to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:27 | 19.06.2018

Κοινωνία

Άλλος ένας κρίκος κοινωνικής αλληλεγγύης για τους Ρομά από την Περιφέρεια Αττικής

Την πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία των δικαιωμάτων των Ρομά υπέγραψε η Περιφερειάρχης Αττικής


Το κείμενο της Πρωτοβουλίας του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά του αντι-τσιγγανισμού, υπέγραψε σήμερα, στην έδρα του Συμβουλίου, στο Στρασβούργο, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, παρουσία της Προέδρου του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Γκούντρουν Τέρνστρεμ.

Η Περιφερειάρχης τόνισε, μεταξύ άλλων, τη σημασία του ρόλου και των δύο βαθμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην καταπολέμηση των διακρίσεων και του ρατσισμού σε βάρος των Ρομά. «Η αντιμετώπιση των ρατσιστικών συμπεριφορών δεν μπορεί να είναι υπόθεση μίας Περιφέρειας, ενός Δήμου ή ακόμη και μιας μόνο χώρας. Χρειάζεται συλλογική εγρήγορση και κινητοποίηση για να βάλουμε τέλος στον κοινωνικό αποκλεισμό ευπαθών κοινωνικών ομάδων όπως οι Ρομά, με όρους κοινωνικής συνοχής, σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου», παρατήρησε η Περιφερειάρχης.

Η υπογραφή της Πρωτοβουλίας αυτής δεν είναι αποσπασματική ενέργεια. Αποτελεί άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα αλληλεγγύης που κτίζει συστηματικά η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής εδώ και 3.5 χρόνια, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις στήριξης και αναβάθμισης της καθημερινότητας των Ρομά σε τομείς όπως η υγεία, η παιδεία, ο πολιτισμός, κ.α.. Σε συνεργασία με τους Δήμους, με εμπλεκόμενους φορείς και ευαισθητοποιημένους πολίτες, η Περιφέρεια Αττικής δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την έμπρακτη στήριξη των κοινοτήτων των Ρομά, ειδικά στη σημερινή συγκυρία. «Με ισότητα και αλληλεγγύη απαντάμε στις προκλήσεις και τις απειλές που αποτελούν για την κοινωνία ο ρατσισμός και οι διακρίσεις σε βάρος συμπολιτών μας», υπογράμμισε τέλος η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)