to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:55 | 14.12.2012

πηγή: https://left.gr/91

Πολιτική

Άλλο Deutshe, άλλο Proton

Πρώτη είδηση χθες στη Γερμανία ήταν η έφοδος της Αστυνομίας στα κεντρικά της Deutsche Bank στη Φραγκφούρτη.


Πάνω από 25 στελέχη της θεωρήθηκαν ύποπτα για συνέργεια σε φοροδιαφυγή ύψους πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και για πέντε στελέχη της εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης. Η επιχείρηση θύμιζε αστυνομική ταινία: ούτε λίγο ούτε πολύ, συνολικά 500 αστυνομικοί και εφοριακοί συμμετείχαν στις έρευνες, που επεκτάθηκαν σε σπίτια και γραφεία στο Ντύσελντορφ και το Βερολίνο.

Με ελάχιστες ώρες διαφορά, συνελήφθη και στην Ελλάδα ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Οι όποιες ομοιότητες όμως σταματούν εδώ...

Μπορεί να μην γνωρίζει κανείς ακόμη τι θα συμβεί στη συνέχεια της υπόθεση φοροδιαφυγής στην ισχυρή οικονομικά Γερμανία, λαμβάνουμε όμως υπόψη ότι παλαιότερα η Deutsche Bank είχε απολύσει πέντε συνεργάτες της που μετείχαν σε απάτες σε συνεργασία με το οικονομικό έγκλημα που στερούσε το γερμανικό Δημόσιο από έσοδα ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Αντίθετα, στη χρεωκοπημένη Ελλάδα, ο επικεφαλής ενός εκ των τριών κυβερνητικών εταίρων είχε πριμοδοτήσει πέρυσι -και παρά τη διαφωνία αρμόδιων στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους- με 160 εκατ. ευρώ την Proton Bank του Λαυρεντιάδη με λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, φροντίζοντας παράλληλα να θεσπίσει τον νόμο περί ευθύνης υπουργών για την ατιμωρησία ανάλογων χρηματοδοτήσεων. Και ας μην ξεχνάμε πως για να κινηθούν οι διαδικασίες κατά του Λαυρεντιάδη έπρεπε να προηγηθούν άρθρα και ρεπορτάζ στον διεθνή Τύπο (π.χ. "New York Times").

Ας ελπίσουμε ότι εις πείσμα της ελληνικής πραγματικότητας, όπου όλες οι κυβερνήσεις δουλεύουν για τους τραπεζίτες, θα δικαιωθούν κάποτε οι υπεραισιόδοξοι και οι αιθεροβάμονες...

ΘΑΝ. ΠΑΝ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)