to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:36 | 13.05.2012

Διεθνή

Αλέξης Τσίπρας, ο Έλληνας που κάνει τις Βρυξέλλες να τρέμουν

Ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας Liberation για τις ελληνικές εκλογές και τον Αλέξη Τσίπρα


Το δημοσίευμα αναφέρεται στη δεύτερη θέση που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνικές εκλογές, επιτυχία που εν πολλοίς οφείλει, σύμφωνα με τη ρεπόρτερ, στον νεαρό του ηγέτη, έξυπνο τακτικιστή και εξαιρετικό ρήτορα. «Ο νεαρός και δημοφιλής ηγέτης της αριστεράς έχει θέσει το κόμμα του, Σύριζα, στην καρδιά του πολιτικού φάσματος. Πέτυχε στα 38 του να επιβληθεί στην ελληνική πολιτική σκηνή λόγω της αντιπολίτευσης του στα αυστηρά μέτρα λιτότητας των Βρυξελλών και του ΔΝΤ.»
Σε σχέση με το σκεπτικό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η Liberation αναφέρει ότι «χωρίς να αμφισβητείται η ένταξη στην ζώνη του ευρώ, σε αντίθεση με το κομμουνιστικό ΚΚΕ, ο κ. Τσίπρας ζήτησε την διαγραφή ενός τμήματος του χρέους και την λήψη μέτρων ανάπτυξης, δηλώνοντας σίγουρος ότι μπορούν να βρεθούν νέες πηγές χρηματοδότησης του προϋπολογισμού με σκοπό την αναστήλωση της οικονομίας.»
Εκτενής αναφορά γίνεται επίσης στις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό πολιτικό σκηνικό, περιγράφοντας τις πρωτοβουλίες του για σχηματισμό αριστερής κυβέρνησης, αλλά και την επιδίωξή του να συναντηθεί με τον Φρανσουά Ολάντ, καθώς και την προγραμματισμένη του συνάντηση με τον Ζαν-Λυκ Μελανσόν, ηγέτη του γαλλικού αριστερού μετώπου.  
«Τι γίνεται τώρα; Οι Έλληνες ενδέχεται να οδηγηθούν ξανά στις κάλπες στις 17 Ιουνίου και τότε θα φανεί αν ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να βελτιώσει την εκλογική του επίδοση», καταλήγει το ρεπορτάζ, προσθέτοντας ότι τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα έχουν πλέον επικεντρώσει την πολεμική τους στο νεαρό πολιτικό και το ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι θέλει να βγάλει τη χώρα από το Ευρώ.  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)