to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:07 | 24.09.2020

Αθλητισμός

Aλλαγές από την UEFA για το Euro 2020, καθώς και για Champions και Εuropa League

Οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής


Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA συνεδρίασε σήμερα (24/9) κι αποφάσισε, σε συμφωνία με την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) και την Ένωση Ευρωπαϊκών Λιγκών (EL), την ανάκτηση των ημερομηνιών που είχαν χαθεί λόγω της ακύρωσης των αγώνων που είχαν προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2020 και της αναβολής του EURO 2020 για το καλοκαίρι του 2021.
Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία επέκτεινε τις περιόδους του Μαρτίου και του Σεπτεμβρίου 2021 στο διεθνές αγωνιστικό ημερολόγιο της FIFA με τέτοιο τρόπο, ώστε να διεξαχθούν τρεις αντί για δύο αγώνες.

Η λύση αυτή είχε ήδη εφαρμοστεί, με την έγκριση της FIFA, για τις διεθνείς περιόδους του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου 2020. Ως εκ τούτου, εκκρεμούσης της έγκρισης της FIFA, το καλαντάρι για τους αγώνες των ευρωπαϊκών εθνικών ομάδων διαμορφώνεται ως ακολούθως:

22-31 Μαρτίου 2021 3 αγωνιστικές
31 Μαΐου - 8 Ιουνίου 2021 Φιλικοί αγώνες προετοιμασίας για το EURO
30 Αυγούστου - 8 Σεπτεμβρίου 2021 3 αγωνιστικές
4-12 Οκτωβρίου 2021 2 αγωνιστικές
8-16 Νοεμβρίου 2021 2 αγωνιστικές
21-29 Μαρτίου 2022 2 αγωνιστικές για τους αγώνες μπαράζ των ευρωπαϊκών προκριματικών αγώνων

Η τελική φάση του UEFA Nations League θα διεξαχθεί στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2021 με τη διεξαγωγή των δύο ημιτελικών, ενώ ο τελικός και ο αγώνας για την τρίτη θέση θα διεξαχθούν στις 10 Οκτωβρίου 2021. Τρεις ομοσπονδίες που ανήκουν στην κατηγορία 1 έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να φιλοξενήσουν την τελική φάση (Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία).

Πέντε αλλαγές
Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA αποφάσισε επίσης να επιτρέψει τις πέντε αλλαγές για όλους τους αγώνες της φάσης των ομίλων του Nations League, τους αγώνες μπαράζ των ευρωπαϊκών προκριματικών, τους προκριματικούς αγώνες για το EURO των Γυναικών, το Champions League, το Europa League και το Champions League Γυναικών, για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου, προκειμένου να περιοριστεί η πίεση στους ποδοσφαιριστές και τις ποδοσφαιρίστριες λόγω του βεβαρημένου διεθνούς αγωνιστικού ημερολογίου της περιόδου 2020/21 εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19. Κατά συνέπεια, ο αριθμός των ποδοσφαιριστών που θα επιτρέπονται στο φύλλο αγώνα θα αυξηθεί σε 23, εφόσον αυτό δεν εφαρμόζεται ήδη.

Διαδικασία λίστας αγωνιστικών για τους ευρωπαϊκούς προκριματικούς αγώνες
Επικυρώθηκε η διαδικασία που θα χρησιμοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2020 για τον καταρτισμό των αγωνιστικών των ευρωπαϊκών προκριματικών αγώνων για το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA το 2022 λαμβάνοντας υπόψη ένα πλήθος παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των χειμερινών γηπέδων, των ταξιδιωτικών αποστάσεων, της σειράς εντός και εκτός έδρας αγώνων και του αριθμού των ομάδων ανά όμιλο.

Ειδικά μέτρα για τους ευρωπαϊκούς αγώνες μπαράζ
Εγκρίθηκε μια σειρά ειδικών μέτρων για τους αγώνες μπαράζ, οι οποίοι είναι βασικοί για την ολοκλήρωση των ομάδων που θα συμμετέχουν στην τελική φάση του EURO 2020, στο πλαίσιο του Covid-19, στην ίδια γραμμή με όσα έχουν ήδη εγκριθεί για άλλες διοργανώσεις.

Κανονισμοί UEFA Champions League και UEFA Europa League
Η Εκτελεστική Επιτροπή ενέκρινε ειδικούς κανόνες για τη φάση των ομίλων του Champions League και του Europa League όσον αφορά τη διοργάνωση των αγώνων στο πλαίσιο του COVID-19.

Κανονισμός UEFA Women’s Champions League
Σε συνέχεια της απόφασης που είχε ληφθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA στις 15 Σεπτεμβρίου 2020 για αλλαγή της μορφής και του αγωνιστικού ημερολογίου του Champions League Γυναικών περιόδου 2020/21, αναθεωρήθηκε ο κανονισμός της διοργάνωσης και εισήχθηκαν ειδικοί κανόνες για την αποσαφήνιση της διαδικασίας, των συνεπειών και της ευθύνης όσον αφορά τη διοργάνωση των αγώνων σε περίπτωση απαγορεύσεων στις μετακινήσεις και σε περιπτώσεις θετικών κρουσμάτων COVID-19.

Νέα μορφή στο Youth League της UEFΑ
Εγκρίθηκε η νέα μορφή του Youth League λόγω των υφιστάμενων δυσκολιών στη διοργάνωση και τη διστακτικότητα στη μετακίνηση των ανήλικων ποδοσφαιριστών υπό τις παρούσες συνθήκες. Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει πλέον νοκ άουτ παιχνίδια από τον γύρο των 64. Η διοργάνωση θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2021, οι δε τελικές λεπτομέρειες θα εγκριθούν από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA εν ευθέτω χρόνω.

Διοργάνωση των εταιρικών εκδηλώσεων της UEFA στην Ελβετία
Η Επιτροπή αποφάσισε επίσης ότι όλες οι εταιρικές συνεδριάσεις και συναντήσεις για τους επόμενους μήνες θα διεξάγονται στην Ελβετία λόγω των υφιστάμενων απαγορεύσεων και προκειμένου να περιοριστεί ο οργανωτικός φόρτος για την UEFA.

Ως εκ τούτου, οι συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA του Δεκεμβρίου 2020 και του Μαρτίου 2021 θα πραγματοποιηθούν στην Ελβετία, ενώ και η Τακτική Γενική Συνέλευση της UEFA τον Μάρτιο του 2021 θα λάβει επίσης χώρα στην Ελβετία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)