to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:55 | 27.11.2012

left.gr

Διεθνή

Αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Εκπαιδευτικών σε όσους αντιστέκονται στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές

Η συνδιάσκεψη της ETUCE επισημαίνει ότι στις 7 Νοεμβρίου 2012, η Ελληνική κυβέρνηση  ψήφισε υπέρ όλων των νέων μέτρων  (που συμφωνήθηκαν με την τρόικα) ύψους 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Όλα τα μέτρα που περιέχονταν σε ένα άρθρο μόνο, περιλάμβαναν νέες δραματικές περικοπές στους μισθούς, στις συντάξεις και στα κοινωνικά αγαθά και νέους φόρους και μέτρα που οδηγούν στην επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών των εκπαιδευτικών, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, στις απολύσεις στο δημόσιο τομέα κ.λπ.). Αυτά τα μέτρα προστέθηκαν στις προηγούμενες περικοπές (2010- 2011- 2012).


Η συνδιάσκεψη της ETUCE επισημαίνει ότι στις 7 Νοεμβρίου 2012, η Ελληνική κυβέρνηση  ψήφισε υπέρ όλων των νέων μέτρων  (που συμφωνήθηκαν με την τρόικα) ύψους 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Όλα τα μέτρα που περιέχονταν σε ένα άρθρο μόνο, περιλάμβαναν νέες δραματικές περικοπές στους μισθούς, στις συντάξεις και στα κοινωνικά αγαθά και νέους φόρους και μέτρα που οδηγούν στην επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών των εκπαιδευτικών, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, στις απολύσεις στο δημόσιο τομέα κ.λπ.). Αυτά τα μέτρα προστέθηκαν στις προηγούμενες περικοπές (2010- 2011- 2012). Οι εκπαιδευτικοί έχουν χάσει έως το 45%  του μισθού τους τα τελευταία τρία έτη.

Η ανεργία κυμαίνεται πάνω από το 30%, και ένας στους δύο νέους είναι άνεργοι. Η φτώχεια και η δυστυχία εξαπλώνονται σε περισσότερα κοινωνικά στρώματα. Οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί σημαντικά. Μια σοβαρή κοινωνική κρίση πρόκειται να επιφέρει ισχυρό πλήγμα στη χώρα.


Η συνδιάσκεψη της ETUCE υποστηρίζει τις ελληνικές οργανώσεις-μέλη της στην αντίστασή τους στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση στην Ελλάδα και καλεί σε συντονισμένη δράση τις οργανώσεις μέλη σε όλη την Ευρώπη ενάντια σε παρόμοιες πολιτικές, όπου αυτές εφαρμόζονται στην Ευρώπη.


Η συνδιάσκεψη της ETUCE καταδικάζει επίσης τη σύλληψη των ελλήνων συνδικαλιστών οι οποίοι διαμαρτύρονταν ενάντια στα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν από την τρόικα στην Ελλάδα.


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)