to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Άλλο το κράτος και άλλο το επιτελικό κράτος

Ας κοιταχτούμε επιτέλους και εμείς στον καθρέφτη του αυτοκινήτου κάπου εκεί στον περιφερειακό του Υμηττού και ας αναλογιστούμε τι έφταιξε για το μποτιλιάρισμα


Φαντάσου να μην ήταν και σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός. Φαντάσου να μην τους είχαν προειδοποιήσει εδώ και μια βδομάδα οι μετεωρολόγοι. Φαντάσου να μην είχαμε τον Γιώργο τον Πατούλη για περιφερειάρχη και τη μεταγραφή αεροδρομίου από την Κύπρο για υπουργό Πολιτικής Προστασίας. Φαντάσου να μην είχαμε το 112 να μας λέει να αποφύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις. Φαντάσου χωρίς όλους αυτούς και χωρίς την επιτελική μας κυβέρνηση τι θα τραβάγαμε μέσα στο καταχείμωνο.

Άγιο είχαμε ή μάλλον Μωυσή έχουμε και γλιτώσαμε τα χειρότερα. Όπως τα γλιτώσαμε το καλοκαίρι με τις φωτιές και όπως τα γλιτώνουμε δύο χρόνια τώρα με την πανδημία. Και εντάξει, αν πάει κάτι στραβά και κάτι τους ξεφύγει, φαντάσου τι θα έκαναν δίχως το άλλοθι της ατομικής ευθύνης. Γιατί ας μην κρυβόμαστε και εμείς πίσω από το δάχτυλό μας για να αποφύγουμε τις ευθύνες μας. Ας κοιταχτούμε επιτέλους και εμείς στον καθρέφτη του αυτοκινήτου κάπου εκεί στον περιφερειακό του Υμηττού και ας αναλογιστούμε τι έφταιξε για το μποτιλιάρισμα και το χάος που εμείς δημιουργήσαμε αναλαμβάνοντας την ευθύνη να πάμε στη δουλειά μας δευτεριάτικα.

Έτσι είναι αυτά. Δυσάρεστα αλλά αληθινά. Τα λένε όλη μέρα και στον ΣΚΑΪ για τους ανεύθυνους που πήραν ένα αυτοκίνητο και κόβουν βόλτες μέσα στα χιόνια δημιουργώντας προβλήματα στους υπουργούς που μια χαρά είναι στα σπίτια τους και στα ζεστά τους γραφεία. Γιατί εγώ δεν είδα κανέναν κυβερνητικό να παραπονιέται για την κακοκαιρία. Μόνο κάτι μίζεροι και γκρινιάρηδες που κάνουν πως δεν ξέρουν τι θα πει ατομική ευθύνη βγαίνουν από το πρωί και φωνάζουν και όλα τούς φταίνε γιατί έμαθαν να τα περιμένουν όλα από το κράτος. Αλλά αυτά που ήξεραν ήρθε ο καιρός να τα ξεχάσουν. Γιατί άλλο το κράτος και άλλο το επιτελικό κράτος.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)