to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:00 | 10.05.2018

Πολιτική

Άλλοι πίνουν καφέ κι άλλοι... φαρμάκια

Μέχρι να... συνεννοηθούν Άδωνις και Κυριάκος πότε θέλουν να γίνουν οι εκλογές (που δεν φαίνεται καν στον ορίζοντα) και να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκε η επίσκεψη του Καρόλου και της Καμίλα στην Ελλάδα, με εκτενέστατα ρεπορτάζ και λεπτομέρειες. Ακολούθησαν ρεπορτάζ για τα προβλήματα από την κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη, η επίθεση του «Ρουβίκωνα» στα γραφεία της ΜΚΟ «Oxfam», το τραγικό τροχαίο στον Κηφισό και πλούσιο ρεπορτάζ από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

«Μπάχαλο» η γραμμή της ΝΔ

"Ο κ. Μητσοτάκης ζητά εκλογές τον Σεπτέμβρη, ο αντιπρόεδρός του «την επόμενη Κυριακή». Τελικά ποιος εκφράζει την επίσημη θέση της ΝΔ;": Το δηκτικό ερώτημα του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού. (αναλυτικά)


 

«Η νεολαία πρωταγωνιστής της επόμενης ημέρας για τη χώρα»

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής αποφάσισε τη σύσταση Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και δρομολόγησε τη διοργάνωση θεματικού συνεδρίου για τη Νέα Γενιά. (αναλυτικά)


 

«Φουρτούνες» στο Κίνημα Αλλαγής από τα «τελεσίγραφα» της Φ. Γεννηματά

Έσπευσε να σηκώσει “το γάντι” το Ποτάμι απαντώντας άμεσα στις αιχμές της Φώφης Γεννηματά που δήλωσε ότι δεν θα αφήσει κανέναν να ακολουθήσει προσωπική στρατηγική πλήττοντας το Κίνημα Αλλαγής - Τα προβλήματα δεν λύνονται με δημόσιες αντιπαραθέσεις, απαντά η ΔΗΜΑΡ. (αναλυτικά)


 

Α. Ξανθός: Θα εξαρθρώσουμε πλήρως το κύκλωμα των αντικαρκινικών φαρμάκων

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος, αντιλαμβανόμενος το κλίμα ανασφάλειας που δημιούργησε στους ασθενείς η υπόθεση της μαφίας του φαρμάκου, έστειλε στους ασθενείς και στους συγγενείς τους το μήνυμα ότι το σύστημα Υγείας εξασφαλίζει τις θεραπείες τους. (αναλυτικά)


 

Οι αντιδράσεις στη χυδαιότητα Κατσίκη που επιτέθηκε στους «ετεροφοβικούς» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν έχω να εξετάσω καμία θέση και στάση μου», δηλώνει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ επιτιθέμενος στους 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησαν την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής μετά τις προσβλητικές, ομοφοβικές δηλώσεις του, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδοχή και την υιοθεσία. (αναλυτικά)


 

Μεταφορικό ισοδύναμο στα νησιά με πιλοτική εφαρμογή μέσα στον Ιούλιο

«Το μεταφορικό ισοδύναμο στοχεύει να περιορίσει τα ελλείμματα ισοπολιτείας που υπάρχουν σε αυτή την περιοχή» ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής και σημείωσε την ανάγκη το κόστος μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων να ισοσταθμιστεί με το αντίστοιχο κόστος στη χερσαία Ελλάδα. (αναλυτικά)


 

Μειωμένη κατά 1,8% η ανεργία σε σχέση με τον περσινό Φεβρουάριο

Στο 20,8% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Φεβρουάριο εφέτος, μειωμένο μεν κατά 1,8 μονάδες από το αναθεωρημένο προς τα κάτω 22,6% τον Φεβρουάριο 2017, αλλά αυξημένο, έστω και οριακά, από το αναθεωρημένο προς τα άνω 20,7% τον Ιανουάριο 2018. (αναλυτικά)


 

Περιφέρεια και υπ. Υγείας εκσυγχρονίζουν τα νοσοκομεία της Αττικής

Παρά το ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο των Μνημονίων, το Υπουργείο Υγείας αλλά και η Περιφέρεια Αττικής αποδεικνύουν πως η δημόσια υγεία μπορεί να στηριχθεί αρκεί να υπάρχει η αντίστοιχη πολιτική βούληση και στόχευση. (αναλυτικά)


 

#free_irianna: Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό

Σήμερα, Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018 συνεχίστηκε η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης των Ηριάννας και Περικλή - Στην επόμενη δικάσιμο, στις24 Μαΐου, θα εξεταστούν οι δύο βιολόγοι που έχουν κληθεί από την υπεράσπιση, σχετικά με την ανάλυση DNA. (αναλυτικά)


 

«Εντελώς της πλάκας τα περί παραίτησης του γ.γ. της Βουλής»

Ως «εντελώς της πλάκας» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δημοσίευμα που αναφερόταν σε παραίτηση του γενικού γραμματέα της Βουλής Κώστα Αθανασίου με εντολή Μαξίμου και μάλιστα «ύστερα από τις αποκαλύψεις».(αναλυτικά)


 

Στα 21,6 δισ. ευρώ περιορίστηκε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από το ευρωσύστημα τον Απρίλιο

Η εξέλιξη αυτή αντανακλά κατά κύριο λόγο τη μείωση του δανεισμού τους από τον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας (ELA). (αναλυτικά)


 

Αναβαθμίζονται τα γραφεία προστασίας των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία

O Ανδ. Ξανθός ανακοίνωσε ότι στο νέο νόμο για τους Οργανισμούς των Νοσοκομείων θα υπάρχει πρόβλεψη τα Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων να αποτελούν αυτόνομα τμήματα και θα ακολουθήσει υπουργική απόφαση με την οποία θα καθορίζεται ένα Ενιαίο Κανονιστικό Πλαίσιο Διαχείρισης Καταγγελιών ώστε να υπάρχει ομοιογένεια και προτυποποίηση στην αντιμετώπιση των περιστατικών. (αναλυτικά)


 

Τη Δευτέρα ξεκινούν οι εγγραφές στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ

Η υποβολή αιτήσεων των δικαιούχων για τις εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών – νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Ο.Α.Ε.Δ. για τη σχολική χρονιά 2018-2019, θα γίνει από την Δευτέρα 14-05-2018 έως και την Παρασκευή 25-05-2018. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)