to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:23 | 22.03.2014

Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας από τα Γιάννενα: "H κυβέρνηση γυρίζει στο 1911, είμαστε στο πλευρό όσων σήμερα απολύονται"

"Σήμερα θα ξαναγυρίσουμε στην πλατεία Κλαυθμώνος, σε εποχές που οι εκάστοτε κυβερνήσεις απέλυαν εκείνους που δεν τους ήταν αρεστοί"




Από τα Γιάννενα, όπου και ολοκληρώνει σήμερα την επίσκεψή του, ο Αλέξης Τσίπρας τάχθηκε στο πλευρό όλων όσων μεταφέρονται από τις λίστες της διαθεσιμότητας στο... μακρύ κατάλογο των ανέργων.

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στα Γιάννενα, ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε και συνομίλησε με υπό απόλυση εκπαιδευτικούς και σχολικούς φύλακες, ενώ έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΑ Ιωαννίνων η οποία, παρά τον πόλεμο που έχει δεχτεί, συνεχίζει να εκπέμπει.

"Θα γυρίσουμε σε εποχές όπου η εργασία συνολικά δεν θα είναι δικαίωμα, αλλά θα είναι πολυτέλεια.", δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στις σημερινές απολύσεις και συνέχισε: "Βεβαίως, σήμερα εμείς βρισκόμαστε στο πλευρό των χιλιάδων συμπολιτών μας, ανθρώπων με  ανελαστικές υποχρεώσεις που βλέπουν τη ζωή τους να αλλάζει. Με τους σχολικούς φύλακες, τους εκπαιδευτικούς στα επαγγελματικά σχολεία, με τους εργαζόμενους στους Δήμους, με τους γιατρούς ΕΟΠΥΥ, με όλους όσους σήμερα σταματούν να πληρώνονται και εντάσσονται κι αυτοί στους δεκάδες χιλιάδες, στα εκατομμύρια των ανέργων που είναι αποτέλεσμα αυτής της καταστροφικής πολιτικής του μνημονίου."


Εν συνεχεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε, παρουσία της Όλγας Γεροβασίλη, υποψήφιας Περιφερειάρχη Ηπείρου, του Λάζαρου Νάτση, υποψήφιου Δημάρχου Ιωαννιτών και του Χρήστου Μαντά, βουλευτή Ιωαννίνων, με κατοίκους της πόλης.

"Ταγοί πολυεθνικών συμφερόντων Σαμαράς και Βενιζέλος, νεκροθάφτες του παραγωγικού ιστού της Ελλάδας"

Αναφερόμενος στην υπόθεση του γάλακτος, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ταγούς πολυεθνικών συμφερόντων τους κκ Σαμαρά και Βενιζέλο, τονίζοντας πως "Η υπόθεση του γάλακτος είναι χαρακτηριστική, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θέλουν να διαλύσουν τον παραγωγικό ιστό. Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα, είναι ταγοί πολυεθνικών συμφερόντων, συμφερόντων του καρτέλ του γάλακτος στην Ευρώπη. Ταυρόχρονα είναι νεκροθάφτες της της Ελλάδας της παραγωγής και της δημιουργίας, της Ελλάδας που μπορεί να αγωνιστεί και να σταθεί στα πόδια της με τις δικές της δυνάμεις. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να διαλύσουν τον παραγωγικό ιστό και να ευνοήσουν ορισμένους μεταπράτες και εισαγωγείς, να ευνοήσουν πολυεθνικά συμφέροντα και στον χώρο του γάλακτος" ενώ τόνισε ακόμα πως "Πλέον ο κάθε βουλευτής και η κάθε βουλευτίνα δε θα έχουν κανένα ελαφρυντικό, είναι στιγμές που αυτό που μετράει είναι το καθήκον στην κοινωνία, στον λαό, στην πατρίδα και όχι το μικροκομματικό συμφέρον. Άλλωστε, πολύ κοντά είναι η κρίση του λαού. Εμείς σε κάθε περίπτωση θα καλωσορίσουμε κάθε διαφοροποίηση, προκειμένου να μην μπει οριστικά ταφόπλακα στην Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας".


"Σήμερα είναι και μία μέρα που οι μάσκες πέφτουν, δεν υπάρχει κανείς που να μην καταλαβαίνει ποιους εξυπηρετεί η συγκεκριμένη κυβέρνηση και τι ακριβώς κάνει", είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.
 

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στη σημασία των ερχόμενων εκλογών. "Κάθε νίκη είναι σημαντική"

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε:


"Κάθε νίκη είναι σημαντική. Κάθε δημοτική αρχή που θα έχει συμβούλια και δημάρχους αγωνιστές που θα βρίσκονται στο πλευρό του λαού μας, θα είναι ένα σημαντικό βήμα. Όμως, εμείς ευελπιστούμε πως αυτή η τριπλή εκλογική αναμέτρηση θα είναι η αρχή του τέλους των κυβερνήσεων του Μνημονίου και η αρχή μιας μεγάλης ανατροπής για την Ελλάδα και την Ευρώπη".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)