to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:34 | 23.09.2019

Διεθνή

Άλλον έναν σκόπελο ξεπέρασε ο Τζέρεμι Κόρμπιν

Η αποφυγή των Εργατικών να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους στο ζήτημα του Brexit, παρέχει ουσιαστικά ψήφο εμπιστοσύνης στον ηγέτη τους


Τα μέλη του Εργατικού κόμματος καταψήφισαν πρόταση που θα δέσμευε την ηγεσία της παράταξης να υποστηρίξει από τώρα την επιλογή της παραμονής στην ΕΕ, σε ένα μελλοντικό δημοψήφισμα, στη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου του στο Μπράιτον, σηματοδοτώντας μία νίκη για τον επικεφαλής του, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Αντίθετα, ενέκρινε άλλη πρόταση που έχει την αποδοχή της ηγεσίας και της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος, σύμφωνα με την οποία η στάση σε ένα δημοψήφισμα για το Brexit θα πρέπει να αποφασιστεί μετά τη διεξαγωγή των αναμενόμενων πρόωρων εκλογών.

Το αποτέλεσμα, που θεωρείται νίκη του Τζέρεμι Κόρμπιν, έναντι όσων έχουν διαφωνήσει μέχρι τώρα μαζί του, προέκυψε εν μέσω διαφωνιών στο ετήσιο συνέδριο για το κατά πόσο η κρίσιμη ψηφοφορία - που έγινε με ανάταση χεριών στην πρόταση που ήθελε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στηρίξει την παραμονή - πέρασε ή όχι.

Το θέμα προκάλεσε το διχασμό του κόμματος στις συζητήσεις που προηγήθηκαν και ανέδειξε για μία ακόμη φορά ότι οι διαφωνίες στο εσωτερικό του παραμένουν βαθιές και αφορούν τόσο τους εκπροσώπους του κόμματος στις εκλογικές περιφέρειες, όσο επίσης την σκιώδη κυβέρνηση, αλλά και τα εργατικά συνδικάτα που εκπροσωπούνται στο κόμμα. Ανάμεσα σε αυτούς που υποστηρίζουν μέχρι σήμερα την διεκδίκηση της παραμονής, ήταν μεταξύ άλλων οι σκιώδεις υπουργοί Οικονομικών, Εξωτερικών, και ο αντιπρόεδρος του κόμματος, όπως και ένα από τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα, το Unison. Ακόμη και στην αριστερή πτέρυγα Momentum που στηρίζει τον Τζέρεμι Κόρμπιν, προέκυψαν διαφωνίες για τον τρόπο που επέλεξαν να τοποθετηθούν στις προς ψήφιση προτάσεις του συνεδρίου για το Brexit.

Στις σημερινές εργασίες του συνεδρίου, ο σκιώδης υπουργός Οικονομικών, Τζον Μακντόνελ, παρουσίασε το σχέδιο μίας μελλοντικής κυβέρνησης των Εργατικών, ένα δεκαετές πλάνο, σύμφωνα με το οποίο θα μειωθούν οι ώρες εργασίας ανά εβδομάδα, σε 32, χωρίς απώλειες στους μισθούς των εργαζομένων. Όπως είπε, θέλει να δει την περικοπή του μέσου όρου των ωρών εργασίας ανά εβδομάδα από τις 37 σε 32, μέσα σε μία δεκαετία, χωρίς περικοπές σε μισθούς.

Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)