to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Άλλο ΜΚΟ και άλλο "Κυβερνητικές Οργανώσεις"

Από την εποχή των μεγάλων “πάρτι” φτάσαμε στην ώρα του ελέγχου και της απόδοσης ευθυνών για όσους θεώρησαν πως θα απολάμβαναν εσαεί την πολιτική ασυλία της εξουσίας που κατείχαν.


Στη χώρα των μεγάλων “πάρτι”, όπου το ατέλειωτο φαγοπότι σε τομείς όπως η Υγεία, τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων και τα δημόσια έργα μονοπώλησαν το ενδιαφέρον λογής αρπακτικών, δεν έλειψαν και οι επαγγελματίες “ανθρωπιστές”, που κάτω από πολύπλοκες και βαρύγδουπες ταμπέλες Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων έτυχαν πλουσιοπάροχων χρηματοδοτήσεων είτε για ανύπαρκτες είτε για αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας δράσεις ανά την υφήλιο.

Ο έλεγχος και οι έρευνες που εδώ και μήνες διενεργούνται εντός των υπηρεσιών του υπουργείου Εξωτερικών για την παράνομη χρηματοδότηση μεγάλου αριθμού οργανώσεων - σφραγίδα, που στήνονταν εν μια νυκτί προκειμένου να εισπράξουν τα κονδύλια του Ελληνικού Δημοσίου, αρχίζει σιγά - σιγά να δίνει αποτελέσματα.

Με τη συνδρομή της Δικαιοσύνης, δικογραφίες παίρνουν τον δρόμο για τη Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των πολιτικών προσώπων που φέρονται να συνήργησαν σε παράνομη χρηματοδότηση ύποπτων ΜΚΟ.

Δράσεις και προγράμματα έμειναν στα χαρτιά. Εκατομμύρια ευρώ του υπουργείου Εξωτερικών ταξίδεψαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς και μετατράπηκαν σε προσωπικές περιουσίες χωρίς ποτέ κανείς να ελέγξει την πορεία των υποτιθέμενων έργων που αμφιβόλου φερεγγυότητας οργανώσεις αναλάμβαναν επί μία και πλέον δεκαετία.

Από την εποχή των μεγάλων “πάρτι” φτάσαμε στην ώρα του ελέγχου και της απόδοσης ευθυνών για όσους θεώρησαν πως θα απολάμβαναν εσαεί την πολιτική ασυλία της εξουσίας που κατείχαν.

Ήρθε επιτέλους η ώρα να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι των ΜΚΟ και να αποκαλυφθούν τα ονόματα των κερδοσκοπικών οργανώσεων που προικίζονταν πλουσιοπάροχα από υπουργούς και υφυπουργούς Εξωτερικών. Να ξεχωρίσουν αυτοί που παρήγαν έργο από αυτούς που εισέπρατταν εκατομμύρια ως “κυβερνητικοί φίλοι” για δήθεν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Γιατί το εισιτήριο για τα κονδύλια της ΥΔΑΣ δεν ήταν τίποτε περισσότερο από τις αδιαφανείς σχέσεις και τις φιλίες των κερδοσκόπων με τις ελεγχόμενες πλέον πολιτικές ηγεσίες του ΥΠΕΞ.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στα διοικητικά συμβούλια κάποιων εκ των ελεγχόμενων ΜΚΟ φιγουράρουν συχνά τα ίδια και τα ίδια ονόματα προσώπων με συγκεκριμένες πολιτικές αποχρώσεις, που είχαν την άνεση κάποτε να μπαινοβγαίνουν στο υπουργείο Εξωτερικών εξασφαλίζοντας εν λευκώ εγκρίσεις και παχυλές χρηματοδοτήσεις για ό,τι και αν πρότειναν.

Καθήκον και ευθύνη πλέον αυτής της κυβέρνησης και αυτής της Βουλής είναι να φέρει εις πέρας το έργο της απόδοσης ευθυνών για όλα τα μεγάλα πάρτι που στήθηκαν στην πλάτη του ελληνικού λαού, που πάντα έπρεπε να πληρώνει τον λογαριασμό είτε για εξοπλιστικές μίζες είτε για υπερτιμολογήσεις φαρμάκων είτε για την ανάπτυξη των επικοινωνιών στη ΝΑ Ευρώπη.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)