to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:19 | 10.12.2014

Κοινωνία

Αλληλεγγύη στον Ν. Ρωμανό: Υπό κατάληψη η διοίκηση του ΓΠΑ

Το κείμενο της κατάληψης


Ο αναρχικός Ν. Ρωμανός την περασμένη άνοιξη έδωσε πανελλήνιες εξετάσεις μέσα από τη φυλακή και πέρασε σε μία σχολή του ΤΕΙ Αθήνας. Σύμφωνα με νόμους του αστικού δικαίου κάθε κρατούμενος που περνάει σε σχολή ΑΕΙ/ΤΕΙ δικαιούται εκπαιδευτικές άδειες έτσι ώστε να παρακολουθήσει το πρόγραμμα σπουδών της σχολής που έχει περάσει. Στη περίπτωση του Ρωμανού κάτι τέτοιο δεν έγινε αφού το ίδιο το κράτος, απορρίπτοντας όλα τα αιτήματα του για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών, του στερεί το δικαίωμα που του έχει δώσει.


Σε αυτό το σημείο γίνεται ξεκάθαρος ο κατασταλτικός ρόλος του κράτους το οποίο επιτίθεται με κάθε μέσο στους αγωνιζόμενους εντός και εκτός των φυλακών, καθώς τους υπόλοιπους κρατούμενους που πέτυχαν μαζί με τον Ρωμανό οι άδειες χορηγούνται κανονικά.


Ως απάντηση στη στέρηση κάθε σπιθαμής ελευθερίας του ο Νίκος ξεκινά απεργία πείνας στις 10/11 διεκδικώντας τα αυτονόητα. Μια εβδομάδα αργότερα, στις 17/11, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον φίλο και σύντροφό του, ο Γ. Μιχαηλίδης ξεκινάει και αυτός απεργία πείνας. Στις 01/12 ξεκινούν απεργία πείνας και οι Δ. Πολίτης και  Α. Μπουρζούκος. Αυτή τη στιγμή ο Νίκος Ρωμανός και ο Γ. Μιχαηλίδης βρίσκονται στο Νοσοκομείο.


Βλέποντας την υγεία του Ρωμανού να χειροτερεύει μέρα με τη μέρα, το κράτος αποποιείται των ευθυνών του και με μετακυλύει την ευθύνη για την τύχη του απεργού πείνας στους θεράποντες γιατρούς, υποδεικνύοντας τους μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς την πρακτική της υποχρεωτικής σίτισης ή της φαρμακευτικής αγωγής ενάντια στη θέληση του ίδιου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιατρού που παρακολουθεί την υγεία του Ρωμανού. Υπάρχει καταγγελία ότι δόθηκε εντολή στους ψυχιάτρους που τον παρακολουθούν να του χορηγήσουν ισχυρά ψυχοτρόπα φάρμακα για να παρακάμψουν την άρνηση του για υποχρεωτική σίτιση.


Ο δικηγόρος του Ν. Ρωμανού έχει κάνει έφεση για την απόφαση του συμβουλίου φυλακής, οι οποίες απορρίφθηκαν από τον εισαγγελέα και από τον άρειο πάγο. Χθες κατατέθηκε στη βουλή τροπολογία για να του επιτραπεί παρακολούθηση των μαθημάτων, όχι εξ αποστάσεως , αλλά με τη φυσική του παρουσία φορώντας το βραχιολάκι (συσκευή γεωεντοπισμού) μέσω του οποίου θα παρακολουθείται ανά πάσα στιγμή. Η τροπολογία αυτή δεν ψηφίστηκε από τον Αθανασίου (Υπ. «Δικαιοσύνης») και τους βουλευτές του.


Μετά από αυτή την απόφαση , ο Ν. Ρωμανός στη 30η ημέρα απεργίας πείνας, ξεκινάει από σήμερα το πρωί και απεργία δίψας. Οι γιατροί που παρακολουθούν την υγεία του λένε ότι με την απεργία δίψας και στη κατάσταση που βρίσκεται ο οργανισμός του μπορεί να αντέξει 24 ώρες.


Ο αγώνας του Ν. Ρωμανού δεν περιορίζεται μόνος την κατάκτηση των εκπαιδευτικών του αδειών. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα ενάντια στις φυλακές τύπου Γ’, ενάντια στις νέες ειδικές συνθήκες κράτησης και στη καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των κρατουμένων, κόντρα στην αδιαφορία μπροστά στην επίθεση κράτους και κεφαλαίου. Γι’ αυτόν τον λόγο προχωράμε σήμερα σε κατάληψη της διοίκησης του πανεπιστημίου, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον Ν. Ρωμανό.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΣΑΣ ΒΡΩΜΑΕΙ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ Ν. ΡΩΜΑΝΟ
ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ
Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ , Α. ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟ , Δ. ΠΟΛΙΤΗ

Αλληλέγγυοι-ες από το Γεωπονικό

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)