to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Αλληλεγγύη στην Κερατέα από Θεσσαλονίκη

Την αλληλεγγύη στους διωκόμενους από τη δικαιοσύνη κατοίκους της Κερατέας εκφράζει με δελτίο τύπου του το Δίκτυο 50 Συλλόγων και Φορέων κατά της κατασκευής και χωροθέτησης του ΣΜΑ Ευκαρπίας.


Ολόκληρο το δελτίο τύπου


ΔΙΚΤΥΟ 50 ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΜΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ
 
Εμείς οι κάτοικοι της Ευκαρπίας και της Δυτικής  Θεσσαλονίκης δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους αγωνιστές της Κερατέας.
Στεκόμαστε δίπλα στο Λαό της Λαυρεωτικής  στον αγώνα, που δίνουν  για την αθώωση των συμπολιτών τους που σέρνονται στα δικαστήρια γιατί τόλμησαν να υπερασπιστούν το δίκιο τους απέναντι τα συμφέροντα των εργολάβων.
Είναι τα ίδια συμφέροντα που οδηγούν και τους δικούς μας συμπολίτες στα δικαστήρια στις αρχές Οκτωβρίου , είναι τα ίδια συμφέροντα που προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν με τις συνεχιζόμενες κλήσεις για απολογίες στα αστυνομικά τμήματα.
Ξέρουμε πως για αυτά τα συμφέροντα τα κέρδη θα είναι πολλά, αλλά ταυτόχρονα ξέρουμε πως το μόνο που θα μείνει για τις γειτονιές, τα χωριά και τις πόλεις μας  θα είναι η καταστροφή. Όπως καταστροφή θα είναι η καταπάτηση της Χαλκιδικής, του Κιλκίς και της Θράκης από τα ορυχεία χρυσού.
Οι 128 ημέρες του ηρωικού αγώνα της Κερατέας αποτελούν παράδειγμα για ολόκληρο το Λαό μας και δείχνουν, πως όταν είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να νικήσουμε.
Ο αγώνας τους οδήγησε στην ακύρωση του έργου, ένα έργο που επιχειρήθηκε να επιβληθεί με τη βία των ΜΑΤ, με διώξεις και συλλήψεις. Τελικά κρίθηκε παράνομο με 4 διαδοχικές δικαστικές αποφάσεις.
Εμείς από την Ευκαρπία ενώνουμε τον δικό μας 9μηνο αγώνα ενάντια στην κατασκευή του γιγάντιου ΣΜΑ, ενώνουμε τη φωνή μας, με τη φωνή των κατοίκων της Λαυρεωτικής και ζητάμε να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες και να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές της Κερατέας.
 
Όταν η αδικία γίνεται καθεστώς η αντίσταση και η αλληλεγγύη γίνονται καθήκον!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)