to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:18 | 06.06.2013

Κοινωνία

Alter Summit: Η εορταστική εκδήλωση παρουσίασης του Μανιφέστου των λαών

Το μεγάλο άνοιγμα της Εναλλακτικής Συνόδου την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 7.00 το απόγευμα.


 
Το εναρκτήριο λάκτισμα θα δώσουν επαναστατικές μουσικές και μια πρώτη παρουσίαση των συμμετεχόντων σε διάφορες γλώσσες.
 
Ο λόγος θα δοθεί στην Κυριακή Κλοκίτη που θα συντονίσει την εκδήλωση. Τον λόγο στη συνέχεια θα πάρουν η Αλεξάνδρα Στρίκνερ, ο Σρέτσκο Χόρβατ, και ο Χάρης Γολέμης οι οποίοι θα παρουσιάσουν το κεντρικό γεγονός.
 
Η Ελιζαμπέτ Γκοτιέ και ο Ασμπγιορν Βαλ, μαζί με τον Πίτερ Ντάμο και την Μπριντ Μπρέναν, θα παρουσιάσουν όλοι μαζί τη διαδικασία του Alter Summit και το Μανιφέστο.
 
Ξεχωριστό χώρο έχουν και οι Βαλκανικές χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ουγγαρία οι οποίες θα μεταφέρουν το κλίμα που επικρατεί στην Ανατολική Ευρώπη. Η συνέχεια ανήκει στα κοινωνικά κινήματα και τα Ευρωπαικά Συνδικάτα με τον Eμπάρ Πάμπλο, τον Γκυόργκι Κάρολι, και τη Μαρία Γιελιάζκοβα.
 
Οι χαιρετισμοί αλληλεγγύης από Γερμανούς δασκάλους και το συνδικάτο τους, άλλα και η προβολή βίντεο για τη ΒΙΟΜΕ, τη Χαλκιδική, το κίνημα των πλατειών δίνουν έντονη αγωνιστική χροιά στο άνοιγμα του Alter Summit.
 
Στη συνέχεια, ο Γιαν Γκουντριάν, η Τζούντιθ Φερνάντες και ο Φιλίπ Λατόντ, αλλά και μία μετανάστρια και ένας πολιτικός πρόσφυγας θα πάρουν τον λόγο και θα δώσουν τα δικά τους χαρακτηριστικά στη Σύνοδο. Ένα μικρό διάλειμμα για ένα βίντεο από το κίνημα Bloccupy και μία ολιγόλεπτη καλλιτεχνική παρέμβαση μέχρι να πάρουν ξανά το λόγο η Κυριακή Κλοκίτη, ο Σρέτσκο Χόρβατ και ο Χάρις Γολέμης και να παρουσιάσουν τα φεμινιστικά κινήματα, το κίνημα ειρήνης, τα κίνηματα για την επάρκεια τροφής και άλλα, ενώ η Αχλέμ Μπελχαντί εκ μέρους της ένωσης δημοκρατικών γυναικών Τυνησίας, θα κάνει μία σύντομη παρέμβαση σχετικά με το φεμινιστικό μέρος.
 
Η παρουσία πολιτικών προσωπικοτήτων θα είναι έντονη με τον Πέδρο Παέζ και τον Φιλίπ Λαμπέρτ αλλά και τη Σόνια Άμπλινγκερ και τον Αλέξη Τσίπρα να δίνουν βροντερό παρών στη διοργάνωση με τα μηνύματα στήριξής τους.
 
Τέλος, το τελικό μήνυμα που θα συμπυκνώνει την ιδέα του Alter Summit, θα παρουσιάσουν οι Φελίπε Βαν Κέιρλσμπιρκ και η Μύριαμ Μπούργκι.
 
 
Διαβάστε αναλυτικά:
tags: alter summit

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)