to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:14 | 19.07.2017

Πολιτική

Αλλά τότε δεν ήταν παρέμβαση: Όταν ο Αθανασίου ζητούσε ελαφρυντικά για τον Παπαγεωργόπουλο

«Έπρεπε να εξεταστεί το θέμα του ελαφρυντικού, έπρεπε να δοθεί το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου» στον Β. Παπαγεωργόπουλο, είχε πει με έμφαση ο τότε αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών (και πρώην δικαστικός), Χαρ. Αθανασίου, σχολιάζοντας ουσιαστικά την απόφαση για τη μεγάλη υπόθεση διαφθοράς που είχε συγκλονίσει τη Θεσσαλονίκη


Ηταν το 2013, όταν ο Χαράλαμπος Αθανασίου, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τότε και πρώην Αρεοπαγίτης, δήλωνε  στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια, σχετικά με την καταδίκη του Β. Παπαγεωργόπουλου (του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, πρώην βουλευτή και υπουργού με τη ΝΔ, θυμίζουμε):

«Επί της ενοχής πιστεύω με αυτά που διαβάζω ως πολίτης ότι η απόφαση πρέπει να είναι σωστή.  Επί της ποινής έχω την αίσθηση ότι έπρεπε να εξεταστεί το θέμα του ελαφρυντικού, έπρεπε να δοθεί το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, εδώ δίδεται σε όλους τους καταδίκους», ενώ έσπευδε να «διευκρινίσει»: «Απόψεις είναι, δεν σχολιάζω την απόφαση.»

Βεβαίως, δεν είχε βγει τότε κανείς από τη φωνασκούσα σήμερα Νέα Δημοκρατία, να μιλήσει για «παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης», όπως ακούμε σήμερα, ούτε κανείς είπε, αναλογικά με όσα ακούμε τελευταία για την υπόθεση της Ηριάννας, ότι ο σχολιασμός Αθανασίου «ρίχνει λάδι στη φωτιά» της διαφθοράς (θυμίζουμε ότι ο Β. Παπαγεωργόπουλος είχε καταδικαστεί για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης ύψους 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης).

Εκεί στη Νέα Δημοκρατία πρέπει να κρατάνε καλύτερο αρχείο με τις δηλώσεις στελεχών τους...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)