to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:47 | 21.04.2021

Κοινωνία

Αλληλέγγυα Πόλη: «Λόγια του αέρα τα δήθεν αυξημένα μέτρα προστασίας – Πολλά τα τμήματα Λυκείου στο Ίλιον που έχουν ήδη κλείσει»

«Ήδη μόνο στο Ίλιον έχουν κλείσει τμήματα σε 5 διαφορετικά Λύκεια της πόλης μας. Εξίσου ανησυχητική είναι η εικόνα συνολικά στη Δυτική Αθήνα στην οποία υπάρχει αναστολή λειτουργίας ολόκληρων σχολικών μονάδων ή τμημάτων αυτών - λόγω κρουσμάτων - συνολικά σε 23 Λύκεια», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αλληλέγγυας Πόλης – Συμμαχία για το Ίλιον:

Τελικά οι δηλώσεις Κεραμέως λίγες ημέρες πριν στο Ίλιον, μπροστά στις κάμερες, περί δήθεν «αυξημένων μέτρων προστασίας» με τα οποία επιστρέφουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στα Λύκεια, δεν άντεξαν ούτε μία εβδομάδα.

Ήδη μόνο στο Ίλιον έχουν κλείσει τμήματα σε 5 διαφορετικά Λύκεια της πόλης μας. Εξίσου ανησυχητική είναι η εικόνα συνολικά στη Δυτική Αθήνα στην οποία υπάρχει αναστολή λειτουργίας ολόκληρων σχολικών μονάδων ή τμημάτων αυτών - λόγω κρουσμάτων -  συνολικά σε 23 Λύκεια.

Αποδεικνύεται, δυστυχώς, στην πράξη αυτό που επισημαίναμε από την αρχή:  πως τα self test είναι ένα θετικό, αλλά συμπληρωματικό μέτρο. Που από μόνο του φυσικά δεν φτάνει. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι τα κρούσματα δεν κατέστη τελικά δυνατό να κρατηθούν μακριά από τη σχολική κοινότητα – αυτό ήταν υποτίθεται και το νόημα των self test στο σπίτι – αλλά συνεχίζουν να μεταφέρονται κανονικά εντός αυτής με αποτέλεσμα σχολικά τμήματα να κλείνουν, το ένα μετά το άλλο και μαθητές και εκπαιδευτικοί να νοσούν. Ήδη την τελευταία εβδομάδα (12 με 18 Απριλίου) σημειώθηκε αύξηση των κρουσμάτων σε ηλικίες μέχρι 17 ετών της τάξης του +33,4%.

Το Υπουργείο και η Κυβέρνηση όφειλαν να έχουν ξανανοίξει τα σχολεία - γιατί αυτό θέλουμε όλοι μας, την ασφαλή επαναλειτουργία τους - έχοντας ήδη φέρει εις πέρας ένα πλέγμα συγκεκριμένων δράσεων για τη θωράκιση της κοινότητας: α), εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, β) αραίωση των μαθητών ανά τμήμα, γ) επιπλέον προσλήψεις προσωπικού για την καθαριότητα, δ) αξιόπιστα τεστ για όλους που θα επαναλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα κλπ.

Δυστυχώς,  δεν έπραξαν το παραμικρό. Επέλεξαν τις φθηνές κινήσεις εντυπωσιασμού και το σόου μπροστά από τις κάμερες, σαν και αυτό που έκανε η κα Κεραμέως λίγες ημέρες πριν στο Ίλιον. Συμπεριφέρθηκαν και συμπεριφέρονται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς σαν να είναι για αυτούς «αναλώσιμοι».    

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και κάτοικοι του Ιλίου, βλέποντας τις αρνητικές εξελίξεις και την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να μην ενδιαφέρεται για την πραγματική θωράκιση των σχολείων αλλά για το επικοινωνιακό κομμάτι και μόνο, αναρωτιούνται τι θα γίνει όταν, μετά το Πάσχα, ανοίξουν και οι υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης: δημοτικά, νηπιαγωγεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, βεβαίως και τα γυμνάσια από τη δευτεροβάθμια που σήμερα δεν λειτουργούν. Θα ληφθούν επιτέλους ουσιαστικά μέτρα;

Τέλος, μήπως θα πρέπει επιτέλους και η δημοτική αρχή του Ιλίου να κάνει ή έστω να πει κάτι για όλο αυτό που γίνεται με τα σχολεία στον Δήμο μας; Που μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι ένα χρόνο τώρα θύματα της αμετροέπειας και της αλαζονείας της κας Κεραμέως; Που ο Δήμος μας πληρώνει βαρύ τίμημα στην πανδημία; Τι άλλο πρέπει να γίνει δηλαδή για να μιλήσουν (έστω) κάποιοι;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)