to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:05 | 03.12.2020

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Επίσκεψη στο πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας

Η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία


Το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών Με Αναπηρία (πρώην ΠΙΚΠΑ) Βούλας επισκέφτηκε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετέβη στη δομή με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και θα ενημερωθεί από τη διοίκηση και τους εργαζομένους.

Τον Αλέξη Τσίπρα συνοδεύουν η Θεανώ Φωτίου, αναπληρώτρια τομεάρχης Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και ο Αντώνης Ρέλλας, ακτιβιστής για τα δικαιώματα των αναπήρων και συντονιστής του τμήματος Αναπηρικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Παρούσα στην επίσκεψη είναι η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Την ανάγκη «να άρουμε τους αποκλεισμούς από την Υγεία, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την εργασία» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, μετά την επίσκεψή του στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία στη Βούλα.

«Η παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, όπως όμως και κάθε ημέρα, οφείλει να μας κινητοποιεί όλους στην κατεύθυνση της οριστικής εξάλειψης του αποκλεισμού και των διακρίσεων» σημείωσε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ενταχθούν «οι ανάπηροι συμπολίτες μας σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής» καθώς και «να κάνουμε τις πόλεις μας πιο φιλόξενες και προσβάσιμες».

«Δυστυχώς κατά τη διάρκεια της πανδημίας τα ανάπηρα άτομα, οι χρόνιοι ασθενείς και οι οικογένειες τους βρέθηκαν για άλλη μια φορά σε καθεστώς εξαίρεσης. Με οδυνηρές συνέπειες» πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας. Παράλληλα, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση επισημαίνοντας πως «η διαχείριση της πανδημίας από τους πολέμιους του κοινωνικού κράτους, όξυνε ακόμα περισσότερο υπαρκτά προβλήματα για τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού». 

«Μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή δημοκρατία δε μπορεί να αφήνει κανένα πολίτη στο περιθώριο. Η σημερινή μέρα είναι η υπενθύμιση ότι  πρέπει να χτίσουμε μια κοινωνία δίκαιη, αλληλέγγυα και συμπεριληπτική για όλους και όλες» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΩΗΝ ΠΙΚΠΑ ΒΟΥΛΑΣ ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ορέστης Παναγιώτου

Νωρίτερα, ο Αλ. Τσίπρας, είχε επισκεφθεί το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών Με Αναπηρία (πρώην ΠΙΚΠΑ) Βούλας, συνοδευόμενος από τη Θεανώ Φωτίου, αναπληρώτρια τομεάρχη Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τον Αντώνη Ρέλλα, ακτιβιστή και συντονιστή του τμήματος Αναπηρικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα παιδιά στον χώρο της παιδικής χαράς του ιδρύματος, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας και τις αποστάσεις ασφαλείας. Μάλιστα, επισήμανε ότι όλοι θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην τήρησή τους ειδικά για τις περιπτώσεις των κλειστών δομών

Ο Αλ. Τσίπρας μετέφερε στα παιδιά ένα «μήνυμα δύναμης», όπως είπε, το μήνυμα ότι δίνουν έναν δύσκολο αγώνα. Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, τα παιδιά εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για τη συγκυρία που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία, το lockdown καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την τηλεκπαίδευση.

Αλέξης Τσίπρας ΠΙΚΠΑ Βούλας

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεναγήθηκε και στο ειδικό δημοτικό σχολείο που βρίσκεται στο χώρο του Παραρτήματος, ενώ συνομίλησε με τους εργαζόμενους του ιδρύματος.

Αλέξης Τσίπρας ΠΙΚΠΑ Βούλας

Αποκλεισμένα τα άτομα με αναπηρία στην υγειονομική κρίση

«Σε αυτήν την περίοδο υγειονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, τα άτομα με αναπηρία βρέθηκαν σε καθεστώς εξαίρεσης. Είναι άλλη μία φορά αποκλεισμένα την ώρα που αποτελούν και μέρος της ομάδας υψηλού κινδύνου» υπογραμμίζει το Τμήμα  ΑμεΑ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

«Οι πολιτικές που εκπονήθηκαν στο σύνολο τους, τους απέκλεισαν από την ενημέρωση, την κοινωνική φροντίδα, την παιδεία και την υγεία» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη για ανάπηρα άτομα που εισάγονται στα νοσοκομεία σε σχέση με τα τεστ covid ή τη νοσηλεία αυτών που έχουν ανάγκη προσωπικού βοηθού. Μεγάλο μέρος των αναπήρων έμεινε χωρίς το ελάχιστο εισόδημα λόγω αναστολής της λειτουργίας των ΚΕΠΑ και περίπου 37.000 πολίτες είναι σε αναμονή αξιολόγησης. Δεν συμπεριλήφθηκε στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων αναπήρων/ασθενών όσο και των μελών των οικογενειών τους και συνέχισαν να εργάζονται με κίνδυνο της ζωής τους. Παράλληλα, ανάπηροι μαθητές έμειναν εκτός τηλεκπαίδευσης καθώς το υπουργείο Παιδείας δεν προέβλεψε να υπάρξει προσβάσιμη μορφή διδασκαλίας και με προσβάσιμο υλικό.

Η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

«Η παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, όπως όμως και κάθε ημέρα, οφείλει να μας κινητοποιεί όλους στην κατεύθυνση της οριστικής εξάλειψης του αποκλεισμού και των διακρίσεων», τονίζει ο Αλ. Τσίπρας, και επισημαίνει:

«Για την ένταξη των ανάπηρων συμπολιτών μας σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.

Για να κάνουμε  τις πόλεις μας πιο φιλόξενες και προσβάσιμες.

Για να άρουμε τους αποκλεισμούς από την υγεία, την εκπαίδευση, τον  πολιτισμό, την εργασία.

Δυστυχώς κατά τη διάρκεια της πανδημίας τα ανάπηρα άτομα, οι χρόνιοι ασθενείς και οι οικογένειες τους βρέθηκαν για άλλη μια φορά σε καθεστώς εξαίρεσης. Με οδυνηρές συνέπειες.

Η διαχείριση της πανδημίας από τους πολέμιους του κοινωνικού κράτους, όξυνε ακόμα περισσότερο υπαρκτά προβλήματα για τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού.

Όμως μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή δημοκρατία δε μπορεί να αφήνει κανένα πολίτη στο περιθώριο.

Η σημερινή μέρα είναι η υπενθύμιση ότι  πρέπει να χτίσουμε μια κοινωνία δίκαιη, αλληλέγγυα και συμπεριληπτική για όλους και όλες».

2021 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)