to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

ΆλSOS: Φροντίζουμε το άλσος, χαιρόμαστε το δάσος

Φωτογραφίες-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας


Με αυτό το σύνθημα η νέα δημοτική αρχή κάλεσε τους πολίτες αλλά και φορείς της πόλης σε μια πρώτη περιβαλλοντική δράση στο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας την Κυριακή 19/10 . Πολιτιστικοί, εξωραϊστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, σχολεία της πόλης, οι πρόσκοποι και κάτοικοι όλων των ηλικιών συναντήθηκαν στη λίμνη του Άλσους. Τη δράση ακολούθησαν μουσικά οι Εncardia και η ομάδα κρουστών του ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε κλάδεμα από ειδικούς κλαδευτές-γεωπόνους, καθαρισμό του Άλσους, βάψιμο του ανεμόμυλου και αλλαγή των πανιών της φτερωτής. Στο χώρο γύρω από τη λίμνη λειτούργησαν εργαστήρια ζωγραφικής - πηλοπλαστικής και κατασκευής μουσικών οργάνων. Υπήρχε ακόμα συλλογική κουζίνα που μοίρασε φαγητά στους τυχερούς που παραβρέθηκαν στο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας.

Με το φακό του left πήραμε και μια μίνι συνέντευξη από τον δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο.

 
 
 
 
------
 

Η ανακοίνωση του Δήμου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας:

 

Ολοκληρώθηκε η πρώτη περιβαλλοντική δράση του Δήμου μας

Με τις ταραντέλες των Encardia και τα κρουστά του ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση, κορυφώθηκε η πρώτη περιβαλλοντική δράση που οργάνωσε ο Δήμος μας στο Άλσος. Από το πρωί οι εργαζόμενοι των Διευθύνσεων Περιβάλλοντος & Πρασίνου, Καθαριότητας και Τεχνικών Υπηρεσιών  κλάδεψαν και περιποιήθηκαν το δάσος, αποκατέστησαν τα παλιά παγκάκια και τοποθέτησαν καινούργια, ενώ έβαψαν κι άλλαξαν πανιά στον ανεμόμυλο της λίμνης. Από τα νηπιαγωγεία μέχρι τα λύκεια, τα παιδιά συμμετείχαν στα εργαστήρια ζωγραφικής, αγγειοπλαστικής και κατασκευής μουσικών οργάνων κι έπαιξαν με τους προσκόπους. Οι μεγαλύτεροι γεύτηκαν  τοπικές σπεσιαλιτέ από τοπικούς συλλόγους και δοκίμασαν εδέσματα από συλλογικές κουζίνες. Το παρόν έδωσαν μαζικοί φορείς, πολιτιστικοί, εξωραϊστικοί κι αθλητικοί σύλλογοι, συλλογικότητες της πόλης μας κι αυτοοργανωμένες δομές αλληλεγγύης.

«Αυτή η γιορτή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη μαζική συμμετοχή και την ανιδιοτελή προσφορά των συμπολιτών μας», ξεκίνησε τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος, Άρης Βασιλόπουλος. «Σήμερα κάναμε το πρώτο βήμα για την αναζωογόνηση του Άλσους που βασίζεται σε ολοκληρωμένη στρατηγική. Πολύ σύντομα θα προχωρήσουμε στην επόμενη δράση μας». Ο Άρης Βασιλόπουλος  ανακοίνωσε ότι ο Δήμος θα ξεκινήσει την υλοποίηση της μελέτης ανάπλασης του Άλσους ύψους 750.000 ευρώ με τη συνδρομή της νέας Περιφερειακής Αρχής. Σε σχέση με τον «Κένταυρο», ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι  το επόμενο διάστημα θα ανοίξει και πάλι αφού έχει ξεκινήσει η διαδικασία τακτοποίησης και νομιμοποίησής του σε συνεργασία με την Πολεοδομία.

«Σας καλώ όλους – τους μαζικούς φορείς, τους συλλόγους, τα σχολεία, τις συλλογικότητες, τις δομές αλληλεγγύης, καθέναν και καθεμιά – να αγκαλιάσετε το Άλσος», έκλεισε την ομιλία του ο Άρης Βασιλόπουλος. «Να κάνουμε ξανά το δάσος επίκεντρο της ζωής της πόλης μας».

Στη δράση συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αττικής, Ερμίνα Κυπριανίδου κι η περιφερειακή σύμβουλος. Δέσποινα Κουτσούμπα, δημοτικοί σύμβουλοι κι οι επικεφαλείς  δημοτικών παρατάξεων του Δήμου μας κ.κ. Γεωργαμλής, Κόντος και η κα. Αγαλιώτου,   οι δήμαρχοι Νέας Ιωνίας και Μεταμόρφωσης, κ.κ. Γκότσης και Καρπέτας, αντιπροσωπείες των Δήμων Ιλίου κι Αγίων Αναργύρων, η βουλευτής του Σύριζα Άννα Χατζησοφιά.

 
Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)