σταδίου ( ΟΑΚΑ ).

Η θεματική συνέλευση για την καταπολέμηση της Φτώχειας, θα γίνει το Σάββατο 8/6/2013 από τις 9.30 πμ. – 12.30 μμ.

Για αναλυτικές πληροφορίες

www.altersummit.eu 

και 

http://www.altersummit2013.blogspot.gr/

facebook: https://www.facebook.com/AnotherEuropeNow

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)