to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:58 | 08.07.2017

Πολιτική

«Αλληλεγγύη για ένα δίκαιο κόσμο!»: Δήλωση της Προοδευτικής Συμμαχίας για τη #G20

Δήλωση αλληλεγγύης, με αφορμή τη Σύνοδο των G20 στο Αμβούργο, υπογράφουν 4 Ευρωβουλευτές από τις 3 πολιτικές οικογένειες (Ευρωομάδα της Αριστεράς, Σοσιαλιστές και Πράσινοι), που είναι και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Προοδευτικής Συμμαχίας στο Ευρωκοινοβούλιο.


Στη δήλωσή τους σημειώνουν ότι η Προοδευτική Συμμαχία στηρίζει το αίτημα για έναν πιο κοινωνικά δίκαιο κόσμο, το αίτημα για ειρήνη και αφοπλισμό καθώς και την προστασία των εθνικών φυσικών πόρων.

«Η επιστροφή στο έθνος-κράτος, δεν μπορεί να λύσει τα παγκόσμια προβλήματα της φοροδιαφυγής, της εξαγωγής πολεμικών εξοπλισμών, των νεοφιλελεύθερων εμπορικών πολιτικών, των οικονομικών ανισοτήτων, των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, των περιφερειακών πολέμων, της κλιματικής αλλαγής και των κοινωνικών ανισοτήτων», σημειώνουν οι Ευρωβουλευτές στην δήλωσή τους.

Καταλήγουν υπογραμμίζοντας ότι η διεθνής αλληλεγγύη είναι αυτό που σήμερα χρειαζόμαστε, απέναντι σε έναν κόσμο που «8 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο κατέχουν περιουσία ίση με το συνολικό εισόδημα του φτωχότερου μισού πληθυσμού της γης».

Σε έναν κόσμο όπου τα κέρδη των πλουσίων εν μέσω κρίσης αυξάνονται ενώ οι ανισότητες και η φτώχεια διευρύνονται, οι κινητοποιήσεις και η αλληλεγγύη δείχνουν τον δρόμο για μία άλλη Ευρώπη και έναν άλλο κόσμο, Δημοκρατικό, Ειρηνικό, με Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

Δήλωση της Προοδευτικής Συμμαχίας για Σύνοδο των G20 στο Αμβούργο της Γερμανίας 

Αλληλεγγύη για ένα δίκαιο κόσμο!

Με αφορμή τη Σύνοδο των G20, η Προοδευτική Συμμαχία εκφράζει την αλληλεγγύη της στο αίτημα για έναν κοινωνικά πιο δίκαιο κόσμο, στηρίζει το αίτημα για ειρήνη και αφοπλισμό, καθώς και την προστασία των εθνικών φυσικών πόρων.

Η Προοδευτική Συμμαχία είναι μια πλατφόρμα Ευρωβουλευτών που προέρχονται από την ομάδα της Αριστεράς, των Πράσινων και των Σοσιαλιστών και επιδιώκουν την ανάδειξη και ενίσχυση της αλληλεγγύης, την οριστική απομάκρυνση από τις πολιτικές λιτότητας και των καταστροφικών συνεπειών τους στην κοινωνία, την οικονομία και τη δημοκρατία.

Η επιστροφή στο έθνος-κράτος δεν μπορεί να λύσει τα παγκόσμια προβλήματα της φοροδιαφυγής, της εξαγωγής πολεμικών εξοπλισμών, των νεοφιλελεύθερων εμπορικών πολιτικών, των οικονομικών ανισοτήτων, των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, των περιφερειακών πολέμων, της κλιματικής αλλαγής και των κοινωνικών ανισοτήτων.

Χρειαζόμαστε κατά συνέπεια ευαισθητοποίηση και αλληλεγγύη σε διεθνές επίπεδο, με μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις να είναι η ενδυνάμωση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Από τη μία πλευρά, ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν με 1 ευρώ την ημέρα, 900 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, ενώ εκατομμύρια πολίτες στην Ανατολική Αφρική απειλούνται από την πείνα και την εξαθλίωση.

Την ίδια στιγμή, οι 8 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο κατέχουν περιουσία ίση με το συνολικό εισόδημα του φτωχότερου μισού πληθυσμού της γης, με τους 100 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο να αυξάνουν παράλληλα το εισόδημά τους κατά 240 δισεκατομμύρια ευρώ.

Εμείς, τα μέλη της Προοδευτικής Συμμαχίας και του Ευρωκοινοβουλίου, ζητάμε από τους ηγέτες των G20: 

  • Την αναδιανομή του παγκόσμιου πλούτου ώστε να ευνοούνται τα φτωχότερα και πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα,
  • Τον τερματισμό των στρατιωτικών δαπανών και της χρηματοδότηση πολέμων,
  • Την προστασία των προσφύγων, όσων αντιμετωπίζουν πολιτική δίωξη και βρίσκονται αντιμέτωποι με την οικονομική εξαθλίωση και τη μιζέρια.
  • Τη σαφή δέσμευση για την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Παρισίων για τη Κλιματική Αλλαγή.

Ένας καλύτερος κόσμος είναι εφικτός! Και η Ευρώπη πρέπει να συμβάλει σε αυτό!

Οι υπογράφοντες Ευρωβουλευτές: 

Dietmar Köster (S&D, Γερμανία), Guillaume Balas (S&D, Γαλλιά), Δημήτρης Παπαδημούλης (GUE/NGL, Ελλάδα), Florent Marcellesi (Greens, Ισπανία).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)