to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:17 | 06.03.2019

Αυτοδιοίκηση

Αλληλέγγυα Πόλη - Συμμαχία για το Ίλιον: Οι κοινωνικές δομές του Δήμου αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης

Εξαιρετικά αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η ενέργεια κάποιων να διανεμηθεί προεκλογικό υλικό του Αντιδήμαρχου Κοινωνικής Προστασίας & Υγείας του Δήμου Ιλίου, κ. Χαραλαμπόπουλου, σε γονείς με πρόφαση την πρωτοβουλία του Δήμου για Δωρεάν Έλεγχο Μαστογραφίας που διεξάγεται το τελευταίο διάστημα από την Κινητή Μονάδα Πρόληψης και Έγκαιρης Διάγνωσης του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας στην πόλη μας


Η Δημοτική Παράταξη Αλληλέγγυα Πόλη - Συμμαχία για το Ίλιον αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

Εξαιρετικά αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η ενέργεια κάποιων να διανεμηθεί προεκλογικό υλικό του Αντιδήμαρχου Κοινωνικής Προστασίας & Υγείας του Δήμου Ιλίου, κ. Χαραλαμπόπουλου, σε γονείς με πρόφαση την πρωτοβουλία του Δήμου για Δωρεάν Έλεγχο Μαστογραφίας που διεξάγεται το τελευταίο διάστημα από την Κινητή Μονάδα Πρόληψης και Έγκαιρης Διάγνωσης του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας στην πόλη μας.

Τα παραπάνω μας κατήγγειλαν δεκάδες γονείς, δημότες Ιλίου οι οποίοι βρισκόμενοι σε αθλητικό κέντρο της πόλης για την τακτική προπόνηση των παιδιών τους, δέχθηκαν την παραίνεση να ενημερωθούν για την πρωτοβουλία του Δήμου όχι από την επίσημη, θεσμική οδό αλλά από χειρόγραφη κάρτα με τις λέξεις «Μαστογραφία – Τεστ ΠΑΠ» και το τηλέφωνο του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου. Ωστόσο κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί, ούτε εμείς φυσικά, ότι γυρνώντας στην πίσω πλευρά της κάρτας θα βλέπανε το πρόσωπο του κ. Χαραλαμπόπουλου, σε μια προσπάθεια να επισπευθεί η έναρξη του προεκλογικού αγώνα και μάλιστα τόσο απροκάλυπτα. Απαράδεκτες ενέργειες που προφανώς δεν μπορεί να έγιναν εν αγνοία του ίδιου.

Ενέργειες που αποδεικνύουν περίτρανα πώς η Διοίκηση του Δήμου αντιλαμβάνεται την πόλη, τους δημότες και τα αθλητικά σωματεία. Το Ίλιον «τσιφλίκι» τους, τα αθλητικά σωματεία «μαγαζάκια» της προεκλογικής τους προβολής και τους πολίτες «πελάτες» για την επανεκλογή τους. Ο κατάλογος είναι μακρύς, θα επανέλθουμε σύντομα.

Δηλώνουμε ωστόσο ότι τέτοιου είδους πρακτικές είναι πέρα για πέρα εξοργιστικές και ως τέτοιες καταγγέλθηκαν από τους ίδιους τους γονείς στη δημοτική κίνηση «Αλληλέγγυα Πόλη» και στον επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο Ιλίου, Κώστα Κάβουρα.

Οι κοινωνικές πολιτικές στο Δήμο Ιλίου δεν είναι φιλανθρωπία και «χατίρια» της εκάστοτε δημοτικής αρχής για να νοιώθουν οι πολίτες «υποχρεωμένοι». Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την υγεία των συμπολιτών μας. Αντιθέτως είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του Δήμου να λαμβάνει πρωτοβουλίες για κοινωνικές πολιτικές προς όφελος των δημοτών του και φυσικά ΔΙΚΑΙΩΜΑ του κάθε δημότη να τις χρησιμοποιεί και να ωφελείται αυτών.

Αλλά, πότε βρήκατε κ. Δήμαρχε το «χρόνο» να ασχοληθείτε με τις «υποχρεώσεις» της Διοίκησης και τα «δικαιώματα» των πολιτών, για να το κάνετε τώρα; Η «Αλληλέγγυα Πόλη» διαμηνύει σε όλους τους τόνους και προς όλες τις πλευρές πως για κανένα λόγο δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπούν οι κοινωνικές δομές της πόλης μας σε προεκλογική αρένα. Το Ίλιον έχει μακρά προοδευτική ιστορία και όσοι θεωρούν την πόλη ως «τσιφλίκι» τους, μάλλον λογαριάζουν χωρίς τον «ξενοδόχο». Οι δημότες του Ιλίου έχουν και μνήμη και κρίση.

Υ.Γ. Το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, που έχει συμβληθεί με το Δήμο για την συγκεκριμένη δράση, άραγε γνωρίζει τις ενέργειές σας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)