to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:31 | 12.06.2017

Οικονομία

Aλλάζει σελίδα ο ΔΟΛ

Η ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης στο Πτωχευτικό ορίστηκε για τις 3 Ιουλίου και μόνο όταν εκδοθεί η απόφαση θα ολοκληρωθεί η διαδικασία του πλειστηριασμού.


Καλοκαίρι μεγάλων αλλαγών στα media, με άξονα τις αποφάσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη στον ΔΟΛ αλλά και στο Mega. Η απόφαση που θα αναδεικνύει τον εφοπλιστή ως νέο ιδιοκτήτη του ΔΟΛ αναμένεται να εκδοθεί ως το τέλος Ιουλίου. Η ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης στο Πτωχευτικό ορίστηκε για τις 3 Ιουλίου και μόνο όταν εκδοθεί η απόφαση θα ολοκληρωθεί η διαδικασία του πλειστηριασμού.

Το διάστημα αυτό, και κυρίως μετά τη μεταβίβαση, θα ξεκινήσει ο ουσιαστικός έλεγχος επί των οικονομικών στοιχείων της ΔΟΛ ΑΕ και των θυγατρικών. Ξεχωριστά σημεία έρευνας είναι η οικονομική κατάσταση της εταιρείας «Εκτυπώσεις Ίρις» και του πρακτορείου διανομής «Άργος».

Ως και σήμερα δεν έχει ληφθεί καμιά απόφαση για το μέλλον του ΔΟΛ και των θυγατρικών του. Ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε την πρωτοβουλία και είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον διευθυντή του «Βήματος» Αντώνη Καρακούση, ο οποίος είναι από τα πρόσωπα που κράτησαν ανοικτό το «Βήμα», και τον Παναγιώτη Λάμψια, διευθυντή των «Νέων». Ο επιχειρηματίας ζήτησε να γίνουν οι προετοιμασίες για την επαναφορά της εταιρείας και επισήμανε, μιλώντας για τα έντυπα της εταιρείας, πως προϋπόθεση είναι η βιωσιμότητά τους. Δεν υπήρχε καμιά αναφορά σε πρόσωπα ή σε άλλους σχεδιασμούς, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Δεδομένο είναι πως μέχρι να βγει η απόφαση του δικαστηρίου ο Βαγγέλης Μαρινάκης πορεύεται με τις εφημερίδες που εκδίδει, την «Ελευθερία του Τύπου» και την κυριακάτικη έκδοσή της. Επίσης πρέπει να επισημανθεί πως η απόκτηση του ΔΟΛ με αυτήν τη διαδικασία σημαίνει πως η επιχείρηση δεν έχει βάρη από δάνεια, ούτε εργαζόμενους. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν για τα υφιστάμενα έντυπα και τα ΜΜΕ που θα αποκτήσει ο επιχειρηματίας δεν είναι εύκολο να προβλεφθούν άμεσα. Ρόλο στις εξελίξεις, σε επίπεδο διοίκησης, θα έχει η Εύη Κουτσαυτάκη, ανώτατο διοικητικό στέλεχος της Άλτερ Έγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη με ειδίκευση στα οικονομικά και πρώην διευθύνουσα σύμβουλος του ΣΚΑΪ.

Πηγή: typologies.gr

tags: ΔΟΛ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)