to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:08 | 16.01.2016

Διεθνή

Άλπεις: Κατηγορίες για διπλή ανθρωποκτονία στον καθηγητή

Ενώπιον του εισαγγελέα στην πόλη Γκρενόμπλ βρέθηκε ο καθηγητής που συνόδευε τους μαθητές στις Άλπεις, όπου δύο 16χρονα παιδιά και ένας τουρίστας βρήκαν τραγικό θάνατο από χιονοστιβάδα που τους καταπλάκωσε.


Στον Μισέλ Α., όπως είναι το όνομα που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία των δύο 16χρονων μαθητών που συνόδευε στην κορυφή «Δύο Άλπεις», η χρήση της οποίας είχε απαγορευτεί εξαιτίας προηγούμενων χιονοστιβάδων που είχαν πλήξει το σημείο.

Μετά από ανακρίσεις διαπιστώθηκε ότι ο καθηγητής είχε πάρει εξιτήριο τον Νοέμβριο από ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο όπου είχε νοσηλευτεί και ακολουθούσε βαριά φαρμακευτική αγωγή που δίνεται σε πρόσωπα με διπολική διαταραχή.

Ο άνδρας έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου είχε διακομιστεί καθώς είχε τραυματιστεί σοβαρά την Τετάρτη κι ο ίδιος ζήτησε να επιστρέψει στην ψυχιατρική κλινική.

Η χιονοστιβάδα σημειώθηκε την Τετάρτη σε ύψος 2.800 μέτρων στον τομέα των Δύο Άλπεων, με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να σκοτωθούν. Άλλοι δύο σκιέρ τραυματίστηκαν σοβαρά.

Ο εκπαιδευτικός ήταν αυτοδίδακτος στο σκι και δεν είχε παρακολουθήσει το δελτίο πρόγνωσης του καιρού το πρωί που συνέβη το δυστύχημα, αν και οι μετεωρολόγοι έκαναν λόγο για «μεγάλο» κίνδυνο πρόκλησης χιονοστιβάδας (επίπεδο 3 στην πεντάβαθμη κλίμακα).

Τη στιγμή που εισήλθε στην πίστα με τον υψηλότερο κίνδυνο στο χιονοδρομικό κέντρο, για την οποία υπήρχε ειδική σήμανση, ο ίδιος εκτίμησε «ότι μπορούσε να μπει και δήλωσε ότι δεν είδε τον κίνδυνο», αναφέρουν πηγές προσκείμενες στις έρευνες.

Ο ίδιος είχε διασχίσει, μια ημέρα πριν, αυτήν την πίστα που ήταν εντούτοις κλειστή από την έναρξη της σεζόν.

Ένας άλλος καθηγητής, που ήταν υπεύθυνος για την εκδρομή αλλά είχε παραμείνει στο ξενοδοχείο με άλλους μαθητές «διατύπωσε την αντίθεσή του», σημείωσε ο εισαγγελέας της Γκρενόμπλ, Ζαν-Ιβ Κοκιγιά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)