to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Αλλεργικοί με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς

Η απέχθειά τους σε κάθε μορφή ελέγχου των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων είναι γνωστή. Η αλλεργία τους σε κάθε μορφή διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων είναι προ πολλού...


Η απέχθειά τους σε κάθε μορφή ελέγχου των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων είναι γνωστή. Η αλλεργία τους σε κάθε μορφή διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων είναι προ πολλού καταγεγραμμένη. Η υπόσχεσή τους πως άμα τη επιστροφή στην εξουσία θα διαλύσουν τις όποιες δομές ελέγχου και τους όποιους μηχανισμούς επιθεώρησης είναι επίσης γνωστή.

Όπως δεν μπορούν κάποιοι επιθεωρητές περιβάλλοντος να στέκονται εμπόδιο στους χρυσοθήρες της Χαλκιδικής, έτσι και κάποιοι επιθεωρητές εργασίας δεν είναι δυνατόν να βάζουν φρένο στην ξέφρενη πορεία της εργοδοτικής αυθαιρεσίας όπως αυτή έμαθε να τρέχει με χίλια στα αλήστου μνήμης χρόνια της γαλαζοπράσινης συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν χάνει ευκαιρία να το φωνάξει όπου βρεθεί και όπου σταθεί. Δεν έχει μιλήσει σε εργοδοτικό, επιχειρηματικό, βιομηχανικό, επενδυτικό φόρουμ και να μην έχει δεσμευτεί για την ουσιαστική κατάλυση των αριστερών και αναχρονιστικών ιδεοληψιών περί κρατικών μηχανισμών ελέγχου που στέκονται εμπόδιο στην κερδοφορία του κεφαλαίου και για το ότι αυτά που τα τελευταία χρόνια έμαθαν οι εργαζόμενοι με τα ΣΕΠΕ και τις καταγγελίες τους να τα ξεχάσουν.

Με επιστροφή στα χρόνια της εργασιακής ζούγκλας απειλεί τους εργαζόμενους ο Κυριάκος Μητσοτάκης· με ενίσχυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας με ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να δρα πιο αποτελεσματικά για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας απαντούν η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας. Εκ νέου συρρίκνωση και αποδιοργάνωση των ελεγκτικών μηχανισμών υπόσχεται σε μερίδα του επιχειρηματικού κόσμου ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας· με την προσθήκη επιπλέον ανθρώπινου δυναμικού που θα σταθεί στο πλευρό των εργαζόμενων απαντά το αρμόδιο υπουργείο.

Και η κόντρα συνεχίζεται τόσο σε πολιτικό όσο και σε ιδεολογικό επίπεδο, με τους ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού να ξορκίζουν κάθε μορφής κρατικού ελέγχου, υποσχόμενοι μια ανεξέλεγκτη αγορά εργασίας, όπου φαινόμενα όπως αυτά που εργαζόμενοι αντιμετώπισαν προ ημερών με το δώρο Χριστουγέννων και τους μπράβους που τους χτυπούσαν την πόρτα για να πάρουν τα χρήματα πίσω θα επιστρέψουν στη ζωή όλων ως κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα και μάλιστα να μείνει και ατιμώρητο.

Υπό αυτό το πρίσμα, η είδηση πως με 53 ακόμα προσλήψεις θα ενισχυθεί το ΣΕΠΕ στην καλύτερη περίπτωση περνάει στα ψιλά, αφού υπάρχει το ενδεχόμενο να τη δούμε σήμερα στο πρωτοσέλιδο του "Φιλελεύθερου" ως νέο κύμα ρουσφετολογικών προσλήψεων ή αύξηση του κομματικού στρατού των Ερυθρών Χμερ της Κουμουνδούρου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)