to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:53 | 12.04.2020

Κοινωνία

Αλληλέγγυα Πόλη: Γελάνε όλα τα Δυτικά με τις δηλώσεις του κ. Πατούλη για το Πάρκο Τρίτση

Ο κ. Πατούλης μετέφερε περίπου μία εικόνα εκατοντάδων πολιτών να «πολιορκούν» και να προσπαθούν με κάθε τρόπο να εισέλθουν στο κλειστό Πάρκο


Ανακοίνωση της Αλληλέγγυας Πόλης για τα όσα ακούστηκαν χθες από τον κ. Πατούλη για το Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης":

Κατά τη χθεσινή ημέρα ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Πατούλης, προέβη σε ένα από τα γνωστά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά «σόου» στα οποία τόσο αρέσκεται.
Προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απραξία του ακόμη και σήμερα, εν μέσω πανδημίας, αλλά και όλους τους προηγούμενους μήνες - από τότε που η Περιφέρεια Αττικής ανέλαβε τη διαχείριση του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» - ο κ. Πατούλης μετέφερε περίπου μία εικόνα εκατοντάδων πολιτών να «πολιορκούν» και να προσπαθούν με κάθε τρόπο να εισέλθουν στο κλειστό Πάρκο.
Επειδή είναι φανερό ότι κ. Πατούλης δεν έχει ιδέα για την πραγματικότητα του Πάρκου – γεγονός που ως δημοτική κίνηση Ιλίου μας ανησυχεί και μας ενοχλεί σφόδρα – θα θέλαμε να του επισημάνουμε τα εξής:
1. Τα Πάρκο όπως συμβαίνει επί χρόνια, έτσι ακόμη και σήμερα, Κυριακή 12 Απριλίου 2020, έχει αρκετές από τις κεντρικές του εισόδους ανοιχτές – ορθάνοιχτες θα λέγαμε – αλλά έχει ανοιχτά επίσης πολλά, δεκάδες ακόμη σημεία που διαχρονικά χρησιμοποιούνται ως χώροι εισόδου στο Πάρκο.
Συνεπώς το να ισχυρίζεται ο κ. Πατούλης ότι σήμερα το Πάρκο είναι κλειστό και οι πολίτες το «πολιορκούν» για να μπορέσουν να εισέλθουν σε αυτό – χρησιμοποιώντας μάλιστα βίαια μέσα για να το καταφέρουν –  είναι μία φαιδρότητα που μόνο γέλιο και απορίες προκαλεί στους κατοίκους του Ιλίου, αλλά και όλης της Δυτικής Αθήνας.
2. Οι κάτοικοι του Ιλίου, όπως, σχεδόν στο σύνολό τους οι κάτοικοι όλων των λαϊκών γειτονιών της Δυτικής Αθήνας, έχουν συμπεριφερθεί αυτό το διάστημα της υγειονομικής κρίσης με μεγάλη ωριμότητα, υπευθυνότητα, αυτοσυγκράτηση και αλληλεγγύη, παραμένοντας κλεισμένοι στα σπίτια τους, λαμβάνοντας και ακολουθώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, προστατεύοντας τους εαυτούς τους αλλά και τους γείτονες, τα συγγενικά τους πρόσωπα, ανθρώπους που ενδεχομένως ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
Οι άνθρωποι της Δυτικής Αθήνας έχουν συμβάλλει τα μέγιστα μέχρι σήμερα για την μικρότερη δυνατή διασπορά του κορονοϊού στην κοινωνία. Το αυτό ισχύει σε γενικές γραμμές και σε ότι αφορά τους χώρους του Πάρκου "Αντώνης Τρίτσης".
Συνεπώς, το να επιδιώκει ο κ. Πατούλης να μεταφέρει τις δικές του ευθύνες και παραλείψεις στους πολίτες, κάνοντας το άσπρο – μαύρο, είναι μία χυδαιότητα και ως τέτοια επιστρέφεται στον κ. Πατούλη.
3. Ως δημοτική κίνηση έχουμε εκφράσει δημόσια, το τελευταίο διάστημα, τον προβληματισμό μας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Πάρκο εδώ και μήνες.
Τις προάλλες επισημάναμε προς τον Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου φθορές που έχουν σημειωθεί εδώ και μήνες σε υποδομές εντός του χώρου (ξύλινα τραπέζια και πάγκοι για τους επισκέπτες, κάδοι απορριμμάτων κτλ) οι οποίες είχαν σχετικά πρόσφατα τοποθετηθεί από την προηγούμενη διοίκηση.
Επειδή με τις χθεσινές αστείες δηλώσεις του κ. Πατούλη αντιλαμβανόμαστε ότι ο κ. Περιφερειάρχης συνεχίζει να μην έχει ιδέα για την πραγματικότητα που επικρατεί στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», αναγκαζόμαστε για μία ακόμη φορά, δημόσια, να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου.
Για αυτό και καλούμε τους πάντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους με σοβαρότητα. Μακριά από λαϊκισμούς και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Αυτό απαιτεί η κρισιμότητα των στιγμών.
* Οι φωτογραφίες είναι όλες τραβηγμένες σήμερα Κυριακή 12 Απρίλιου 2020.

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)