to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:38 | 29.06.2016

πηγή: stokokkino.gr

Πολιτική

Αλλεπάλληλες συσκέψεις για το ζήτημα του Μαρινόπουλου - Α. Νεφελούδης: Θα διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και την επόμενη μέρα

Αλλεπάλληλες κυβερνητικές συσκέψεις με εκπροσώπους τραπεζών και ιδιοκτησίας για να βρεθεί άμεσα λύση για το θέμα του «Μαρινόπουλου». Ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, με αφορμή την έναρξη πτωχευτικής διαδικασίας του ομίλου «Μαρινόπουλου» και την αίτηση για υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99, καθησύχασε με δηλώσεις του στην εκπομπή «Η Οικονομία στο Κόκκινο» του Στάθη Σχινά ότι «Η κυβέρνηση και το υπουργείο εργάζονται για την λύση του προβλήματος στον όμιλο «Μαρινόπουλο» εδώ και εννέα μήνες. Προτεραιότητά μας να παραμείνουν και την επόμενη μέρα οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους».


Εγρήγορση στην κυβέρνηση για το ζήτημα. Συνεχείς συσκέψεις μεταξύ Α. Φλαμπουράρη, Γ. Δραγασάκη, Α, Νεφελούδη, εκπροσώπους τραπεζών και της επιχέιρησης, ώστε να βρεθέι λύση.

Τι σημαίνει η υπαγωγή στο άρθρο 99;


Ο κ. Νεφελούδης, υπογράμμισε ότι «με την υπαγωγή στο άρθρο 99 η επιχείρηση θα προστατευτεί από τις διεκδικήσεις των πιστωτών και από κάθε κατασχετική διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι ο τζίρος της εταιρείας θα πηγαίνει στους μισθούς των εργαζομένων και στις υπόλοιπες ανάγκες προμήθειας της εταιρείας. Η κυβέρνηση κινείται με στόχο ώστε και στην νέα επενδυτική λύση οι εργαζόμενοι να διατηρήσουν την εργασία τους», τόνισε.

«Για να γίνει αυτό ο όμιλος «Μαρινόπουλου» θα πρέπει να πείσει ότι έχει και βιώσιμο πλάνο για την επόμενη μέρα, καθώς ναι μεν ξεκίνησε η πτωχευτική διαδικασία αλλά την πρώτη Ιουλίου θα αποφασιστεί η υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99, που θα την  προστατεύει απέναντι σε κάθε κατασχετική διαδικασία», σημείωσε νωρίτερα στο Κόκκινο ο εργατολόγος, Κώστας Τσουκαλάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανθρώπων της αγοράς, οι τράπεζες έχουν συναινέσει στο κούρεμα των χρεών της εταιρείας και στην υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99, ενώ, πάντα με τις ίδιες πληροφορίες το σενάριο για την επόμενη μέρα είναι η μετοχοποίηση της εταιρείας με το 15% να πηγαίνει στις τράπεζες και το 85% στο νέο στρατηγικό επενδυτή.

Το πρόβλημα όμως, όπως αναγνώρισε στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, έγκειται στα χρέη της εταιρείας προς τις εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις – προμηθευτές.

Η εταιρεία χρωστάει πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ στις εν λόγω εταιρείες και σύμφωνα με τον σχεδιασμό εξυγίανσης του ομίλου οι εταιρείες εφοδιασμού και οι προμηθευτές του θα πρέπει να δεχθούν την μείωση των οφειλών της «Μαρινόπουλος Α.Ε.». «Είναι μια δύσκολη στιγμή για πολλές επιχειρήσεις – προμηθευτές του ομίλου, καθώς το πρόβλημα στον «Μαρινόπουλο» συμπαρασύρει και εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις», επισημαίνει ο κ. Καββαθάς.

 

Ακούστε:

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)