to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Αλέξης Τσίπρας: Με τους πολίτες, για τους πολίτες, από τους πολίτες!

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, μ' ένα ντεμαράζ επισκέψεών του στη Βόρειο Ελλάδα επιβεβαιώνει το πλέον πασιφανές


Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, μ' ένα ντεμαράζ επισκέψεών του στη Βόρειο Ελλάδα επιβεβαιώνει το πλέον πασιφανές:

Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει επανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, μετά και τις τραυματικές για τη παράταξη, σκηνές του Μακεδονικού, το μακρινό πλέον 2019...

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε πρόσφατα  τις περιοδείες του στη Βόρειο Ελλάδα, κάνοντας "αίσθηση" αρχικά στο κάστρο των Καραμανλικών, τις Σέρρες. 

Εκατοντάδες πολίτες πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης για να τον υποδεχτούν, μ' ένα κόκκινο τριαντάφυλλο ανά χείρας.

Ενδεικτικό δε της εν λόγω κατάστασης, πως μια υπάλληλος σε κεντρικό  κατάστημα επώνυμης ένδυσης της πόλης, χαρακτήρισε ως πρόβλημα τη μη συνέχιση της Πρωθυπουργίας Αλ. Τσίπρα από το 2019 έως σήμερα. 

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σάστισε εκείνη τη στιγμή, αποκρινόμενος στην κοπέλα πως είναι ό,τι πιο όμορφο έχει ακούσει στην έως τώρα πολιτική του πορεία.

Βέβαια, οι στοχευμένες περιοδείες/δράσεις του στη Βόρειο Ελλάδα, συνεχίστηκαν κι από την Πέλλα, τη περασμένη εβδομάδα. 

Εκεί, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αφουγκράστηκε εύγλωττα τα προβλήματα των ανθρώπων του μόχθου και της δημιουργίας. 

Το "πρέπει να φύγουν" κυριάρχησε στη διάρκεια της περιοδείας του στον Νομό Πέλλας, όπου και σ' αυτή τη περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα, ακούστηκαν συλλήβδην τα προβλήματα του τόπου.

Φθάνοντας μόλις στο χθες και στην συγκινητική στάση του κόσμου από τον Νομό Κιλκίς, όπου οι νέοι άνθρωποι του τόπου έπιαναν το χέρι του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με την ευχή σαφώς να γίνει ξανά ο ίδιος Πρωθυπουργός. 

Χαρακτηριστικά, ένας νεαρός εν ονόματι Ντονικίδης, είπε στον Αλέξη Τσίπρα πως η νέα γενιά θα τον βγάλει ξανά Πρωθυπουργό!

Προφανώς, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βλέπει την μεταστροφή του κλίματος στη Βόρειο Ελλάδα, ιδίως σε δύσκολους εκλογικά για τον ίδιο και την παράταξη του, νομούς. 

Σε κάθε στάση του στη Βόρειο Ελλάδα, ο Αλέξης Τσίπρας, εξηγεί με απλά λόγια στους πολίτες της 6 εθνικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βασισμένες πάντοτε στον τίτλο: "Δικαιοσύνη Παντού".

Οι πολίτες της Βορείου Ελλάδος κρίνουν και συγκρίνουν, θυμούνται την έξοδο από την κρίση του 2018 και τη κοινωνική λεηλασία του 2022, βγάζουν τα δικά τους συμπεράσματα για το ποιος είναι κατάλληλος να διαχειριστεί το μέλλον μιας ερειπωμένης ξανά χώρας, μέσα από τις κρίσιμες εθνικές  εκλογές του 2023.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, πιο συνειδητοποιημένος από ποτέ, ισχυρίζεται σε κάθε του ομιλία προς τους πολίτες ότι δεν θα κάνει θαύματα, δεν είναι λοιπόν ο ίδιος θαυματοποιός.

Εντούτοις, θα παλέψει μέσα κι έξω από την Ελλάδα, για να αλλάξει τους όρους του Ταμείου Ανάκαμψης των ημετέρων της ΝΔ, θα αυξήσει τους μισθούς και τις συντάξεις των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων που είναι εξαρτημένοι από τον μισθό τους, θα κερδίσει ξανά τον φόβο του Τμήματος και των παρακολουθήσεων της ιδιωτικής ζωής του τόπου μέσα από άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες, θα καταργήσει τον ΑΣΕΠ των ολιγαρχών και την ελάχιστη βάση εισαγωγής ΕΒΕ στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα φέρει ξανά το ΕΣΥ στον δημόσιο χαρακτήρα του, για ΟΛΟΥΣ.

Κλείνοντας μ' αυτές τις σκέψεις φίλες και φίλοι, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με οδηγό τον ηγέτη του Αλέξη Τσίπρα, δηλώνει παρόν στις μεγάλες προκλήσεις της πατρίδας μας.

Ξέρουμε και μπορούμε, να φέρουμε ολοι μαζί τη χώρα μας σ' ένα ασφαλές ξανά λιμάνι...

Η Δημοκρατική Παράταξη του 2023 με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και τα υπόλοιπα προοδευτικά κόμματα της αντιπολίτευσης, μπορεί να βάλει τέλος στον εφιάλτη με ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης και Νέα Δημοκρατία. 

Έχουμε τη θέληση με πυξίδα τις ιδέες μας για περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή στη πατρίδα μας, να ξανά φτιάξουμε από την αρχή  το ήδη ρημαγμένο ελληνικό κράτος.

Δώστε μας εκ νέου τη δύναμη να τα καταφέρουμε, μέσα από την κρίσιμη κάλπη της απλής αναλογικής, που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει, κερδίζοντας οι πολίτες τον φόβο της εργασιακής επισφάλειας και αβεβαιότητας αυτής της περασμένης αλλά συγχρόνως και ταραγμένης, νεοφιλελεύθερης 4 ετιας.

Αξίζουμε καλύτερα, από την κατάντια του "payroll", του "predator", της συστημικής υποκουλτούρας. 

Μαζί θα τα καταφέρουμε, με το θάρρος των αγώνων μας για μια ζωή καλύτερη, για εκείνους τους μη προνομιούχους τούτης της χώρας.

Πάμε, για τη νέα μεγάλη Αλλαγή και αυτή είναι υπόθεση κάθε γενιάς!

___________

* Ο Μιχάλης Δεμερτζής είναι μέλος ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σερρών και π. υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σερρών 2015 & 2019.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)