to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:43 | 27.04.2018

Πολιτική

Αλλάζει τις θέσεις του για το χρέος ο κ. Μητσοτάκης (βίντεο)

Ασταθής παραμένει ο κ. Μητσοτάκης στις απόψεις του σχετικά με το χρέος καθώς ζητά τώρα οριστική ρύθμιση ενώ τα τελευταία τρία χρόνια δήλωνε ότι "δεν είναι το πιο θεμελιώδες πρόβλημα"


«Σήμερα ισχυρίστηκε πως "χρειάζεται οριστική και αμετάκλητη ρύθμιση του χρέους", ενώ, όταν εδώ και τρία χρόνια η κυβέρνηση έδινε μάχη για το ελληνικό χρέος ο ίδιος έλεγε ότι αυτό "δεν είναι το πιο θεμελιώδες πρόβλημα" και για να έρθει ανάπτυξη χρειάζονται μόνο "δραστικές μεταρρυθμίσεις", κυρίως στο Δημόσιο», αναφέρει μεταξύ άλλων το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε πως το δημόσιο χρέος δεν είναι το πιο θεμελιώδες πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας.

 

Στον απόηχο της επίσκεψης Γιούνκερ όπου και ανακοινώθηκε τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την Κομισιόν η καθαρή έξοδος της χώρας από τα μνημόνια τον Αύγουστο, ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται να αλλάζει την άποψή του για το χρέος ζητώντας οριστική ρύθμιση. 

"Το χρέος, θυμίζω, παραμένει κοντά στο 180% του Α.Ε.Π., δηλαδή περίπου 60 ποσοστιαίες μονάδες του Α.Ε.Π. υψηλότερο από  ό,τι ήταν το όταν μπήκαμε στα Μνημόνια.

Θα τονίσω μόνο το απολύτως αυτονόητο μετά από τόσα χρόνια: Η ρύθμιση του χρέους πρέπει να είναι μία ρύθμιση οριστική. Πρέπει να είναι αυτόματη. Και πρέπει να είναι χωρίς νέες δεσμεύσεις και προαπαιτούμενα. Χωρίς νέες πολιτικές εγκρίσεις και αξιολογήσεις για την ενεργοποίηση οποιωνδήποτε μέτρων ελάφρυνσής του. Το είπα χθες και στον κ. Γιούνκερ. Χρειάζεται οριστική και αμετάκλητη ρύθμιση".

Θα συνιστούσαμε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λιγότερο εργαλειακές αναλύσεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)