to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:07 | 03.10.2022

Πολιτική

Αλέξης Χαρίτσης: «Η πολιτική Μητσοτάκη εκτοξεύει τον πληθωρισμό και αυξάνει τις ανισότητες»

Μετά τη μείωσή τους από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το διάστημα 2016-2019, η κυβέρνηση της ΝΔ αυξάνει τις ανισότητες - Χρειαζόμαστε αριστερή πολιτική που θα δώσει στο κράτος τα εργαλεία για να προστατεύσει την κοινωνία δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης στο ρ/στ «Στο Κόκκινο 105,5» και στους δημοσιογράφους Β. Κεχαγιά και Ν. Σβέρκο


«Ο πληθωρισμός στην χώρα μας έφτασε στο 12,1% για τον Σεπτέμβρη, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, δύο μονάδες πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», επισήμανε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ Στο Κόκκινο 105.5. Και πρόσθεσε: «Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι είχαμε την υψηλότερη μηνιαία αύξηση του πληθωρισμού από όλες τις χώρες της Ευρωζώνης. Παράλληλα, η Eurostat δείχνει ότι είμαστε μέσα στις 4 μόλις χώρες της ΕΕ των 27 όπου παρατηρείται αύξηση του πληθυσμού που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας το 2021 έναντι του 2019. Νέα αύξηση των ανισοτήτων, δηλαδή, επί ΝΔ, μετά την σταδιακή μείωση που καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ για το διάστημα 2016 - 2019 επί ΣΥΡΙΖΑ».

«Όσο η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα στην ρίζα του αλλά επιδοτεί μήνα με τον μήνα την κερδοσκοπία, τόσο η κρίση θα βαθαίνει σε βαθμό πολύ επικίνδυνο για την κοινωνική πλειοψηφία» τόνισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. Και πρόσθεσε: «Πρέπει να υπάρξει μια άλλη αντιμετώπιση της κρίσης, με πλαφόν στη χονδρική και λιανική τιμή στο ρεύμα, περιορισμό του περιθωρίου κέρδους των παραγωγών ενέργειας, πραγματική φορολόγηση των υπερκερδών και πολιτική κοινής ωφέλειας από την ΔΕΗ».

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί δεν μπορεί να διανοηθεί μια συμπεριληπτική ανάπτυξη που θα αφορά όλη την ελληνική κοινωνία, για αυτό δεν μπορεί να συζητήσει τις προτάσεις μας για  επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, για δημόσια παρουσία στο τραπεζικό σύστημα, για το πώς τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν θα πάνε μόνο σε λίγους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης. Και κατέληξε: «Απαιτείται πολιτική αλλαγή, ώστε να υπάρξει μια εντελώς διαφορετική, προοδευτική, αριστερή πολιτική, που θα δώσει στο κράτος τα εργαλεία για να προστατεύσει την κοινωνία και τη δυνατότητα στην οικονομία να αναπτυχθεί με όρους που θα περιλαμβάνει τους πάντες και όχι μόνο τους λίγους και ισχυρούς φίλους του κ. Μητσοτάκη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)