to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:33 | 26.02.2022

Διεθνή

Αλλάζει στάση η Γερμανία - Ήρε το εμπάργκο όπλων, συναινεί σε περιορισμό της Ρωσίας στο Swift

Το Βερολίνο ενέκρινε την αποστολή 400 RPG στην Ουκρανία ενώ συναινεί σε "στοχευμένους και λειτουργικούς" περιορισμούς της Ρωσίας από το SWIFT


Την αποστολή 400 αντιαρματικών ρουκετοβόλων όπλων (RPG) γερμανικής κατασκευής στην Ουκρανία μέσω Ολλανδίας ενέκρινε το απόγευμα του Σαββάτου (26/02) η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), το οποίο επικαλείται κυβερνητικό αξιωματούχο.

Η απόφαση αυτή συνιστά ανατροπή της μέχρι τώρα πολιτικής του Βερολίνου περί απαγόρευσης αποστολής θανατηφόρων όπλων σε περιοχές κρίσης.

Από τη μεριά του ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς με ανάρτησή του στο Twitter δήλωσε "Η ρωσική εισβολή σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής. Είναι καθήκον μας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας ώστε να αμυνθεί ενάντια στον στρατό εισβολής του Πούτιν. Γι' αυτό παραδίδουμε 1000 αντιαρματικά όπλα και 500 πυραύλους Stinger στους φίλους μας στην Ουκρανία".

Υπέρ "στοχευμένων και λειτουργικών" περιορισμών της Ρωσίας από το Swift

Η Γερμανία συμφώνησε σε «στοχευμένους και λειτουργικούς» περιορισμούς του συστήματος SWIFT για τη Ρωσία, ανακοίνωσαν την ίδια μέρα οι υπουργοί Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ και Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

Εργαζόμαστε πυρετωδώς για να περιορίσουμε την αποσύνδεση της Ρωσίας από το SWIFT ώστε να πλήξει τα σωστά άτομα, δήλωσαν οι δύο υπουργοί, χωρίς ωστόσο να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Μέχρι σήμερα το Βερολίνο αρνείτο να συναινέσει στον αποκλεισμό της Ρωσίας από το σύστημα SWIFT, προκαλώντας κριτική τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)