to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:00 | 03.07.2014

Κοινωνία

Αλληλεγγύη στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές

Έντονες αντιδράσεις από πολιτικούς φορείς και συνδικάτα έχει προκαλέσει η σύλληψη από την αντιτρομοκρατική τριών μελών της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, γνωστών ακτιβιστών και αγωνιστών για τα δικαιώματα των πολιτικών κρατουμένων στην Τουρκία


ΣΥΡΙΖΑ: "Όχι στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης" 

Η σύλληψη στις 27/6 στα Εξάρχεια και η απαγγελία κατηγοριών με τον αντιτρομοκρατικό νόμο σε τρία μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, γνωστά για τη διαρκή και δημόσια παρουσία τους στα κινήματα αλληλεγγύης προς τους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς κρατούμενους αλλά και στους αγώνες του λαού της χώρας μας, συνιστά πρωτοφανή και απαράδεκτη προσπάθεια ποινικοποίησης της συμπαράστασης προς τους κρατούμενους της Τουρκίας, της οικονομικής συνδρομής προς τις οικογένειες τους και της καταγγελίας των απάνθρωπων συνθηκών κράτησής τους υπό καθεστώς απομόνωσης σε φυλακές τύπου F και βασανιστηρίων.

Η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος τους με τον αντιτρομοκρατικό νόμο, η σύνδεση της αλληλεγγύης με την τρομοκρατία, ανοίγει έναν ολισθηρό και επικίνδυνο δρόμο όχι μόνο για τους τρεις πολιτικούς ακτιβιστές από την Τουρκία και το Κουρδιστάν, σε μια χρονική μάλιστα στιγμή που ο τουρκικός και ο κουρδικός λαός εντείνουν την πάλη τους για δημοκρατία, αλλά και για όλους τους ανθρώπους που αγωνίζονται στη χώρα μας για τα δικαιώματα χωρίς εξαιρέσεις και τις ελευθερίες.

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συμπαράσταση προς τα συλληφθέντα μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, την Παρασκευή, 4 Ιούλη, 12 μμ στο Εφετείο (Λουκάρεως).

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα: Αλληλεγγύη στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές

Στις 27 Ιούνη συνελήφθησαν τρία μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν. Και οι τρεις, ιδιαίτερα ο Ερκάν Τουρούντς και η Φαντίκ Αντιγιαμάν, είναι γνωστοί σε όλους για την πολιτική τους, τη δημόσια παρουσία και τη συνεχή δραστηριοποίηση τους για τα δικαιώματα των πολιτικών κρατουμένων και για την ανάδειξη των ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την κατάσταση των δικαιωμάτων στην Τουρκία. Οι τρεις αγωνιστές βρέθηκαν πάντα παρόντες στα κινήματα αλληλεγγύης, συμμετείχαν στις πορείες και εκδηλώσεις και οργάνωσαν αυτοί πριν από λίγες μέρες ακόμα την εκδήλωση για την επέτειο του θανάσιμου τραυματισμού του Berkin Elvan.

Οι τρεις κατηγορούνται με τις διατάξεις του τρομονόμου για συμμετοχή στην οργάνωση DHKP-C που δρα στην Τουρκία, και για στήριξη της δράσης της, διότι σαν τέτοια εκλαμβάνεται η συμπαράσταση στους κρατούμενους, η οικονομική στήριξη των οικογενειών τους, η καταγγελία των τουρκικών φυλακών απομόνωσης τύπου F, των βασανιστηρίων, των απαγωγών και των θανάτων μέσα στις τουρκικές φυλακές καθώς και η αλληλεγγύη στους κρατούμενους σε ελληνικές φυλακές. Δηλαδή η αλληλεγγύη στους επαναστάτες κρατούμενους ποινικοποιείται και μάλιστα ως τρομοκρατία.

Η σύλληψη των τριών γίνεται τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση εκλιπαρεί απελπισμένα για αγοραστές και κεφάλαια από το αντιδραστικό κράτος της Τουρκίας, αποδεικνύοντας πόσο είναι έτοιμη να πουλήσει ως αντάλλαγμα τις ζωές και την ελευθερία των Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών.

Οι τρεις Τούρκοι αγωνιστές θα απολογηθούν την Παρασκευή στον ανακριτή και θα αποφασιστεί η τύχη τους: προφυλάκιση ή μη. Να είμαστε εκεί να εκφράσουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας.

Αυτή η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Αλληλεγγύη στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές! Να αφεθούν ελεύθεροι!

Όλοι και όλες την Παρασκευή, 4 Ιούλη, 12 μμ στο εφετείο στην Λουκάρεως!

ΑΔΕΔΥ: "Δεν είναι δυνατόν να διώκονται στη χώρα μας άνθρωποι για την κοινωνική και πολιτική τους δράση"

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. διαμαρτύρεται έντονα για τη σύλληψη μελών της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και στο Κουρδιστάν, εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση της στους διωκόμενους Τούρκους Πολιτικούς Πρόσφυγες αγωνιστές.

Δεν είναι δυνατόν να διώκονται στη χώρα μας άνθρωποι για την κοινωνική και πολιτική τους δράση καθώς και για τις ιδέες τους, ιδιαίτερα αυτοί που έχουν υποστεί επί σειρά ετών διώξεις και βασανιστήρια στη χώρα τους τα οποία τους ανάγκασαν να ζητήσουν και να πάρουν Πολιτικό άσυλο από το κράτος μας. Αγωνιστές που βρίσκονται για χρόνια στην πατρίδα μας και αγωνίζονται για τα πολιτικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, για κοινωνική δικαιοσύνη και στήριξη των φυλακισμένων αγωνιστών στην Τουρκία και αλλού.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ζητά την άμεση απελευθέρωση των Τούρκων αγωνιστών Πολιτικών Προσφύγων καθώς και την παύση των συνεχών διώξεων εναντίον τους.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α: Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές από την Τουρκία

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. καταγγέλλει τις συλλήψεις των Τούρκων αγωνιστριών Χάρκα Κιζίλκαγια και Φαδίκ Αντιγιαμαν, καθώς και του Τούρκου αγωνιστή Σερίφ Τουρουνέ (Ερκάν) το βράδυ της Παρασκευής 27/6/2014 με ένταλμα του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή της Μυτιλήνης για δήθεν συγκρότηση και ένταξη εγκληματικής οργάνωσης και δραστηριότητες γύρω από αυτήν (Π.Κ. 187 - τρονομόμος), σχετικά με τον περσυνό εντοπισμό ποσότητας όπλων στη θαλάσσια περιοχή της Χίου. Ο κίνδυνος προφυλάκισής τους και στη συνέχεια παραπομπής τους σε δίκη με απειλή μακρόχρονης κάθειρξης είναι προφανής.

Οι συλληφθέντες είναι χρόνια πολιτικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα, εργαζόμενοι και δραστήρια μέλη της «Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες», με δημόσια νόμιμη μακρόχρονη πολιτική δραστηριότητα και συμμετοχή σε κινητοποιήσεις, γνωστοί σε εκατοντάδες πολιτικά πρόσωπα και συνδικαλιστές.

Η σύλληψή τους είναι μία σκευωρία που αποσκοπεί στην τρομοκράτηση των αγωνιστών και την απαγόρευση κάθε δραστηριότητας που αναδεικνύει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη τον αντιδημοκρατικό χαρακτήρα του Τούρκικου καθεστώτος με την καταστολή επιδεικτική, την αριστερά στην παρανομία, τα λευκά κελλιά ανοιχτά σε όποιον αντιστέκεται και τα δημοκρατικά δικαιώματα στο απόσπασμα. Αποτελεί συνέχεια της πολιτικής προσέγγισης Σαμαρά – Ερντογάν, που πριν ένα χρόνο εκδηλωνόταν πάλι με μαζικές συλλήψεις Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών για έκδοση στην Τουρκία που ευτυχώς δεν ολοκληρώθηκε. Η κυβέρνηση των μνημονίων και της φτώχειας κλιμακώνει την κατασταλτική της μανία και απειλεί στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα.

Καλούμε όλα τα συνδικάτα, τους κοινωνικούς φορείς και τα κόμματα της αριστεράς να σταθούν στο πλευρό των διωκομένων και να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωσή τους, τα Μ.Μ.Ε. να μην πνίξουν την είδηση αυτή και τον δημοκρατικό λαό της Μυτιλήνης, όπου θα μεταφερθούν για να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες να διοργανώσει κινητοποιήσεις έμπρακτης συμπαράστασης και αλληλεγγύης. 

                                                          

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)