to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:37 | 02.12.2014

Κοινωνία

«Αλληλεγγύη στους Σύρους Πρόσφυγες πολέμου»

Ανακοίνωση της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στου Σύρους Πρόσφυγες "για τις απαράδεκτες δηλώσεις Γεωργιάδη - Συρίγου και της ΓΑΔΑ".


Η ανακοίνωση:

Ας δώσουν λύση κι ας αφήσουν τα φτηνά επικοινωνιακά κόλπα

Οι Σύροι/ες πρόσφυγες πολέμου βρίσκονται για 13η μέρα στην Πλατεία Συντάγματος, και με την απεργία πείνας τους θέτουν τη ζωή τους ενέχυρο για να ζητήσουν τα αυτονόητα: να εφαρμοσθεί η συνθήκη της Γενεύης -που το ελληνικό κράτος έχει υπογράψει- και να τους αποδοθεί στέγη και τροφή, και να τους αναγνωρισθεί η ιδιότητα του πρόσφυγα πολέμου, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 
Σε αυτή τη μάχη για αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και ζωή, για αυτούς και τα δεκάδες ανήλικα παιδιά και βρέφη που μπόρεσαν να βγάλουν από την κόλαση του πολέμου, έχουν στο πλευρό τους κάθε ντόπιο/α ή μετανάστη/ρια που έχει με τη σειρά του/της βιώσει τις πολιτικές της φτώχειας, του πολέμου και της καταστολής, και αντιλαμβάνεται ότι η αλληλεγγύη είναι η προϋπόθεση για το ξεπέρασμά τους.

 
Έχουν αντίθετα απέναντί τους, το γνωστό τσούρμο των υπερασπιστών κάθε εθνικής και διεθνούς βαρβαρότητας στο όνομα κάποιου ‘’νόμου και τάξης’’ που θέλει να καταστήσει την κοινωνία στρατόπεδο συγκέντρωσης ή υγειονομική ζώνη. Τις τελευταίες δύο μέρες, μια σειρά από δηλώσεις ήρθαν να προστεθούν στο αισχρό κείμενο που μοίρασε το υπουργείο Εσωτερικών στους πρόσφυγες και τους καλεί να παρανομήσουν. Πρώτος, ο συνήθης κλόουν της κυβέρνησης Άδωνις Γεωργιάδης, που κάλεσε την αστυνομία να εκκενώσει το Σύνταγμα, γιατί έρχονται γιορτές και πρέπει να διευκολυνθούν τα ψώνια. Ακολούθως η ΓΑΔΑ, η οποία «ανακάλυψε» πρόβλημα δημόσιας υγιεινής, απευθυνόμενη προφανώς αποκλειστικά σε όσους/ες δεν έχουν περάσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες από το Σύνταγμα και δεν έχουν δει τον τρόπο με τον οποίον είναι οργανωμένη η απεργία πείνας. Τέλος, σήμερα, ο ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών Συρίγος, ο οποίος έκανε λόγο για «πολιτική υποκίνηση» των Σύρων, από «τους ίδιους που οργάνωσαν την Υπατία».


Τους απαντάμε ότι πρέπει κανείς να έχει ξεπεράσει το επίπεδο της Μαρίας Αντουανέτας σε κοινωνική τύφλωση για να πιστεύει ότι άνθρωποι που βγήκαν από τη φλόγα του εμφυλίου στη χώρα τους και αναζητούν στέγη και τροφή, χρειάζεται να υποκινηθούν από οποιονδήποτε για να τη διεκδικήσουν.

 
Ότι υποκινητής της δράσης τους είναι το ελληνικό κράτος με τις δολοφονικές πολιτικές του στα σύνορα και μέσα από αυτά και η Ευρωπαϊκή Ένωση που τους/τις καταδικάζει σε εγκλωβισμό και εμποδίζει την ελεύθερη μετακίνησή τους, ευνοώντας την κρατική και τη φασιστική βαρβαρότητα απέναντι στους/στις μετανάστες/ριες.
Όσο για αυτούς/ες που στεκόμαστε στο πλάι των προσφύγων, είμαστε πράγματι όσοι/ες βρεθήκαμε πλάι τους και στην Υπατία. Αλλά όχι μόνο εμείς. Είναι επίσης και όλοι/ες εκείνοι/ες που μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια βίωσαν την υποκρισία της πολιτικής ενάντια στους πρόσφυγες, την πολιτική της βίας, της φτώχειας, του κοινωνικού αυτοματισμού και της διαπόμπευσης.

·         Ζητάμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους, για στέγη, τροφή και ελεύθερη μετακίνηση.

·         Καλούμε όλη την ελληνική κοινωνία σε επαγρύπνηση απέναντι στην απόπειρα καταστολής των προσφύγων απεργών πείνας.

·         Καλούμε κάθε έναν και κάθε μία στην ενίσχυση της υποστήριξης των προσφύγων με ρούχα, παιδικό γάλα και φάρμακα, καθώς και με συνεχή περιφρούρηση της απεργίας πείνας.


Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών, απέναντι στον ρατσισμό και τη βαρβαρότητα.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)