to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:32 | 25.09.2014

Διεθνή

Αλγερία: Τεράστια στρατιωτική επιχείρηση για την ανεύρεση της σορού του Ερβέ Γκουρντέλ

Δύναμη 3.000 στρατιωτών συμμετέχει την επιχείρηση, σύμφωνα με τοπική πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας - «Σήμερα είμαστε όλοι Ερβέ Γκουρντέλ» λένε τα αλγερινά ΜΜΕ μετά τη δημοσιοποίηση του αποκεφαλισμού του 55χρονου ορειβάτη που κρατούσε όμηρο η οργάνωση Ζουντ Αλ Χαλίφα


Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Αλγερίας πραγματοποιούν σήμερα μεγάλη επιχείρηση για την ανεύρεση της σορού του Ερβέ Γκουρντέλ και την "εξουδετέρωση" της Ζουντ Αλ Χαλίφα, της οργάνωσης των τζιχαντιστών που τον δολοφόνησε, σύμφωνα με πηγή των αλγερινών δυνάμεων ασφαλείας.

"Το "χτένισμα" της ζώνης θα συνεχιστεί νύχτα και μέρα μέχρι την ανεύρεση της σορού" του Ερβέ Γκουρντέλ και την "εξουδετέρωση των εγκληματιών", πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Δύναμη 3.000 στρατιωτών συμμετέχει την επιχείρηση, σύμφωνα με τοπική πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας "στην περιοχή της Τίκζντα, ανάμεσα στο Τιζί Ουζού και τη Μπούιρα, και την περιοχή Ακφαντού, ανάμεσα στο Τιζί Ουζού και την Μπεζάγια", σε απόσταση 110 και 160 χιλιομέτρων αντίστοιχα από το Αλγέρι.

Το υπουργείο Αμυνας της Αλγερίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία διατυπώνει την αποφασιστικότητα των αλγερινών αρχών "να καταδιώξουν τους εγκληματίες, όπου και αν βρίσκονται, μέχρι την εξόντωσή τους και την εκκαθάριση της χώρας από τις απεχθείς τους πράξεις".

 Αλγερινά ΜΜΕ: Σήμερα είμαστε όλοι Ερβέ Γκουρντέλ

Ο Τύπος της Αλγερίας βρίσκεται "υπό το σοκ" της δολοφονίας του Ερβέ Γκουρντέλ από αλγερινούς τζιχαντιστές, ζηλωτές του Ισλαμικού Κράτους. "Οι Αλγερινοί υπό το σοκ", είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της γαλλόφωνης El Watan που συνοδεύεται από την φωτογραφία του γάλλου ορειβάτη.

Η κυβερνητική El Moudjahid γράφει ότι η δολοφονία του Ερβέ Γκουρντέλ "συγκλόνισε και σόκαρε τους Αλγερινούς. Από τον ταπεινότερο πολίτη μέχρι την κορυφή της κρατικής ηγεσίας , αυτό το έγκλημα συντάραξε τους Αλγερινούς".

"Αποτρόπαιο", είναι ο τίτλος της γαλλόφωνης Liberte. "...η εκτέλεση του γάλλου τουρίστα... είναι μία αποτρόπαιη πράξη που μας παραπέμπει σε μία δεκαετία που δυσκολευόμαστε να ξεχάσουμε και που οι πληγές της δεν έχουν κλείσει ακόμη", αναφέρεται στο κύριο άρθρο της εφημερίδας κάτω από τον τίτλο "Δειλία".

Το κύριο άρθρο αναφέρεται στον εμφύλιο πόλεμο της δεκαετίας του '90 ανάμεσα στις κυβερνητικές σταρτιωτικές δυνάμεις και ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις, με 200.000 νεκρούς.

"Η Ζουντ αλ Χαλίφα υπογράφει με αίμα την ληξιαρχική πράξη γεννήσεώς της", γράφει η αραβόφωνη El-Khabar. "Εκτέλεση τύπου Daesh (Ισλαμικό Κράτος)", γράφει η Echourouk.

Ο πολιτικός σχολιαστής του δημόσιου ραδιοφωνικού δικτύου ΙΙΙ και διευθυντής του, ο Τσάντλι Μπουφάρουα, άρχισε έτσι το σημερινό του σχόλιο: "Σήμερα είμαστε όλοι Ερβέ Γκουρντέλ. Ο λαός της Αλγερίας νίκησε την τρομοκρατία και δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά σήμερα".

Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)