to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

0:13 | 05.06.2013

Κοινωνία

Alter Summit: Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των κοινών αγαθών και τη λεηλασία των φυσικών πόρων

Μια μικρή περιγραφή για τη συνέλευση με αυτό το θέμα στην Εναλλακτική Σύνοδο που ξεκινά την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ




Η θεματική αυτή συνέλευση του Alter Summit θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Ιούνη στις 13.30 – 16.30 στο ΟΑΚΑ και θα επικεντρωθεί στους αγώνες ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των κοινών αγαθών και δημοσίων υπηρεσιών στην Ευρώπη, με έμφαση στην Ελλάδα και τις μνημονιακές χώρες του νότου.

Στο πρώτο μέρος της συνέλευσης, ο Tommaso Fattori, ιδρυτικό μέλος του ιταλικού και ευρωπαϊκού κινήματος για το νερό, θα παρουσιάσει τις εξελίξεις των κινημάτων νερού στην Ευρώπη, ενώ θα προχωρήσει σε μια αποτίμηση της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών για το νερό ως δημόσιο αγαθό και σε μια ανάλυση για τα περαιτέρω βήματα του ευρωπαϊκού κινήματος. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από το Save Greek water και  SOSτε το νερό καθώς και συζήτηση για τον κινηματικό συντονισμό ενάντια στις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις νερού στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Στο δεύτερο μέρος, η Hilary Wainwright από το Transnational Institute θα διευρύνει τη συζήτηση, συνδέοντας τους αγώνες ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων αγαθών με τους ευρύτερους κοινωνικούς αγώνες για τα κοινά αγαθά με στόχο τη δημοκρατική και συμμετοχική διακυβέρνησή τους. Θα ακολουθήσουν συζήτηση και παρεμβάσεις από ευρωπαϊκά και κοινωνικά κινήματα καθώς και συνδικάτα από τους χώρους της υγείας και εκπαίδευσης, ενέργειας, γεωργίας και κλιματικής αλλαγής.



 Συντονιστές: Δήμητρα Σπαθαρίδου, μέλος της Ελληνικής Οργανωτικής Επιτροπής του  Alter Summit  και Pablo Sanchez από την Ευρωπαϊκή συνομοσπονδία των συνδικάτων δημοσίων υπηρεσιών (EPSU)



Για περαιτέρω πληροφορίες και παρεμβάσεις: [email protected]

tags: alter summit

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)